"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Sunday, August 30, 2009

Terjumpa ini.. ex frenz MCF

Time aku berkemas tadi.. terjumpa la aku 2 kad dan surat2 dari awekz yang meminati aku nih.. hahaha.. korang tuh mula arr dah pikir macam2.. x baik tau untuk kesihatan minda korang yang kadang sehat dan x berapa sehat tuh.. (hehe) so, aku letak duduk diam kat sini.. mana tau esok lusa aku dah tak de kat muka bumi Allah nih..(erkk, takut lak bila pikir siksa kubur nanti bila mati?).. terdetik niat dorang nak cari aku kat sini... so, don't forget me.. remember me always.. friendship never can die.. forever and ever.. peace love! ( ayat yg aku selalu bg kat dorang..hehe)






Surat dan kad ucapan tahniah dari azlina (iena) buat aku.. perghh, tak tahan aku baca ayat budak nih.. diam-diam budak nih mengayat boleh tahan gak.. tersyahdu aku dibuatnya.. apa pon semuanya dah tinggal memorie..





Ini pula dari suhaidah (ayo).. terkejut aku baca time bukak surat dia.. perghhh, jiwang bangat minah nih!.. tenguk brutal kemain.. hehe.. tapi aku memang happy kawan dengan dia.. walau kami berlainan department.. 2 tahun aku kerja MCF.. dia banyak bagi nasihat ala ustazah Siti Norbahiyah..(hehe) tapi dia nih memang kawan yang baik.. bagi aku memang susah nak cari kawan yang boleh melakukan pengorbanan macam dia.. so, now.. dia anak dah dua x silap aku nih.. kami still berhubung lagi.. tapi x semeriah dulu arr.. maybe dia rasa rendah diri dengan aku kot?.. atau aku yang rasa cam dah jauhh?.. al maklumlah aku nih kdg penyegan al bizi nyamfah gitew.. hehe.. hmm, entahlah.. walau apa pon u ur de best my frenz like me..


Sebenarnya memori aku dah banyak hilang tentang mereka.. lebih lagi ayo.. coz aku dulu pernah diserang sakit misteri.. tak perlulah ditanya apa dan mengapa.. biarlah ia menjadi rahsia sulit aku.. aku doakan semoga kalian berdua berbahgia dan happy selalu disamping suami tercinta dan anak-anak tersayang.. InsyaAllah.. sampai masa dan ketikanya nanti.. undangan nasi minyak aku akan menyusul teratak kalian.. cumanya tak tau entah bila?.. hehe.. tapi kalau kalian kepingin bebenor nak rasa nasik minyak aku, jemput ajer la datang umah aku... akan aku hidangkan nasi minyak buatan air tangan aku yang lazat hingga menjilat siku... opss, bulan poser niehh.. lapar lak.. bawak bertenang.. hehe..

Wokeh, time to cooking.. nanti my mom very very angry.. hehe.. apa ke halnyer aku nih speking london lak?... hak.. hak.. OUT!

Tuesday, August 25, 2009

MADAH CINTA FANTASI


Wahai sayang ku….!
Jikalau disatu hari nanti….
Engkau sedang merasa sedih dan berdukacita
Serulah aku!
Pasti aku akan segera datang disisi mu
Walaupun aku tidak dapat mengembirakan mu ketika itu
Yang pastinya…
Aku akan turut serta berduka menangis bersama2 mu!

Wahai sayang ku….!
Jikalau disatu hari nanti
Engkau ingin lari berpindah ketempat lain
Serulah aku!
Kerana aku tidak akan menghalang niat mu
Cuma aku….
Ingin juga lari berpindah ketempat lain bersama2 mu!

Wahai manis ku….!
Jikalau disatu hari nanti
Engkau lihat lidah ku sudah menjadi bisu dan kelu
Segeralah datang kepada ku
Kerana ketika itu….
Aku sedang didalam kerinduan
Dan sedang tersangat dahaga
Memerlukan diri mu dan kehadiran mu…!


peace love! ^_-

Monday, August 24, 2009

Pencari Mimpi Halusinasi.. de copy..



