"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Wednesday, March 31, 2010

al korox.. oke ajer..



Agak tau menatang apa Red Box nih?.. hehe.. slalu klau aku rayap kat shopping complex nih just pandang jer.. mmg x minat nak ambik tau pong.. lantak ko eh.. hehehe.. tapi kalau kat wayang citer apa best nonton today or jualan runtuh potongan harga gila rambang mata aku nih nenguk copat eh sorbuu tanpa sogan and malu daun dedalu opss silap daun semalu arr.. hehe.. mmg aku owang first arr wlau dlam dompet tinggai 10 hengget jer.. x po arr janji dapat cuci mato kanz?.lalala..



So, bebaru nih aku and de princess like pink hungga hunggeh.. hehe.. celebrate arr kat c tuh.. kita org punya big boss bunjer.. thankz ya al amoi comeii bangat and duet riban2 tuhh.. cayalahh.. hehe.. cam jakun sket arr aku ni haa time tuh tau dak.. tp al pandai cover sweet and gedikz kekonon dah biasa la gi tempat cenggitu.. padahal sket blurr de kera crazy and al ustazah ngengomel sok sek bebisik wal haram de halal tak?.. pasal dia punya jug air and glass dier ada tulis carlsberg daa.. mak cik timah was was al musyikil daa.. aku mmg cerewet sket arr bab nih.. pasal tuh amat jarang benor masuk tempat cenggitu klau x der org yg beriya ngajak.. huhuhu.. pe pon aku on jer la.. pasal nanti ada yg x happy lak kanz?.. hehe..



" cuba teka antara 2 pictures nih mana eh tangan cik kak yg mengayat nih?? hehe ^_^"


So, aku pon layan arr de sumbangkan sore yg sumbang mambang tuh.. sampai ada yg kojut boruk pasal aku bleh layan semua lagu tuh walau ada gak arr picing larik.. rock N roll bebs!.. hehe.. big boss pon tak tahan nganga mulut dia and terpukau kojap pasal aku layan lagu dangdut siap gelek ala tong drum and nyanyi feel channel good lagu ella.. wakaka.. haa.. baru dorang tau kanz?... haks.. apa pon maybe time tuh aku mmg tgh layan tension.. so, bila dapat layan lagu keras2 tuh.. segala macam karat dalam hati and otak aku yang jammed nih ilang.. to all prenz.. TQVM!!

Saturday, March 27, 2010

dan sebenarnya..



Oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
pabila,
kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

Ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
ohh..


:: YUNA ::

It's U ... just for U ...


There's a laugh in my eyes
There's a waltz in my walk
And it's been such a long time
Since there was hope in my talk
If you never knew
What it is that's new.. it's you

'Cause when your hands are in mine
You set a fire that everyone can see
And it's burning away
Every bad memory
To tell you the truth
If it's something new.. baby it's you

It's you in the morning
It's you in the night
A beautiful angel came down
To light up my life

The world's a different place
Where nothing's too hard to say
And nothing's to hard to do
Never too much to go through
To tell you the truth
Everything that's new.. baby it's you

It's you in the morning
It's you in the night
A beautiful angel came down
To light up my life
My life, my life
Ohh

So if I get to grow old (oh if I get to grow old)
With many years behind me (many years behind me)
There's only one thing I want (aahh)
One thing I need beside me
For all that you are
For everything you do
For all that you've done
Just for showing me the truth

It's you
It's you
Baby it's you

Friday, March 26, 2010

SILENT de .. trut..trutt.

" picture tazmania nih x de kena mengena ngan entry..
tp kanz ada la ala ruper cam cik kak punya tmpat umah gelap yg tgh mengayat nih.. ^_^ "


Hurmmm... tarik nafas.. hembusss.. hehe.. apa aku nak ngayat eh dalam umah gelap aku nih ya?.. oh lupa lak title atas nun kanz? .. so story about tuh la eh.. right?.. hehe.. mata dah blur2.. tp otak nih ligat aktif lak nak mengayat.. hehe..camne ke gaya nyer tuh.. poning..poning.. klau ayat terlari topik tuh de rojak mamak maideen harap mak long jer la.. klau dak mau tau... wat arr lompat katok ok?.. toing! toing!!.. apa daa.. hihihi

