"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Saturday, November 27, 2010

JUST 4 U ...



Taraa... sedar tak sedar dah bertambah lg usia kamu kanz?.. hehe... makin tue or mude belia eh?... ala aku tau kamu tuh kan "baby face" la tom page meoww hari hari mau.. hehehe.. mesti selalu awet mude kan kan?... jeless i tau! ekeke

Hmm... aku x de apa nak bg utk kamu sempena hari bahagia kamu... just yg ada, tanda ingatan yang kuat buat kamu yang mampu ku beri.. hehe.. aku harap apa saja impian kamu akan menjadi realiti... muge Allah memberi rahmat yang melimpah ruah buat kamu.. biar apa jua yang sulit dapat kamu tangani dengan jayanya.. kalau dah kaya tuh ingat2 arr kat aku nih tau?.. idak nanti kamu akan menyesal... jaga jaga tau.. hehehe

Jauh pada jarak... dekat pada hati.. SELAMAT HARI LAHIR LALINGG GEDIKZ.... ^_^

Monday, November 22, 2010

cuci mata daa...



Hahaha... cam best jer kita orang posing kan?.. gaya posing ala sweet manje x hingat tuh... (nampak x? sapo x nampak tuh dah x lamo la tuh! hehe) al maklum arr lama sungguh pendam rasa nak berendam dalam sungai and mandi air terjun... akhirnya impian terlaksana... Sungai Congkak kami terjah!.. mmg best cuci mata and berkubang... rasa cam x mo nak blik jer... bestkan kalau umah dekat tepi sungai?.. bleh hari2 terjun tiruk ala beruang panda! hahaha

Hmm... PC wat hal lg nih... asyik hang jerk!.. tadi awalnya mood baik nak mengayat.. last ilang segala feel.. idea kat dalam otak pon maleh nak gerak aktif!... tau nya gerak aktif nampak bantal dan tilam jer al dreammz moon... hehehe

So, nak......... OUT!

Friday, November 19, 2010

tiada ganti...



Airmata di Kuala Lumpur

Jatuh berkecai hancur berderai
Aku menangis tidak terhingga
Putus kasih yang tak ku duga
Dikau pergi tak tinggal pesan
Hancur musnah impian mulia
Istana ku bina menjadi pusara
Gelaplah pasti masa hadapan

Jiwaku merayau utara dan selatan
Hidup sudah tiada beerti
Zahirku hidup hai batinku mati
Remuk redam hatiku hancur
Airmata di Kuala Lumpur
Hancur musnah impian mulia
Istana ku bina menjadi pusara
Gelaplah pasti masa hadapan

Jiwaku merayau utara dan selatan
Hidup sudah tiada beerti
Zahir ku hidup hai batin ku mati
Remuk redam hatiku hancur
Airmata di Kuala Lumpur..

:: P.RAMLEE ::


*******************************************************




Salam Terakhir

Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang

Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu

Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya

Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNya ku memohon keampunan
MelaluiNya ku beri kemaafan
Kepadamu

Andainya aku punya waktu
Masih ku ingin mengulangi semula
Saat indah bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di ingatan

Salam ku yang terakhir..

:: SUDIRMAN ::

ada apa dengan Cinta?



Aku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
Aku lari ke pantai, kemudian teriakku

Sepi... Sepi dan sendiri aku benci.
Aku ingin bingar. Aku mau di pasar.

Bosan aku dengan penat,
dan enyah saja kau, pekat!

Seperti berjelaga jika aku sendiri
Pecahkan saja gelasnya biar ramai
Biar mengaduh sampai gaduh

Ahh.. ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya?
Biar terderah,
atau... aku harus lari ke hutan belok ke pantai?


*******************


Perempuan datang atas nama cinta
Bunda pergi karena cinta
Digenangi air racun jingga adalah wajahmu
Seperti bulan lelap tidur di hatimu
yang berdinding kelam dan kedinginan
Ada apa dengannya
Meninggalkan hati untuk dicaci
Lalu sekali ini aku melihat karya surga
dari mata seorang hawa
Ada apa dengan cinta

Tapi aku pasti akan kembali
dalam satu purnama
untuk mempertanyakan kembali cintanya..

Bukan untuknya, bukan untuk siapa
Tapi untukku
Karena aku ingin kamu
Itu saja.