Dia selalu bertanya
Seribu tanda tanya bermain dipelantar bicara
Buat aku keliru untuk mencari maksud
Tersembunyi dalam halusinasi
Menerawang semua pendirian
Tak pasti dimana bisa ku cari
Sebuah jawapan pasti

Dia selalu terlihat
Kelibat penuh tanda kasih sayang
Dibaling dirinya dalam sempadan bersembunyi
Terkadang terluka dengan teka teki yang dicari
Tak pasti apa jawapan yang mahu diberi
Tak pernah ditanya rahsia sebalik bicara
Walau cuba ku pecah kotak kaca yang mendera
Namun berlegar-legar semua rasa
Kau biarkan segala menjadi rahsia

Aku pencari mimpi
Mimpi-mimpi yang bisa berselimut cinta
Agar sedingin mana datang nya awan
Selaput bayu tetap berdamping setia
Biar ku kejar bulan
Biar ku kejar mentari
Biar hadirnya pelangi dicelah mimpi-mimpi itu
Semuanya jangan lagi jadi ilusi yang menjerut hatiku
Menggugah lena yang sedang beradu
Di ulit rindu

Berlari aku mencari mimpi
Mimpi indah sekali
Namun rupanya benar hanya ilusi
Terjaga maka hilang semua
Sekadar tinggal tanda tanya
Tinggal tanda tanya
Termangu aku sendirian mencari jawapan
Buat kita jadi sandaran
Dalam ikatan


:: GOBOK CEK BULAN DI AWAN ::

Sunday, August 23, 2009

MEMORIES..


Hari tu kita gaduh.
Saya main-main..
Awk ingat betul-betul
Tak tau nak buat mcmana lagi
Lantak awk lah..

Semalam kita berselisih..
Saya buat dunno
Awak pandang saya
Saya buat dunno jugak
Degilnyer saya..

Saya nampak awak
Saya nak panggil
Tapi awak tak toleh
Sebab saya panggil awak dalam hati
Bodohnya saya..

Awak tegur saya
Saya buat dunno
Tapi awak tak tahu happynya saya
Saya dengar awak cerita
Awak kata dah jatuh cinta
Sedihnyer saya

Awak keluar tgk wayang
Saya pun..
Awak keluar dengan dia
Saya tengok aje..

Awak call saya
Mengacau betul.
Tengah tido lah
Saya layankan aje
Awak cakap awak dah putus
Saya senyum sampai ke telinga
Tapi awak tak nampak

Saya cakap..

Kesiannya awak..

Hipokritnya saya!

Hari ni hari jadi saya
Tapi awak luper
Saya sedih.
Tapi takpe.. awak bukannya sesiapa

Awak mintak maaf
Saya senyum aje
Saya kata tak kisah
Awak belanja tenguk national treasure
Isk tak romantik nyer

Tapi best per..

Saya dapat bunga
Cantik.. suker sangat
Tapi tak tahu sape pengirimnya
Awak nampak
Awak terus balik

Saya panggil awak
Tapi awak tak toleh
Saya cuma nak bagi tahu


Awak.!!!!! LORI!!!!!!!!!

Saya kejar awak
Awak terus jalan
Saya tolak awak.
Awak jatuh.

Saya nampak lori
Betul-betul depan saya
Kalau ia sempat
Saya nak bagitahu.

Awak.. SAYA SAYANG AWAK


ITS BETTER TO LOSE YOUR PRIDE WITH
SOMEONE YOU LOVE RATHER THAN LOSE
SOMEONE THAT YOU LOVE WITH YOUR
USELESS PRIDE
LIFE IS SHORT JUST TELL THEM THAT.
THEY'RE MEANT SOMETHING TO YOU....





>> Perghh.. sajak ayat mengayat nih aku copy paste jerr daa.. ntah nape aku sukelah dengan dia punya ayat.. (jangan tanya aku sape yg create yer.. pasal aku pon tara tau maa.. hehe.) pasal benda nih dulu penah jadik kat aku.. yer laa dulu mungkin "someone" tenguk aku macam tak pernah serius coz katanya aku nih ceria semacam jerr.. cam tak de feel! (ala time tuh aku umo sweet eight teen maa.. mestilah ceria, brutal dan ala nyamfah gitew kan?? lagilah kalau masuk bab cintan cintun nih.. seram semacam jer makcik ni haa.. hehe) pastuh aku nih kuat sangat bergurau? suke gelak2 bila dia tengah nyembang tahap serius ala marah konon or majuks mintak dipujuk?.. ( nyampah aku laki kuat majuk nih!..aku mane reti bab mujuk2org nih.. so, memang aku biarkann.. sampai majuk and baran + marah dia reda.. hehe.. klau aku majuk pon aku pujuk diri aku sendirik.. abis2 pon kalau aku bengang + geram + sensitip nangis2 sorang diri dalam bilik gelap org x nampak.. tempat strategik waktu dulu adalah dalam gobok baju.. almaklumlah dulu aku x de arr comei cam skrg nih.. haha.. gobok baju tuh pon muat2 badan aku jerr.. hehe)