Aku dalam 2 3 4 bulan nih and now mmg very busy body wat wat de moody pus angin puss pon ada daa.. so, amat jarang untuk selalu online ym gebang gedik santai and ber sms and calling ngan all my frenz.. lg arr plak nak gayut cam monkey love pot pet titt tott kat phone time calling masuk.. pasal aku klau time gayut mmg lamaa.. semua isu dalam dan luar negara turut join conference and bangkit sama.. itu belum lg kisah dapur dan periuk belanga mak ngah piah serta susuk cantik nek nak memalam mengilai meratah jer kejenyerbagi petua.. kadang heran gak pasal eh dorang yg call aku tuh tak mau renti cakap??... merdu buluh perindu ke suara aku nih ha dorang dengar??.. munyik itik serati terkehel ada arr.. hehehe.. ;p

So, bila time aku dah wat busy al gedik nyamfah gitew maka kdg mmg malass yg maha amat nak pick up phone and layan sms.. dalam erti kata aku wat silent jer hp aku tuh.. nyibuk jer munyik kacau owang nak mengayat working ribu ribu juta al hampeh nih.. pastuh dreams al minah jenin merapu meraban.. kikiki.. pasal aku nih cepat ilang fokus bila time orang ganggu gugat keseriusan aku jual minyak atar.. nyamfah i tau.. hehehe


Cer baca tenguk mesej munyik ugutan aku dapat time sengal mengal aku mari.... mesti klau aku kecik cam HP dowang and ada time tuh mau dorang lempar aku melekat truss kat dinding.. kan kan?.. haks!



"Awk, busy sgt ke?.. mesej pon x balas.."

"Wa.. skrg bz sgt ya.. pyh nak tgk wa online.. bosan.uhuhuhu"

"Dulu selalu wa dtg umah.. skrg nak tgk and dgr suara pon payah..pasal?"

"Kak.. aku tau la ko tu dah kaya kan?.. jgnlah lupakan kita orang!"

"Saya buat awak marah ke?.. naper senyap je nih?.."

"Susahnya nak call ko wa.. hp ko tuh buang kat lombong jer la!!"

"Hp jer 2.. tp haram satu x berjwp.. buang jer la hp tuh x yah pakai lsg!"

"Byk kali call x jwp.. call blik. urgent!!"



Lalalala.. nah!.. rasakan pada aku kan?.. itew arr antara msg yg aku dpt time aku silent hp aku.. kdg time angin sengal aku dtg, mmg aku bior jer msg serupa cenggitu langsung x reply or kdg hp munyik pon aku malas nak angkat.. hehehe.. cam biasa pastuh aku kena semburr la pasal x jawab hp.. tp sekarang dorang da pandai.. carik aku kat FB lak!.. pasal skrg aku nih antu FARM VILLE.. wlau aku x on sembang, dorang tau aku ada.. ciss.. hehe.. tp x gak aku slalu on9 kat situ.. pasal aku slalu minta bantuan adik and anak buah aku tuai hasil ladang, time aku x free daa.. kang x pasal rugi juta2 lemon lak kanz?.. hehe.. sebab tuh kat FB aku ngan orang kepercayaan aku nih NO SECRET!.. segala isi perut FB tuh dia tau.. sebab tuh sebelum nak terjah, tanya dulu yerr.. hehehe.. ;p

Okeh la.. maybe aku kena berubat kan?.. sape rasa diri dia tuh bomoh terhebat.. meh arr tampilkan diri.. ubat aku nih haa yg dah cam hampir nak nazak nih.. ekeke.. so, OUT la!..

Thursday, March 25, 2010

GUD NITE MY DEAR...



Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku


:: FAIZAL TAHIR ::

Wednesday, March 24, 2010

CINTA >> BRO.RR


Kecewa juga rasanya bro Razzi apabila sudah berkali-kali membantu satu-satu individu, tetapi perkara yang sama kerap berulang kembali, dikecewakan cinta…

Semuanya kerana, individu itu membiarkan diri mempercayai apa yang dirasa, seolah-olah menyerah cinta untuk digantung sampai mati! Bukan mahu percaya pada realitinya, BUKAN logiknya… BUKAN akalnya…

YES! MEMANG, adalah lebih mudah membiarkan kita rasa yang everything is great! …daripada membiarkan kita face realiti yang SEBENARNYA, Cinta itu TIADA!

It’s hard! I know… I know, berdepan dengan realiti yang dia selama ini kita rasakan ada rasa sayang, mungkin ada cinta, sebenarnya palsu semata-mata. Tetapi, realiti adalah realiti. Deal with it babe!

