"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Thursday, March 31, 2011

senangnya dalam hati...

OPERATION OFF


OPERATION ROOM AND BABY ROOM



STERIL ROOM AND PANTRY



Hehehe... camni arr keja aku tiap-tiap hari.. kemas, cuci, susun, atur, lepak, makan dan makan lagi.. kadang juga buka, suluh, tekan dan cucuk?.. haha.. mesti dah pikir lain nih kan?.. terpulang arr nak pikir apa kanz.. yg penting citer aku tak de blue tape 18 xxx daa.. ekeke... walau orang nampak keja camni nampak remeh, tapi aku happy giler... tak cam keja aku yg sblum nih ngadap pc sampai nantuk, pastu bersoal jawab ngan client sampai muka merah pijau, jenuh drive bila time kena gi outstation.. dan bla bla.. kadang buat sampai aku jadi stress minda, tutup segala nafsu nak berdating geli geli den .. pasal fokus nak cari duet nak bayar "utang".. hehe.. sampai ada org tension ngan aku coz kurang kasih sayang?? kasih terabai?.. hahaha.. so k la kanz?.. kumbang bukan seekor... kumbang2 lain manyak kanz kat c nih yang bleh fahami aku kanz? kdg wat aku malu meow2 tapi mahu dong dong ahh... ekeke.. ceh, apa da terlari topik citer pasal kumbang laks!?... pusing balikk.. hehe


OPERATION ON



2 gambo nih aku snap time operate fetal disstress.. mmg stress arr sket nak kuarkan baby tuh dalam perut ibu dia.. bukan kita org yg stress tp org yg nak kena bedah perut tuh arr yg stress.. hehe.. tugas aku menenangkan dorang.. kira bg sokongan moral.. agar operation berjalan dengan lancar.. So, amacam ada ciri2 aku bleh jadi ibu yang solehah x aku nih?.. diam plak baby tuh dalam pangkuan aku.. oh, dimanakah bakal suami aku yg sebenar-benarnya?.. x sabar rasanya nak punya anak bersama kamu nih.. cepat arr kuar jgn arr sembunyi lama benor! hahahaha... aku memang dah mereng!.. :p


Apa pon aku mmg teruja sgt dapat tgk live operation ibu bersalin.. bukan tuh aje.. operate mata, punggung, kaki dan segala macam aku dah tgk.. huhu.. walau sebenarnya dulu aku nih lemah semangat yang terlampau amat.. tenguk darah pon aku dah bleh pitam.. lg arr nak tenguk anggota badan di toreh ngan pisau?.. mmg rasa ngeri.. serasa badan aku yg rasa di toreh?.. tapi Alhamdulillah dah masuk 3 bulan aku kerja... segalanya ok.. mental dan semangat aku kuat!..


Kalau ada rezeki lebih dan segalanya berada pada paras normal seperti dulu.. aku mahu sambung belajar kembali.. tgk rakan sebaya yang berjaya dalam hidup?.. ada yg jadi doktor? pensyarah? peguam? punya bisnis maju??.. tiba rasa sedikit kesal dalam hati.. tapi entah la.. tak tahu bila nak start?.. coz aku tak mahu lg membazir waktu aku dengan sia-sia studi last aku kembali frust.. cam minah jenin.. segala yg aku rancang berkubur... apa pon ada satu tempat yang aku nak pergi.. moga impian aku terlaksana.. InsyaAllah..

Thursday, March 24, 2011

missing...



If one day you feel like crying
Call me
I don't promise you that
I will make you laugh
But I can cry with you...


If one day you feel like to run away
Don't be afraid to call me
I don't promise to ask you to stop
But I can run with you...


If one day you don't want to listen to anybody
Call me and
I will promise to be very quite...


But ...
If one day you call and there is no answer
Come fast to see me
Perhaps I need you
To say I Love You....



" U make a beautiful difference to each day of my life .. "

Jangan Menangis Sayang..

Photobucket

Saturday, March 12, 2011

malam ini....






Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam



Entah... aku tak tahu apa rasa yang harus aku lahirkan.. segalanya telah berakhir.. benar, seperti yang telah aku jangka diawal permulaan kisah... biarlah.. keputusan pun telah dibuat.. aku terima dengan redha.. pasti ada hikmah yang tersembunyi dibalik kejadian yang berlaku.. aku lepaskan rasa amarah, benci dan rasa sakit hati pergi jauh-jauh...

Mak... abah... maafkan anakmu ini.. aku tak mampu mempertahankannya... dan aku tak mampu lagi membohongi diriku.. aku dah cuba sedaya upaya.. namun, perancangan Allah tiada siapa boleh menduga.. Terima kasih Ya Allah.. akhirnya Kau makbulkan doa dan permintaanku...

Hmmm... tadi my snepartners aku calling.. dia ajak aku join balik biz kitaorg.. coz aku dah lama tido?.. huhu.. cam biasa byk gak ayat2 pedas dia basuh kat tinga aku nih... adiehh.. mmg bisa berbisa.. tp aku tak marah.. mmg byk yg betul apa yg dia pot pet kan tuh... cumanya aku nih jer cepat patah semangat bila ada ujian datang bergoncang kuat!.. dia dah siap daftarkan aku gi kursus cas power energy untuk aku pd 2 & 3 /4/11 nih!..now, aku perlu bertukar! berubah?.. jd new wawa!.. huhu.. so, aku pon bilang OK.. ya, aku perlu BERTUKAR!.. kan? hehe

Time to sleep.. coz esok masuk shift pagi lak.. so, OUT lah..