"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Friday, September 14, 2012

RINDU KAMU



Rindu itu tiba datang menerpa ..
Entah.. tak tau mana harus ku cari wujud mu
Hilang..  tenggelam dalam ombak resah kebisuan
Aku cuba belajar menghapus bayangnya..
Sedaya upaya ku buang jauh dalam igauan impian
Kerna kasih ku bertepuk sebelah…

Kala sunyi berlagu sepi..
Wajah itu yang telah cuba ku sembunyikan..
Datang dekat menerjah pantas
Bergetar nafasku menghembus
Seakan kuat kuasa magnet darinya menarik
Mengimbau kembali detik-detik itu
Saat mula pandangan mataku menerpa potretnya
Terpaku terpahat mencambah benih cinta rahsia
Terlalu sangat istimewa dia buat ku..

Ya Tuhan..
Sukar untuk aku menghapus wajah itu..
Senyuman dia.. semanis madu
Lirikan matanya.. menggoda jiwa
Tiap lenggok bicaranya… melantun ceria
Sentiasa aku dibuai keterujaan…
Dia memang yang terhebat..
Maafkan aku..
Hingga kini sukar ku hapus lumatkan wajah kamu..


Aku masih terus cuba melupakan mu..
Perlahan.. ku tahan diri dari terus sering  menatapmu
Perlahan.. ku buang semua cipta yang indah tentang kamu
Perlahan.. ku tidak bermimpi lagi tentang kamu..
Perlahan.. ku ingatkan diri berpijak didunia nyata..
Biar perih rasa yang terbeban ini
Diam tenggelam karam..
Agar ia tak bisa hancurkan diriku..
Bangkitkan semula jiwa dan jasadku
Terus berdiri kukuh melangkah tegap
Mengapai impian anganan yang sering ku idam
Berkat doa restu bonda..
Biar nanti kamu tak bisa disisi…

Dalam serangkai doa..
Mengharapkan kamu selalu berbahagia disana
Sebagaimana yang kamu sering impikan
Pasti.. menanti kelahiran cahaya mata??..
Buah hati tercinta..

Saat ini… benar.. aku rindu dia..



AZWA SAFWA


Friday, September 07, 2012

cerita aku...




Tanggal 17hb.Ogos 2012 bulan lepas aku resign dari kerja kat Hospital Serdang.. first time dalam hidup aku membuat keputusan bijak (hehe) atas kehendak diri aku!.. pstt dulu aku segan ngan arwah abah pasal kerja cam tak menentu.. sebab tuh aku nak tunjuk kat arwah abah aku pon bleh duk dalam jawatan kerajaan.. walau jadi Pembantu Perawatan Kesihatan jer.. tak kisah arr.. janji kojer kerajaan..






Wahh rasa aman dan bebas dari sangkar u know.. walau ramai pengkritik bebas yang tak puas hati atas tindakan aku.. kata-kata mereka bagai meracun hati dan fikiran aku.. tapi nak buat macam mana kan??.. bila hati dan jiwaku  tidak betah lagi berada disitu.. maka jalan yang terbaik harus aku perbuat dan tak mengganggu bebanan emosi aku  yang memang selalu serabut adalah RESIGN!..  alasannya.. yang aku bg kat penyelia aku..  aku dapat kerja lain dan mahu terus majukan biznis peninggalan arwah abah.. oh ya??.. sambil garu2 dagu yang makin comei.. hehe.. sebenarnya dalam perancangan otak aku nih banyak dah pelan tindakan yang nak aku lakukan.. cumanya.. MODAL jer blum cukup lagi... tak pa na.. sabarr... teruskan berSNE kamu itu.. Alhamdulillah pendapatan semakin lumayan kini... senyum sampai kat telinga.. sambil jeling mak yang kat bangku malas duk tgk forum perdana.. psstt aku mau mak bangga ngan aku tau cam anak2 dia yang lain.. tak pe mak doakan anak mu ini terus berjaya dan kaya raya dalam SNE.. aminn






Story tentang SNE.. Alhamdulillah.. syukur nikmat... income aku tiap bulan selalu masyuk.. ini juga salah satu penyebab mengapa aku begitu drastik berhenti kerja.. tak menang tangan weh aku nak handle.. kojer spital lagi.. jaga downline lagi.. kerja rumahtangga apa tah lagi.. cam arr aku nih ada laki kan??.. laki???.. abaikan.. hahaha..  memang bleh somput nafas den nih haa.. now.. den senang2.. happy2.. terbang bebas bagi burung dilangit... hehehe





Apa pon aku tetap nak ucapkan jutaan terima kasih kepada ADIRA coz tanpa dia produk yang selama ini kurang dikenali.. yang aku duk sebuk2 gebeng2 loby2 kat sanak saudara,  kawan karib.. medang wat muka tempe ayu cunn.. akhirnya sudah terkenal serata negara... sampai orang Brunei dan Singapore pon calling aku camne nak dapatkan dua produk ajaib lagi hebat tuh.. hehee.. Alhamdulillah rezeki dari Allah... 

Oklah.. nak out dah!.. jumpa lagi.. daa..