Today, my old good friend sendiri menangis-nangis called me, cakap dia dikecewakan, dicurangi girlfriend dia. Hmm… buruk beb bunyi lelaki menangis dalam phone. Kesian sangat… tetapi, I dah cakap sedari awal lagi, tengok cara this girl pun I dapat rasa, “This girl ‘Hanya mahu melepas rindu’ …bila exboyfriend dia muncul semula, dia akan hilang dan pergi!” BAMM! It’s true…
Last week, same thing happen to my ex girlfriend. She told me, this guy really loves her. I’m happy for her…Tapi, lately ni mamat ni dah kurang contact, always busy with work. Tapi masih baik, masih kind of romantic. But knowing Brother Love… I’ll tell her in the nicest way but straight up! “He surely ada girlfriend lain!”…but dia tak mahu percaya! obviously, tak sampai dua hari, BAMM! It’s true, boyfriend dia memang ada girlfriend lain!
Well, like i said earlier, ianya lebih mudah mempercayai ‘langit kebiruan, pelangi memancar indah’ daripada menghadapi awan yang berarak mendung kelabu!

No one in this world want to believes yang perkara buruk akan berlaku. WELL, bro Razzi pun I refused to even think perkara-perkara negatif ni. I selalu fikir positif. TETAPI biar ada logiknya! That are CINTA is all about!

Apa pendapat all of you if I say… “CINTA itu SIMPLE!” …kita yang buat cinta itu complicated, cinta itu cukup-cukup simple!

Contoh 1 : Jika CINTA, baik wanita, mau pun lelaki akan tergila-gila, merindu, ingin selalu bersama, mahu berbual sentiasa, mahu berjumpa dan bermesra, mesti berhubung setiap masa terluang…That’s it! Jika tiada semua itu, ATAU sudah tidak begitu lagi, maknanya SUDAH TIADA CINTA. Simple!

…TIDAK PERLU lagi tanya, “Mengapa dia dulu selalu contact, dulu selalu nak jumpa, selalu sms, …sekarang tidak lagi, mengapa?!” …jawapan paling mudah, dia sudah TIDAK CINTA, simple!

Contoh 2 : Apabila seseorang sudah jatuh CINTA. Dia akan melakukan berbagai perbuatan yang jauh dari keselesaannya. Dia sanggup melakukan apa sahaja walaupun ianya memalukan. Dia sanggup berkorban apa sahaja demi memiliki cintanya. Sanggup berhabis harta, That’s it! Jika tiada semua itu, maknanya DIA TIDAK CINTA. Simple!

…TIDAK PERLU fikir, “Mungkin dia malu sebab itu dia tak mahu declare lagi, mungkin dia segan untuk luahkan perasaan, mungkin dia hanya nak berkawan saja dulu?!” …jawapan paling mudah, dia TIDAK CINTA, simple!

NOW…apa yang patut kita lakukan? Well you got 2 choices :-

First, hadapinya, kenalinya dan fahami… adakah itu CINTA?! Jika ya… embrace it! Jika tidak… redha dan terima realiti kehidupan ini dengan tabah. Remember!!… bro Razzi selalu ingatkan, kita yang mencintainya adalah jauh lebih MULIA dari yang dicintai!
Second, bertindak sekarang! Jika benar cinta… KAHWIN! Jika benar serius, get family involved! There’s no such a thing ‘it’s complicated!’ that’s rubbish! Itu alasan untuk mereka yang tidak mahu berkahwin. And IF jika tiada cinta… MOVE ON! Tak perlu nak tunggu-tunggu lagi, nak explainations la, nak tahu mengapa tak cinta la, MOVE ON…you’ll feel much-much better!
Sejujurnya, I’m here to help…and in my humble opinion, “You akan lebih bahagia Being single rather then being with someone that doesn’t really loves you!” THINK ABOUT IT for a while…apa rasa anda selepas membaca artikel ini, betul tak apa yang bro Razzi katakan kali ini?

p.s. : *Untuk mendapatkan berbagai-bagai tip cinta lagi , sila klik http://www.notacinta.com/ebuku.html

Salam hormat,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Thursday, March 11, 2010

nothing..



Otak aku 2 3 4 minggu nih nazak giler nak mengayat.. memang tak rasa happy sebenarnya.. walau telah aku cuba tonjolkan pada semua dengan wajah gembira, kata-kata gurauan menceriakan suasana.. tapi teman rapat tetap dapat menangkap mendung kelabu yang bersarang dalam hati aku.. maybe aku ini bukan pelakon yg hebat??.. [senyum].. hmmm entahlah.. segalanya kosong.. macam-macam benda yang sulit jadi kat aku.. maaf, tak dapat untuk aku story disini panjang lebar.. biarlah segalanya aku pendam dalam diam.. so, aku perlukan ketenangan..