Entahlah.. dulu aku memang payah sangat nak cakap aku suka someone.. kira melakukan lontaran sessi luahan perasaan ala romantika de amor gitew.. apa yang aku rasa, apa yang ada dalam hati aku ni haa semua aku peram hingga kadang sampai jadi masak mendidih or masam kelat?.. last terakhir buat aku jadi penyedih.. cam mati laki jer rupanyer.. hehe.. tapi tak de la sampai tahap meratap hiba.. tetap tampak luaran maintain ayu dan manje lagi sampai tak sedar hingga berpam..pam.. peng bong.. ikan kembong al buntal.. haha..

Tapi sekarang tidak lagi.. kalau aku kata suka, memang aku terus sound suka tahap siang malam terbayang.. tak kiralah versi tang mana aku buat.. sampai asyik terkonang jerk ape ke halnyerr?.. hehe.. jadik bengkak badan aku kerjakan haha.. korang jangan pikir lain sudah.. bulan puasa nih.. kang batal poser korang tuh.. otak aku masih lagi bersih dan suci lagi tauu.. aku pon tgh poser nihh.. hehe.. almaklumlah makcik kan dah matured skrg? sejak dah masuk 30an nih hahaha.. so, hargailah bila org tgh suka yer.. klau tak suke pon layankan jer la suke tuh.. bawak jer rasa badan malas nak melayan tuh.. hehe.. touch and go pon tara apa kisah maa.. jgn risau deh, sukenyer al cintun gedik nek nak nih takkan ganggu gugat tang mana2 pon.. just bak kata mana2 jande meletop yang "hauss" tuh.. nak numpang kasih jerr.. haha.. kalau kamu ghaib cam tu jer.. ingat, memang hari2 nanti aku seru jampi serapah dalam mangkuk tamar jalis.. pulangkan.. pulangkan.. cinta hatimu kepangkuan ku.. hahaha.. opss terlebih sudah aku nih!.. ;p

Okeps, malas dah aku nih nak merapu rapu kerapu lagik.. pehh, ingat nak masak ikan kerapu masak masam manis arr buka pose nih.. hehe.. so, ba ba cak!.. peace love! adioss..

Buat Sahabat.. "Jangan Pernah Putus Asa.."

Image hosting by IMGBoot.com


Sahabat.. masihkah kau ingat pada puisi ini? tahukah kau puisimu ini penguat semangat padaku? membuatkan aku berhenti meratap sedih tentang kisah semalam yang kadangkala hampir buat aku putus asa. puisi ini begitu amat berharga buatku, maka ku hadiahkan tarian puisimu, padamu agar kau dapat selongkar kembali tiap patah yang terkandung.. dan kembali tersenyum.. aku sentiasa ada dekat denganmu walau jasad kita jauh terpisah.. jauh pada jarak, dekat pada hati..

Sahabat.. aku bukanlah bijak bermain kata.. malahan kelu lidahku untuk melontar bicara.. bagaimana harus ku susun kalimah mahu memberi kekuatan padamu?.. kerna ku tahu semua kekuatan itu telah ada padamu.. Menangislah.. andai kesedihan di hatimu dapat terubat.. kemudian, bangkitlah! dari tangisan kesedihan itu.. jangan pernah putus asa!


:: PETI GOBOK MULTIPLY DEC'28-07 ::

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan tiba lagi..


Ramadhan datang lagi,
Membawa seribu erti,
Menguji jati diri,
Sejauhmana cinta pada Ilahi
Ramadhan datang lagi,
Mengusir segala sunyi sepi diri,
Dinihariku yang malap kini kian berseri,
Dengan tasbih, selawat dan tahmid suci.

Ramadhan,
Datangmu memang kunanti,
Rinduku padamu sentiasa mekar di taman hati,
Segar mengharum di bingkai rohani,
Menjadi inspirasi pengabdian diri ,
Sepenuh jiwa raga pada raja seluruh alam,
Allah Rabbbul’alamin.

Ramadhan,
Kuharap kali ini kau takkan pergi lagi,
Walaupun kau pasti akan pergi lagi,
Meninggalkan aku, dia dan semua isi bumi,
Dan hanya akan datang menjengah kembali,
Dengan membawa malam seribu erti,
Pada tahun hadapan nanti.