Today aku cuti lorr... maleh nak gi kejer.. nak rest kat umah layan dreamz la lamborghini.. oh lalala... hehe.. td layan bohsan depan PC nih maka terhasil arr picture kat atas tuh... hahaha... cam biasa aku "plagiat".. hehe.. suka hati aku la kanz?.. yang penting aku happy.. kamu gak yang suh aku happy kanz? kanz?.. ala dengan kamu mana penah aku x rasa happy.. kamu say hai pon dah cukup best crazy monkey al frog bagi aku... hihi.. tp aku selalu nangis dalam hati tau pasal x bleh hug and kiss kamu cam teddy bear.. hahaha..

Wokeh, maleh nak story mori mengayat geli geli denz nnt kamu bilang aku gedikz kanz??.. ada plak yg loya muntah cam org pregnent kan.. hahaha .. OUT!


Thursday, November 18, 2010

mungkinkah...


Seperti ada yang tak kena
Di saat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa

Maafkan andainya ku menggangu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin Mengenalimu
Dan tahu ku Menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Mungkinkah kau tidak perasan
Perbezaannya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

Mungkinkah.. kita akan bersama
oooo.. Mungkinkah..



Time nak on pc td terlayanz lagu nih.. nak kata lagu nih best? biasa jer la.. kira bleh arr masuk sket feel channel good aku melayan sakit angan al angau crazy monkey love al frog toinggg! tak sudah aku kanz?.. yg penting rentaknya rancak bermain dalam otak aku nih.. kira dreamz moon syhhh lover gitew... jaga jaga tau.. hahaha..

Hmmm cam biasa buat aku maleh nak online al connect maxis bb nih, punyalah lama nak nunggu windows laman web nih open?.. lg arr lombab nak open FB?.. (laman sosial yg leh wat aku nyampah kadang. tp still layan merayap coz byk info bleh aku cedok.. hehe) siap bleh wat aku terlelap jap. agak time nih ramai sgt kot mentenet? iyolah zaman dah maju... tiap umah semua dah ada PC or laptop kanz?...tiap umah pon dah ada FB siap dr pak, mak, anak and tok nek lg tuh?.. huyooo.. rugi katanya kalau x pandai guna sains teknologi nih.. kang dikata org mundur lak kanz?.. perghh apatah aku merepek bebel lak nih kanz?.. cam larik tajuk daa.. hehehe

So, otak aku pon dah tepu x bleh nak mengayat dah.. hanya nampak bantal dan tilam jer ni haa.. duk manggil mengilai melayang nih.. yok kita bubuk eh... err... mungkinkah kita mimpi sama nnt?.. mungkinkah? mungkin?... Zzzzzzz... OUT!

Saturday, November 13, 2010

Wednesday, November 10, 2010

ULEK MAYANG Slot Lagenda TV3


Td aku blik umah awal... coz otak poning serabut wat listing banci pertubuhan.. lg pon rasa badan pon mmg x brapa nak sehat.. gigil seram sejuk jer rasa lain macam.. ingat konon nak rest landing lolap kan mata barang sepicing kasi ilang stress.. baru nak landing kat sofa, tgk my mom tgh layan citer cam best jer kat tv.. kusyuk kemain dia.. heheh... perghh cam teruja jer dgr dialog plakon2 tuh bergendang kat cuping tinga aku nih.. tertenguk lak elly mazlien pakai baju ala bangsawan dalam citer tuh.. citer apa nih eh?... konon nak melekap sama join mak tgk.. last abis daa?... tanya kat mak citer apa nih?.. dia jawap.. Ulek Mayang.. uishh x pueh hati aku carik kat youtube hampeh x der!?... wahh tensen makcik nak tenguk!.. heheh ( mesti poning lalat baca ayat aku kanz?.. kikiki)

Tak per ah... nanti sok sok ada arr dowang upload kat youtube eh?.. sabar.. sabarrr... itu kan separuh dari iman? hehehe...

So, sinopsisnya citernya yang tlah aku rembat dari satu laman web:

Ulek Mayang mengisahkan Ali (Fezrul Khan), seorang nelayan yang sering diganggu dengan bayangan Puteri di persisiran pantai. Namun, Ali hanya mendengar suara gurau senda, tetapi tidak pernah melihat wajah si Puteri. Semakin lama, bayangan Puteri itu kian menghantui hidupnya.