Terima kasih yang tak terhingga kerana kalian sudi singgah teratak aku yang tak berapa nak best nih.. "AKU SAYANG KAMU".. maybe bila mood aku pulih seperti biasa aku pantas melakar ayat mengayat disini...

OUT!!

Saturday, March 06, 2010

KISS THE RAIN


I often close my eyes
And I can see you smile
You reach out for my hand
And I'm woken from my dream
Although your heart is mine
It's hollow inside
I never had your love
And I never will

And every night
I lie awake
Thinking maybe you love me
Like I've always loved you
But how can you love me
Like I loved you when
You can't even look me straight in my eyes

I've never felt this way
To be so in love
To have someone there
Yet feel so alone
Aren't you supposed to be
The one to wipe my tears
The on to say that you would never leave

The waters calm and still
My reflection is there
I see you holding me
But then you disappear
All that is left of you
Is a memory
On that only, exists in my dreams

I don't know what hurts you
But I can feel it too
And it just hurts so much
To know that I can't do a thing
And deep down in my heart
Somehow I just know
That no matter what
I'll always love you

So why am I still here in the rain


:: YIRUMA ::

Thursday, March 04, 2010

OTAK BERAT


Otak aku berat!
Kusut serabut aku rasa
Denyut-denyut menjalar
Seluruh urat saraf
Selirat.. kusut, simpul mati
Payah mahu lerai
Aku jadi buntu!!

Otak aku jadi berat!
Segalanya berantakan
Mahu aku pecahkan saja
Hentakkan saja pada dinding
Dari terus aku pantas memikir
Agar tidak terbuat jadi..
Aku benar sakit!!

Otak aku makin berat
Bisikan hasutan mengilai
Mencucuk tangkai hati
Mencengkam isi daging
Bagai duri selumbar.. bingit!
Nyah!.. pergi!!
Aku mahu tenang!

Otak aku makin tenat..
Upaya aku tak daya diri
Mengusir rasa berat beraja
Masih teruskah begini?
Mungusung tubuh bernyawa
Tapi jiwa telah mati?
Telah hilangkah rasa percaya diri?
Pada kuasa suara azimat yang ada?
Tidak akan pernah izin
Jiwa mati dalam bernafas??


:: MAWARCINTA @ AS ::

Wednesday, March 03, 2010

A to Z... my favorite



BICARA RINDU

Angin lalu
Kirimkan lah
Beritanya
Oh di sana..

Di hatiku
Masih ada cinta
Kembalilah kekasih ku sayang
Ku rindu..

Kini tiada ku terlihat senyum di bibir
Kini tiada ku terdengar senda gurau mu
Sejak kau pergi dari sisi ku merana
Jiwa meronta terasa di persenda

Mungkin tiada harga lagi
Lautan cinta tiada bererti

Angin lalu
Kirimkan lah
Beritanya
Oh di sana..

Di hatiku
Masih ada cinta
Kembalilah kekasih ku sayang
Ku rindu..

Sayang kini aku pasti
Aku rindu, teramat rindukan mu..

Cinta bersemi dipagari seribu mimpi
Janji bererti disulami kasih sejati
Kini sendiri ku menyusuri hidup ini
Kini sendiri ku tempuhi onak dan duri

Mungkin tiada harga lagi
Lautan cinta tiada bererti

Angin lalu
Kirimkan lah
Beritanya
Oh di sana..

Di hatiku
Masih ada cinta
Kembalilah kekasih ku sayang
Ku rindu..

* note : penyanyi asal Fendi (Allahyarham) di gantikan dengan Chap.


DARJAT

Beza antara kita
Rupa darjat dan harta
Sudikah kau terima

Bukan niat di hati
Betapa kumerinduimu
Hati dan naluri

Seharusnya kau tahu
Betapa kemerinduimu
Kekasihku...

Punah hasrat di minda
Untuk hidup bersama
Pabila kau tiada...

Masa berlalu jua
Aku tiada terdaya
Biarlah kurasa...

Seharusnya kau tahu
Betapa kemerinduimu
Kekasihku...

Maafkan diriku ini
Tiada rela jua jadi begini
Tika cinta kian bersemi
Oh relakanlah kupergi..


>> Tadi sempat arr nonton rancangan HATI LELAKI (episod 1) kat TV3.. tetamu jemputan penyanyi LANN (kumpulan A to Z) .. wahh sadis arr dgr citer dia ditinggalkan wife dia.. uhuhu.. maybe ujian buat dia kan.. mmg touching arr aku dgr story dia.. pepon semoga dia kuat semangat..