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan,
Wa Marhaban Minkum
Kuharap kau tetap hadir dalam sanubariku,
Bagi mentarbiyah nafsu dan mindaku agar sentiasa,
Melaksanakan Sunnatullah,
Menjauhi mungkar dan larangan Allah,
Agar..biar lahirku nanti selepas Ramadhan,
Laksana bayi yang suci bersih,
Tanpa noda dan dosa.

:: Sajak misteri nusantara tak tau sapa yang punya ::


Sedar tak sedar.. ramadhan datang lagi.. pantas sungguh masa itu berlalu kan?.. tahun ini aku harap dapatlah berpuasa penuh.. cam tahun lepas lagi 2 hari jer nak raya, anak bulan kalender aku dah timbul?.. memang ciss sungguh! melepas aku nak solat raya dan skodeng cuci mata.. jadik penunggu setia kat umah memanaskan lauk pauk rendang raya.. hehe

Hmm, tadi aku baru selesai menyediakan juadah untuk bersahur.. seperti biasa menjelang bulan ramadhan dah jadi perkara wajib pula aku harus bergendang kuali dan periuk belangan kat dapur.. lepas terawih tadi aku dah terlelap.. siap mimpi apa ntah?.. hehe.. terjaga pukul 2 pagi tadi lantas terus kedapur nak minum air kononnyer.. tenguk apa benda tak sedia lagi.. macam biasa aku bagi ceramah free dgn nada ton rendah ala ala mak nenek berleter.. hehe.. ada la 2 3 4 org budak itam tak tidur lagi.. siap cebik-cebik, ajuk-ajuk aku pot pet titt tott.. macam biasalah aku, kalau ada benda yang berbulu biji mata aku memang mendapatlah orang tuh kena lazer ala lemak cili padi.. tapi, sikap aku nih lebih kepada adik-beradik aku jer.. kalau org lain, aku tgk dulu.. dorang nih OK or KO? kalau dak aku abaikan ajer laa.. ikut suka ati korang laa.. malas aku nak jaga tepi kain org.. walau time tuh aku memang tgh hot temper tempe.. diam adalah pemutus segala.. hehe..

Oklah, aku pon tak tau menda apa nak ngayat lagi dah.. kang merapu ntah apa-apa lak aku nih.. so, aku ucapkan SELAMAT BERSAHUR dan SELAMAT BERPUASA untuk semua yang rajin skodeng or terskodeng aku kat sini.. korang kalau ziarah, tinggalkanlah mesej korang yerr.. sekurang aku tau saper korang.. bleh aku skodeng korang balik.. hehe..

Akhir kata, majulah sukan untuk negara.. peace love! ^_-

Wednesday, August 12, 2009

Sweet Letter From Jie_Twiesties


Assalamualaikum..

Ruang ini khas ku lakarkan bicara buat adikku JIE yang sentiasa jauh dimata, tapi dekat dihati.. ingat JB ingat kamu.. . kiss pipi kanan, kiss pipi kiri.. hug erat-erat.. rindu akak sama kamu! dan ada kisah yang tak bleh akak lupakan di situ.. syhhh.. diamm.. ^_^

Meh sayang, timang-timang ala bucuk! anak saper la nih?.. adoi, sakit pinggang akak angkat kamu nih Jie.. hehe.. aiseh sudah tukar kaler pink arr itu pipi dia.. ada malu-malu juga.. nak nyuruk maner tuh? Cak!!. ekeke (uiks, tak bleh lelebih karang orang ingat kita nih LES plak! hehe..)

Thanks atas balasan surat kamu yang comel tu ya?.. Akak ingat sapa la yang rajin pos surat buat akak. Siap tulih saudari lagi tuh!.. Dalam otak dah bayang Prince Charming ala Pak Man Tempe.. ekeke.. Tulisannya pun cantik, kemas tersusun.. kira akak bagi 5 star! buat kamu.. kalah tulisan akak yang kadang panjang, kadang bulat-bulat macam ulat gonggok. Senyum simpul dan herot merot tau akak baca ayat kamu macam muncung nenek kebayan ngunyah sireh.. hehe

Ishh.. lama benar kita lost contact eh? tak sangke Jie masih ingat lagi pada akak yang cute cam beruang kutub nih! gumbiranya rasa hati.. bila rasa gembira tepuk tangan sama-sama.. tenguk akak melalut lagik.. ish.. ish.. haha..

