"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Saturday, May 29, 2010

When You Say Nothing At All

Maydee’s Greeting



It's amazing
How you can speak
Right to my heart
Without saying a word,
You can light up the dark
Try as I may
I could never explain
What I hear when
You don't say a thing

The smile on your face
Lets me know
That you need me
There's a truth
In your eyes
Saying you'll never leave me
The touch of your hand says
You'll catch me
Whenever I fall
You say it best
When you say
Nothing at all

All day long
I can hear people
Talking out loud
But when you hold me near
You drown out the crowd
(The crowd)
Try as they may
They could never define
What's been said
Between your
Heart and mine

(You say it best
When you say
Nothing at all
You say it best
When you say
Nothing at all)


The smile on your face
The truth in your eyes
The touch of your hand
Let's me know
That you need me


:: RONAN KEATING ::

Friday, May 28, 2010

The Best Part



The best part in the morning is...
Opening my eyes...
Seeing you next to me
Make me realize... That all in my heart...
... You're the best part

The best part of the day is...
Receiving your call...
Taking me away from the rest of it all...
Hearing your voice...
... That's the best part

The best part of sundown
Is the colourful sky...
Dreaming of us... Eye-to-eye...
Thinking of you...
... That's the best part

Although there maybe bad times...
That cause us some pain...
If all the times were good...
It wouldn't be through...
But I'd go through the bad times...
Just to have one good time with you...

When I think of my life...
And the day of my love...
The best part of living...
... Has been you...

When I dream in the night...
Hold you close... Hold you tight...
The best part of loving comes true...

The est part of my life...
... Is being with you...
If you ever ran away...
... My life would be through...
Coz' right from the start...
... You've been the best part...
... The Best Part...


" FROM ABE TOM AND ME .. jange jeless arr.. hehehe ;p "

Friday, May 21, 2010

KETIKA CINTA BERTASBIH



" sekalipun cinta telah ku uraikan
dan kujelaskan panjang lebar
namun jika cinta kudatangi
Aku jadi malu dengan keterangan ku sendiri


Meskipun lidahku telah mampu menguraikan
namun tanpa lidah,
cinta ternyata lebih terang
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya
kata-kata pecah berkeping-keping
begitu sampai kepada cinta


Dalam menguraikan cinta
akal terbaring tak berdaya
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur
Cinta sendirilah yang menerangkan cinta dalam percintaan " - anna



Haram-haramkah aku
Bila hatiku jatuh cinta
Tuhan pegangi hatiku
Biar aku tak jadi melanggar
Aku cinta pada dirinya
Cinta pada pandang pertama
Sifat manusia ada padaku
Aku bukan Tuhan

Haram-haramkah aku
Bila aku terus menantinya
Biar waktu berakhir
Bumi dan langit berantakan

Aku tetap ingin dirinya
Tak mungkin aku berdusta
Hanya Tuhan yang bisa jadikan
Yang tak mungkin menjadi mungkin

Aku hanya ingin cinta yang halal
Di mata dunia juga akhirat
Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku
Aku hanya ingin cinta yang halal
Dengan dia tentu atas ijinNya
Ketika cinta bertasbih
Tuhan beri aku cinta
Ku menanti cinta


:: Melly Goeslow ::

Thursday, May 20, 2010

ayat mengayat... de rebans ayam..


Hmmm.. amacam? comei dak anak2 dara ayam aku nih?? hehe.. korang pilih arr mana2 yang korang rasa nak rembat or culik.. hehe.. mereka2 yang lazat itew korang bleh wat ayam golek ker?.. masak sambal ker?.. goreng rempah ker?.. masak gulai kari ker?.. masak cili padi ker?.. suka ati korang arr nak bergendang kuali apa yg korang tingin melantak kan?.. hehe.. tapi aku klau duk kampung time wat operasi pembersihan reban (hehe) suker sangat wat goreng rempah jer.. simple!.. pasal kat umah persinggahan kami tak de cukup lengkap peralatan nak memasak daa.. hehe.. alasan!.. pas peram segala macam bahan sulit and goreng garing2 pastuh ratah cam makan cekodok layan sambil berangan x sudah or layan TV yang x berapa clear siaran.. mmg lazatt hingga menjilat jari dan mmg tak heran arr berat badan aku now dah melambung naik balik!.. time balik KL ramai scandals tegur.. hahaha .. ya amponn.. macam banyak arr aku punya scandal?.. sandal jepon yang putus tali banyak arr.. hehehe ;p