Ali sentiasa pergi ke pantai untuk mencari Puteri. Malah, dia dapat berasakan kehadiran Puteri dalam mimpinya. Bilik tidurnya juga dipenuhi dengan bauan wangi. Ibunya, Mariam (Mariani Ismail) risau melihat keadaan Ali yang menjadi seperti sasau dan angau.

Sebenarnya, Ali bertembung dengan Puteri Mayang Sari (Elly Mazlein). Suatu hari, Ali menyeru nama Puteri Mayang Sari supaya dapat berjumpa. Pada kali pertama mereka bertentang mata, Ali dan Puteri Mayang Sari saling jatuh hati.

Puteri Mayang Mengurai (Sabrina Ali), yang juga menyimpan perasaan terhadap Ali, memukau mata orang sekelilingnya supaya melihat Sari sebagai hantu yang berwajah hitam dan menakutkan.

Percintaan Ali dengan Sari ditentang keras oleh Mariam kerana Sari dianggap sebagai hantu yang akan membawa mudarat kepada anaknya. Setelah Ali sesat dalam alam Puteri Mayang Sari, Mariam mendapat khidmat bomoh untuk mengadakan upacara pemujaan Ulek Mayang. Keadaan menjadi tidak terkawal apabila Mayang Sari mengamuk ketika acara itu diadakan. Apakah yang akan terjadi selepas ini?


Makanya kena tenguk baru arr tau kanz... hehehe

Tuesday, November 09, 2010

Letter to my future husband lahh ... hehehe ^_-



Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).

Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.

Oh Laling (chewah geli pulak dah ni)

Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling! Tambah dosa je tau kapel ni.

So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersang sudah la! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

Oh laling,

Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul lapan baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!

Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah-surahJuz Amma pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau. Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…

Oh laling,

Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorang suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

Jangan pulak asyik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku resepi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Elektrolux. Ni tak, asik-asik lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

Oh laling,
Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!). Tapi syaratnye laling kenalahtolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak.Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alasan pasang dua pulak!

Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia… ke laling bahagia?

Oh Laling,
Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of cozz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).

Dan laling,
Kalau laling tengok awek-awek cun depan mata jangan la lalingsweet-sweet jelling-jeling pulak. Kalau laling type yang gatal depan-depan saya laling pi usik dia lagi. Amboi laling, laling suruh saya pakai tutup aurat segala jadi wanita muslimah, tup-tap bila laling keluar dgn saya laling pi tengok yang baju singkat macam Fasha Sendat. Apa laling kata “dia pakai macam tu laling tengok la?” Laling, dia pakai macam tu dosa dia dengan Allah aje. Tapi bila laling tengok laling pon tumpang dose sekali. Laling nak? Laling kata laling tak boleh tahan diri dari tengok? OK laling, next time kita keluar saya pakaikanblindfold ya. Dapat jugak pahala saya menghalang zina mata. Hihihhiihhi

Laling,
kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan megi je dulu taw, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat Tora Datang Lagi Dengan Mainan Pistol Air tapi laling boleh pulak pergi beli LCD TV. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorang nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi Insya Allah laling, kita senang.

Sekian sajalah laling. Hope to see you soon! ^_^

Saturday, November 06, 2010

missing u ..


I miss you..
Want to be with you.
My lips long for..
the feel of kissing you,
Right now all I need is..
to gently touch your skin,
To look into your eyes..
and see deep within,
Just one warm embrace,
Just to look upon your face,
Just one little touch,
.. from the one I love so much.


If I could gaze upon your smile,
for just a little while,
to know that you miss me too.
As I'm thinking of you,
I sit here alone tonight,
I pray that somehow
this all turns out right,
For I have found someone..
who was just meant for me.