Tuesday, March 02, 2010

Pergaduhan dalam Cinta .. copy paste daa..


Wanita selalu cepat meluahkan rasa cinta, kasih dan sayang, tetapi mengapa begitu cepat juga meluahkan marahnya? Apabila sudah cinta, mengapa mesti marah? mengapa mesti menyalahkan lelaki itu dan ini? sehingga terjadi pergaduhan? Kata suka, kata sayang…rindu, tetapi mengapa mesti bertengkar? Bergaduh?

Someone asked me yesterday, “Razzi, berapa kali Razzi bertengkar dengan your loved ones setiap bulan?”
Jawab saya, “NONE! …bulan ke, tahun ke, tahun pertama, kedua, ketiga TAK PERNAH bergaduh!”
Dia terkejut… “Tak pernah? Tak percayalah!”
Then I said, “Honest!…bertahun-tahun, kita tidak pernah bergaduh.”
Last 7 months, a friend of mine, tiba-tiba berkenalan dengan seorang gadis cun punya. Since then, dia orang berkawan and now dah bercinta saling sayang menyayangi. Within that 7 months, happy je…tak pernah gaduh, tak pernah bertengkar atau tidak puas hati antara satu sama lain.

Apa yang my friend and me amalkan? Kejujuran? Well itu semua orang amal jugak, tapi tetap bergaduh. Kesetiaan? Well, itu pun ramai yang lakukan tetapi masih tidak puas hati. Open relationship? Hmm…masih ramai yang menipu dan curang!…

The fact is…we didnt practice anything, NONE! What makes us free from fighting with the loved ones is “Kita menemui dia yang suka apa yang kami suka!”

Tidak ada satu perkara pun, yang dia tidak suka….semua yang saya suka, dia pun suka. Semua dia suka tentang saya, my career, my life, my way, my personality, my writings, my singings SEMUA DIA SUKA. Begitu juga dengan saya. Saya suka semua tentang dia! SUKA SEMUA! Tidak ada apa pun yang saya tidak suka!

When I asked my friend, its the same thing! Dia dengan girlfriend dia pun sama dengan I. They like everything about each other! Obviously, bila kita sudah suka everything…kita nak bergaduh tentang apa lagi??

Masalah dalam setiap perhubungan sehingga berlaku pergaduhan besar, pertengkaran sengit, ketidak puas hatian over some silly things, adalah kerana adanya perkara-perkara yang kita tidak suka, tidak setuju…dan suka menuding jari, menyalahkan pasangan itu dan ini…also kurangnya usaha untuk make pasangan you happy!

So for those yang bangsa, suka cari pasal, suka bertekak, suka mengkritik, tidak puas hati itu dan ini, well…memang susah nak dapat jodoh lah, sebabnya…bila personaliti anda begitu…anda akan asyik bergaduh je dengan setiap pasangan yang baru anda kenali. Akibatnya, anda akan sentiasa kehilangan orang tersayang! ….malah, orang-orang di sekeliling anda juga akan bosan dengan sikap anda yang menjengkelkan itu…

Sikap anda yang suka menyembunyikan banyak perkara juga pasti akan menimbulkan perasaan tidak puas hati dan syak wasangka sehingga berlaku pergaduhan. Kita nak happy dengan orang yang kita sayang, so kita kena elakkan pergaduhan…BUT,

Bagaimana mahu mengelakkan pergaduhan jika ANDA YANG MENGUNDANG pergaduhan itu? …dan sebagai insan biasa, pasangan anda akan terfikir,

“Buat apa aku berada di dalam perhubungan ini jika selalu dipenuhi dengan pergaduhan?”

So basically, kalau sikap you all macam tu, you WILL NOT ever be happy with anyone in this world.

Belajar menerima dan belajar suka banyak perkara di sekeliling anda seterusnya…buang keegoaan dan kesombongan anda yang bodoh itu, yang pastinya hanya merugikan anda. Ubah keperibadian anda yang ramai orang tidak suka itu. Cuba mengalah kepada kebenaran… Orang lain tak rugi beb…you yang rugi. Sampai bila you nak be alone hanya kerana sikap anda yang anda bangga-banggakan itu beb?

p.s. : *Untuk mendapatkan berbagai-bagai tip cinta lagi , sila klik http://www.notacinta.com/ebuku.html

Salam hormat,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com/