Jie.. itu kad aa sudah banyak member akak yang terkena!.. best.. best.. So, sekarang dah boleh ingat ropa akak ker?? ngeh.. ngeh.. belanja makan eh? meh arr turun puchong! akak nih spesies orang zaman batu kuno. Ate duk merap jer dalam gua 24 jam!.. karang belanja makan angin aje la kamu.. apa taknyer sesat cari jalan pulang! hehe.. tentang status friendster tuh plak sajer jer letak arr.. tak de kena mengena yang idup atau mati!.. nnt akak tukar status lain plak eh? sudah berkahwin!! agaknya ada tak org bertanya lagik?? ekeke.. ^_^

Oklah.. sampai ketemu lagi.. always love you.. mmmuuaachh!!



>> Artikel nih td aku jumpa kat satu site aku yg dah bersawang.. hehe.. pasal aku dah bosan la duk mengayat kat sana.. lg pon td jenuh gak aku nak masuk pasai lupa password dia.. hehe.. nasib dapat bukak kunci pintu dia.. hehe.. hmm, sebelum tangan aku nih gatai nak delete semua benda yg dah aku create and yg dah lama duk bersawang lelabah wat penuh ruang maya nih, baik aku simpan siap2 duk diam kat c nih kan?.. bleh jadik khazanah berharga.. kununn.. hehe..

Tentang vudak rabena nih.. lama benor aku x jumpa dia.. tp dia nih antara ada la yg rajin anta sms kat aku tanya kabar.. hik.. kadang aku jer yg blurr duk pikir sapo nih??.. pasal semua contact no all frenz yg dulu banyak dah ilang sejak hp aku mengalami kegagalan memory dalam erti kata buang dalam tong sampah jer bagus!.. psst.. la nih makcik dah pakai phone 3G.. apa taknyer slalu jer aku kena kutuk pasal dunia dah maju.. hp aku jer yg x maju.. ciss.. tp, walau aku dah pakai phone 3G dorang still gak kutuk aku! pasal aku nih x reti2 nak angkat phone.. ala apa susahkan klau aku x angkat.. anta jer msg.. mesti aku baca punya.. antara reply dgn tidak jerr.. hahaha..

Erkk?? apo lak yg aku melalut ptg rabu nih yer?.. tu la dia ayat aku bila tak di edit, main balun jer ntah apa ntah.. apa yg ada kat otak nih aku bantai main letak jer.. hahaha..

Ok, cau cin cauu...

Monday, August 10, 2009

NOTA CINTA DOT COM


Salam azwa,

Ahh...lama betul rasanya tak berceloteh dengan you, hehe :)

Bro Razzi harap you baik-baik saja di sana, as for me, I sibuk sangat...lebih-lebih lagi Ramadhan dah menjelma ni, nak lah rehat dan beramal dengan tenang.

Jadi, terpaksalah I siapkan recording album terbaru 'Razzi.Muzik' secepat yang mungkin :)

Bro harap your support tau, lepas Raya Aidil Fitri nanti, album I akan dilancarkan! Untuk mendengar demo dan updates, klik di bawah : http://www.razzimuzik.com

Ikhlas,
Razzi Rahman @ Brother Love,
Penyanyi & Penulis,
Ebuku/Buku cinta Popular.

:::: Artikel cinta minggu ini ::::

azwa, Bulan Ramadhan, Bulan Cinta!

Wahhh...bulan puasa sudah hampir, bestkan kalau bulan puasa. Hehe best sebab meriah je bila berbuka ek? :)

Well, bagi mereka yang masih mencari cinta, sebenarnya bulan puasa adalah bulan yang paling baik untuk jatuh cinta, atau mencari cinta yang sejati.

Sebab itulah Bro Razzi selalu katakan, Bulan Ramadhan itu adalah Bulan Cinta! Aihh...janganlah pula kita menganggap bulan yang mulia ini bulan untuk memadu asmara, itu bukan maksud I tau.

Maksud I yang sebenarnya adalah :-

1. Bulan Ramadhan, syaitan semua diikat, jadi jika anda bertemu cinta pada bulan ini maka, pastinya cinta yang suci tanpa sebarang hasutan syaitan.

2. Paling baik untuk mencari cinta pada bulan Ramadhan ini adalah sewaktu sembahyang Terawih! Ramai yang cun-cun dan hensem-hensem berubah jadi baik! TAPI bukan semasa sembahyang tu duk main kenyit-kenyit mata wei haha... waktu sudah sembahyang laaa.