I can't explain the magic..
or why this should be,
But there is one thing,
that I know for certain,
I'll never let you


>> aku ngak ngerti ko speak london... mau berbelit ayat dia mau aku ngayat.. huhu.. tp bila angin feel like channel good angau seram sejuk geli geli denz merasuk mencucuk... hehe.. teruss dari lidah pekat blacan jadik lembut keju??... pasal eh? pelik bin ajaib kanz?.. hahaha.. jangan arr main senyap x berketip eh?.. mau kuruss tinggal tulang i nanti u ? hehe... or makin chubb??? pasal i geramm... kira balas dendam arr geget, ratah and kunyah semua makanan yg x brapa nak sedap rasa tp mata yg bernafsu tgk tuh... hehe

..... menguap ... okeh arr mata aku nih pantang duk lelama ngadap pc, mula arr rasa laluk nak sleep cam teddy bear ala gedikz gitew atas tilam empuk... hehe.. InsyaAllah ada rezeki lebih, aku mahu beli sebiji laptop.. bleh arr angkut sana sini.. baru arr aku leh wat pelbagai aksi mengayat gedikz atas katil kan sblum sleep?.. hehe...

so, esok aku kojer! letih kojer ngan org gomen nih.. lg lak part time cam aku nih.. suka rasa dorang jer pakse OT.. kalau bayor mahal x pe arr kanz?.. baloi gak dgn keja yg dorang suh wat?... ini dak?... uishhh x baik mengomel.. nnt rezeki singkat.. tu semua ujian dan cabaran... sabarr... hehe

wokeh mau bubuk... mimpi kanz aku ok?... taaa.. OUT!

Friday, November 05, 2010

ASMARA INI


Asmara ini yang hanyutkan kita
Asmara ini yang hanyutkan aku
Biar seribu kali kuucapkan
Takkan goyah
Oh kebenaran

Tiada kuduga tiada kupinta
Semuanya berlalu sebegitu saja
Dan kini ku disiksa dalam api ini
Sungguh aku telah mengerti

Takkan kuberlari salahkan sesuatu
Agar tak dihantui oh dosa-dosaku
Dan sememangnya mudah untuk kulepaskan
Seandainya kukatakan...

Asmara ini yang hanyutkan kita
Asmara ini yang hanyutkan aku
Biar seribu kali kuucapkan
Takkan goyah
Oh kebenaran

Asmara ini yang hanyutkan kita
Asmara ini yang hanyutkan aku
Walaupun seabad kupertahankan
Takkan goyah
Oh kebenaran

Inilah balasan untuk yang bersalah
Pedihnya kurasakan dan hanya berserah
Cukup dengan sekali aku mengotori
Cinta kita hancur sudah
Hancur kini


yaa... Alhamdulillah.. akhirnya aku temu jua lagu tema untuk cerpen terbaru aku.. dia punya citer tgh merayau2 dalam otak lombab x brapa nak genius aku nih hehe.. cuma nak di olah menjadi citer jer.. maybe tajuk dia nnt aku ambik terus dari lagu nih " ASMARA INI " kot? hehe.. ;) .. jenuh aku nak cari lagu yang bleh masuk dengan feel aku.. yg leh wat mengayat gedik geli geli denz, lentuk manje and emosi panas dingin, sejuk kerass.. hahha .. dont think like colour yellow blue ok? ekkeke...

Wokeh arr... nak start mengayat nih... jgn cucuk2 kita tau?.. hahahaha OUT!

Wednesday, November 03, 2010

pagi yang... bluee.. ^_-


Amacam? menggoda x klau aku wat gaya cenggini??... hahaha... so, pg nih aku relex sket coz x yah nak drive jauh jauh wat liputan semak kan... banci de banci benci jer kojernya.. (nak wat camne selagi ada pintu rezeki terbuka, kita terjahh.. yg penting ada cop HALAL kanz?..) hehehe... almaklum arr skrg nih dah wat keje gomen sambilan gitew kunun... asyik kena perintah cam kuku besi jer dowang tuh wat kita nih!.. penat + letih + tension + rasa nak geget pon ada.. ( tp nih bukan geget geli geli manje tau?.. hahaa) ishhh... nasib arr aku nih minah yg penyabarr... " sabar wak.. sabarrrrr" hehe... hrmm.. selagi x sentuh kulit aku yg gebu nih... ok arr.. leh arr aku wat gaya gedikz cenggini... mesti air liur kamu meleleh or mata kamu terbuntang kanz?.. ( tgh imagine mata terbuntang camne? mesti comei kanz? hehehe..)

Wokeh, kojer dah memanggil... i got to go.. hehe.. bubai.. OUT!

