"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Saturday, December 31, 2011

SELAMAT BERTUNANG



Alhamdulillah.. Tahniah buat adik2 ku Nurul dan Hady.. SELAMAT BERTUNANG.. SEMOGA IKATAN KEKAL HINGGA KE JINJANG PELAMIN..

So, aku mengenali mereka masa berkhidmat dengan Jabatan Perangkaan sebagai PEMBANCI untuk BANCI 2010.. memang happy sgt kenal dgn dorang nih.. happy go lucky ko.. cuma yg si hady tu jer control malu sweet ala lelaki idaman malaya sket.. opss.. jgn marah akak ok.. bergurau jerk.. hehehe.. lama dah aku hidu dorang 2 orang nih ada bunga dalam taman time banci membanci dulu.. tapi aku wat tak tau and tak nampak jer bila tembung ngan dorang time berdua.. ala manje meow meow gitew nampak gayenyer... iye lah.. kang malu plak muka tuko kaler pink dorang tuh klau usik? kan kan.. hehe.. ;p

Thursday, December 01, 2011

PUISI from MAKCIK BULAN


Merenung bulan
Cahaya benderang
Namun kanvas awan kelam
Bagai bergumpal kapas
Cakrawala kehilangan bintang
Senyap sunyi kerajaan langit
Tidak ada keraian
Pentasnya kosong
Sekosong semesta yang sunyi
Tanpa cinta

Awan itu
Sembunyikan bulan
Hanya ada cahaya yang menarik pandangku
Terlarut dalam rindukan dia
Terkhayalkan dia
Tersangat tenat
Tanpa kelihatan
Dibalik pekat hitam
Malam yang ku puja
Kini hilang keraian
Serakan warna cinta

Kerajaan langit yang sepi
Kanvasnya berwarna gelita
Bulan itu telah pergi
Telah dibawa lari
Jauh dari mata hati ini
Meraba jiwa rindukan lara
Rindu menggamit kalbu
Ingin bertemu
Lunaskan musim rindu
Padamu

Bulan...
Muncullah selalu
Jangan biar aku rindu
Terlalu rindu
Sendirian
Tanpa kamu

~Disorok Awan By Hirne Saris

*Sepanjang highway tadi.... bulan telah disorok awan.