Banyak sangat dugaan aku and family hadapi time cadangan reban ini mahu dibina and telah pon siap tersergam indah.. cam2 juga spekulasi datang menyerang?.. kadang buat aku jadi tension and rasa cam nak solotip ngan gam kuat cap gajah jer memulut mereka2 itew yang ada bau2 haruman x berapa enak nak hidu cam PHD? maybe kot??.. ada sahaja pandangan negatif mereka tentang kami adik beradik?? lebih lagi mak?.. huhuh.. kalaulah x kuat iman and x kuat semangat.. habis agaknya kami satu persatu rebah?.. aku adalah org pertama?? maybe kot?? coz aku mmg dah lama sabar menahan rasa amarah? huhuhu..nasib abah and mak punya semangat yang kuat!.. ya.. cerita tentang kekuatan.. tanpa kekuatan yang ada pada mak untuk abah and kami sekeluarga pasti impian ini takkan tercapai?.. walau sekarang kami tetap juga diuji dengan dugaan, mohon aku pada Ilahi agar kami adik-beradik tetap bersatu hati.. biarlah apa tanggapan negatif orang pada kami, yang penting Allah itu Maha Melihat...

Hmmmm.. oklah.. minggu nih aku balik semula ke kg halaman ku yang tercinta?.. adiehh.. rasa baru jer semalam aku balik umah ni haa.. uhuhu.. coz anak2 ayam baru lak nak masuk reban maybe sabtu nih.. almaklumlah aku kan tukang buat air minuman and makanan yg terulung amat nice kata abah aku abad ini..hehe.. of coz arr aku diperlukan!.. klau idak mau my mom semput layan kerenah adik2 lelaki aku tuh.. hehe.. nasib arr aku nih anak yg solehah yg nurut kata walau dalam hati merungut2 x hingat.. ekeke.. agak kalau aku dah kawin mau dia suh usung gak my hubby balik kg?.. pasal abg ipar and adik ipar dah kena pakse rela!.. haha.. agak rasa saper yg sudi mau nikah sama aku??.. angkat tangan cepat!.. idak pon wat isyarat mata ala sexy kening terangkat.. hehe.. syaratnya hanya mudah saja .. perlu punya daya kekuatan sbg pencuci reban ayam de tahi ayam yg terhebat!.. hehe.. kompem korang semua lari beribu batu kanz?.. x per... korang larik aku kejar.. sampai korang lemas and rimas.. suka ati aku arr.. padan muker sapa suh wat aku tertawan, menawan and x tahan.. hahaha .. pulakk.. dah start rapik merapik kerepek dah ayat mengayat aku nih.. hehehe

Ok arr mau layan DVD adik aku baru beli petang td.. cam best jer aku tgk kulit luar dia.. cam ala ruper pujaan ati aku yg aku love forever tuh! hahaha.. wahhh aku windu giler sama kamu! wakaka.. korang jangan jeles ok?.. lalala.. so, OUT lah!!

Tuesday, May 18, 2010

malam yang karatz...



The moon whispered something
Which the night heard…
Did you hear..

I said, fall in love.. fall in love

The moonlight came to my street
and to my house

To say, fall in love

What can I say
What can I do
This strange thing
That was happened to me
Its is a sign or did my
Heart whisper..

fall in love

I can’t explain, but I am
Certain that here is someone

He is somewhere in my dreams
But I cannot see him

I’am has..
He is somewhere there
But who is this who says…

Fall in love.. fall in love..

I could die for him
Yet he is oblivious
But I can’t complain
I cannot call him unfaithful

I can hear him..
Even thought he is yet to speak

Oh my heart, be careful..
When you fall in love..


Monday, May 10, 2010

Teristimewa buat semua kalian yang skodengs.. ^_-


Kawan..
Aku punya kawan yang ramai..
Aku punya kawan untuk bicara..
Aku punya kawan untuk ketawa..
Tapi, adakah aku punya kawan
Berteman terus penghujung usia??

Kawan..
Aku mudah mendapat kawan
Dimana-mana pasti ketemui kawan
Walau dimana saja berada..
Mahupun di ruang maya
Laman cyber yang bisu
Hingga terbuat aku mengukir senyum
Kadang menghambur gelak tawa..
Benar gembirakah kalian punya aku sebagai kawan??





Kawan..
Jujurkah kalian berkawan denganku?
Tanpa aku merasa tertipu? .. di khianati??
Tanpa langsung tertanam benih curiga?
Bukan menjadi kawan yang makan kawan
Dalam diam menikam aku??.

Kawan..
Walau apa pun cara aku atau kamu melayan..
Kamu semua tetap istimewa buat aku
Telah pun berada diam duduk kemas dalam kalbu..
Terima Kasih sudi menghulur salam buatku..
Aku Sayang Kamu!!




:: Azwa Safwa ::