LURUSKAN HATIKU


YA Allah, dengan berkat Nabi-Mu
dan berkat Imamul Mahdi-Mu
Luruskanlah hatiku agar agamaku lurus
Betulkanlah hatiku agar aku ikhlas selalu
Tetapkanlah hatiku agar aku tidak tergugat
oleh ujian yang menimpaku

Ya Allah, Tuhan yang mencipta hati!
Bersihkanlah hatiku agar mazmumahku
tidak merosakkan agamaku
Dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain
Wahai Tuhan yang membolak-balikkan hati
Kuatkanlah hatiku agar keyakinanku tidak mudah berubah
Supaya aku sentiasa tabah

Tuhan! Engkau rasakanlah selalu hatiku, sentiasa bersama-Mu
Supaya aku rasa ada kawan yang melindungiku
Agar aku tidak rasa sepi di dalam hidupku
Dan aku akan merasa malu melanggar perintah-Mu
Dan aku sentiasa siap-siaga menunaikan suruhan-Mu

Ya Allah, Tuhan yang menjaga hati!
Baikilah hatiku agar seluruh hidupku menjadi baik
Supaya tidak khianat, tidak hasad,
dan tidak berdendam sesama manusia

Tuhan, limpahkanlah selalu ke dalam hatiku,
ilmu dan hikmah
Hingga aku dapat menyuluh hatiku
dan menyuluh kehidupanku
Supaya lahir dan batinku sentiasa bersyariat
Agar lahir batinku menjadi taat

Tuhan, aku harap Engkau kabulkanlah doaku ini..

Monday, November 01, 2010

BILA CINTA ..



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Ku sebut namamu
Disetiap doaku
Bangkitkan setiap
Kenangan tentangmu
Yang ku dapat
Hanyalah bayangmu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan




Aku tahu pasti ada yang jiwanya terusik kan melayan lagu tema "Lagenda Budak Setan" nih kanz?.. aku?.. entah?.. tp, apa yang pasti aku suka dengan melodi dia.. bisa terbuat aku feel channel good and sendu... tiba rasa sakit aku datang... tak mahu fikir tentang itu!.. tak mahu melayan segala yang bisa membunuh jiwa aku!.. harus DELETE! huhuhu

Aku mahu melakar bicara... meluah segala rasa yang terpendam.. kusut, berat dan menyesakkan!.. tapi jari aku tak kuat untuk membentuk ayat... :'(



Tuhan...
Andai ini ujian yang Kau berikan..
Aku redha..
Pasrah aku dengan segala
Kemungkinan..
Walau apa yang ada padanya kini
Tersembunyi tak jelas nyatakan
Yang tidak ketahuan padaku
Kadang melarik sakit
Benci selumbar..

Ya Tuhan..
Mohon aku pada Mu...
Peliharalah hati aku
dari rasa bisa duri
dan dendam yang memakan diri..
buangkan ia jauh
dari jenuh merasuk terus..

Ya Tuhanku..
Berikanlah aku kebahagian
dan kedamaian hati..
Agar aku bisa lagi berfikir waras
Memandu diri, sujud pada Mu
Hadirlah yang sbenar kasih
yang sebenar telus meraih
cinta yang benar cinta
Tidak lagi rasa terpaksa..
OUT!

FIRST LOVE



Once in a while
You are in my mind
I think about the days that we had
And i dream that these would all come back to me
If only you knew every moment in time
Nothing goes on in my heart
Just like your memories
How I want here to be with you
Once more

You will always gonna be the one
And you should know
How I wish I could have never let you go
Come into my life again
Oh, don't say no
You will always gonna be the one in my life
So true, I believe i can never find
Somebody like you
my first love

Once in awhile
Your are in my dreams
I can feel the warmth of your embrace
And I pray that it will all come back to me
If only you knew every moment in time
Nothing goes on in my heart
Just like your memories
And how I want here to be with you
Once more
yah yah yah

You will always be inside my heart
And you should know
How I wish I could have never let you go
Come into my life again
Please don't say no
Now and forever you are still the one
In my heart
So true, I believe I could never find
Somebody like you
My first love
oh oh

You will always gonna be the one
And you should know
How I wish I could have never let you go
Come into my life again
Oh, don't say no
You will always gonna be the one
So true, I believe I could never find
Now and forever


:: UTADA HIKARU ::