3. Mereka yang datang ke surau atau masjid di waktu ini pula yang selalu kita tengok adalah bersama seisi keluarga. Ini sangatlah baik untuk kita bersuai kenal dan perhatikan, boleh ke tidak kita join keluarga dia ni?! :D

4. Satu lagi perkara paling penting, waktu bulan Ramadhan ni, cukup ramai orang bersembahyang di surau/masjid di waktu SUBUH! You ni lepas sahur tidur ke apa? :)
Kalau boleh pergi sembahyang Subuh di surau/masjid, kat sini boleh lah tengok, waktu Subuh ni melanguk dan terus berdengkur atau dengan segar bugarnya di masjid haaa...

5. Bulan syaitan diikat, tapi perbuatan masih jahil, mulut masih celupar, hati masih hitam...well, you sure tahu lah dia bukan untuk you fikirkan lagi. So, kenalah cari yang baik-baik betul tak.

6. Siapa gelojoh, siapa tidak? Bulan Ramadhan kita dapat tengok! Waktu berbuka, kita lihatlah bersama-sama hehe...kalau yang sabar tu perlahan-lahan minum dan makan. Kalau sebaliknya tu? :)

7. Pasar Ramadhan memang tempat berbagai ragam orang yang kita boleh tengok. Ramai juga yang bertemu jodoh di pasar Ramadhan. Kat sini you boleh sendiri pilih lah, orang yang macamana yang you nak!

azwa, nasihat Bro Razzi, buka pintu hati kepada sebarang kebarangkalian untuk mereka yang mungkin kelihatan tidak baik untuk kita, tetapi tanpa pengetahuan kita, dia mungkin jauh lebih baik...

Dan buka mata kita jauh dari penglihatan mata kasar untuk menerima kecantikan dalaman seseorang agar ramai yang bakal berada di dalam pilihan kita. Dari sini, kita dapat menilai siapa yang lebih sesuai.

OK? Sempena Bulan Ramadhan yang mulia ini Bro Razzi doakan you, agar sentiasa diberkati Allah di dalam apa jua yang you usahakan. So, ALL THE BEST dalam mencari cinta sejati!


Cam bestkan ayat brother nih kan? wat aku senyum2 jer baca.. hehe.. memang lama aku x berceloteh ngan paparazzi nih! or dia berceloteh kat aku..hehe.. maybe masing2 dah cbuk kot?.. (sebetul aku yg cbuk.. dia tuh ttp on9 24jam..hehe) tp kadang ada gak aku jengah dia punya facebook or blog.. aku suka gaya penulisan dia.. coz santai dan mencuit hati aku.. kira masuk la dgn otak aku nih yg kdg gila2 ala rojak mamak nih..hehe kira banyak la ayat2 dia nih mengubah cara berfikir aku yg dulu ala kuno versi budak kg pendalaman tuh.. almaklumlah kan dah matang tuh aku nih.. hehehe

Sebenornyer artikel nih aku copy paste jer dari mail aku yg idup segan mati x mau tuh.. pasal aku x reti nak matikannya daa.. coz aku bior jer berabuk, bersawang lelabah.. hehe.. so, tadi aku terskodenglah.. mak datukk.. punyalah penuh mail box and spam dalam tuh dekat 2000 dah?? banyak gak upanya org carik aku dalam tuh! dari yg aku kenal, sampai langsung aku tak kenai dan ingat2 lupa.. maklumlah nek nak dah tua tp masih muda remaja lagik.. hahaha.. sori arr gengz aku mmg dah malas guna mail tuh pasal letih nak membukanya.. lagipon dah lama benor aku guna mail tuh!.. sejak aku kenal apa itu laman maya nih.. so, kita perlukan pembaharuan!.. sapu bersih kesan yg degil!! termasuk "spam".. ekeke.. ok la, aku longgarkan sket pembaharuan aku tuh mulai dgn saat nih aku mengguna pakai semula ym chit chat tuh.. rasa cam popular lak bila ada yg meminati aku nih!.. td pon ada 3 org add kat aku daa.. mungkin gara2 terfeel ngan puisi cinta maya aku tuh kot?..hehe..jgn "la usurpadora" sudah la yer.. hahaha..

Oklah.. aku nih sebenarnya x bleh lama2 duk melangut depan screen nih.. berpinar jer anak mata aku nih.. almaklumlah laptop nih pon comey berbeno..hehe.. so, aku out dulu yerr.. kenang daku dalam doa kalian.. nanti malam aku datang dalam mimpi korang.. astalavista babeh.. speedy gonzaless.. hehehe.. ;p