"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Sunday, May 24, 2009

Balasan warkah itu..



Salam…

Permulaan bicara.. warkah lu telah berjaya gue songlap dari gobok umah lu.. cheers!.. hehe

Gue buat masa nih dalam mood ok dan bersemangat!.. (iyolah tuu..) esok lusa tak tau.. biasalah mood gue kan sering berubah2 ikut masa dan keadaan dalam masa satu hari? haha.. orang yang duk sekeliling gue pon pening dgn situasi emosi gue nih.. memang bahayo saper buat gue jadi wife dia.. pasti dia akan mengalami sakit jiwa tahap langsung tak faham.. ekeke.. so, gue harap lu pun tika dan saat ini juga ok dan bersemangat macam gue.. chaiyo!

Yup, macam lu tahu.. gue memang cepat rasa susah hati dan tertanya.. nakyer bila tiba-tiba tingat lu atau sesiapa saja yang tika dan saat itu berlegar dalam otak gue.. macam lu jugak, gue pun ada firasat hati tau.. boleh tembus dalam mangkuk nujum pak belalang.. walau kadang kena ngan tidak jer.. hehe..

Uik, mana de gue terasa ngan lu lah beb!.. adakah lu sekarang sudah sensitive? Sori.. buat lu rasa macam-macam tentang situasi gue.. serius beb, lu tak de buat salah.. sejak dulu, kini dan selamanya gue tetap serasi dengan cara lu.. walau ditolak.. dihumban, dibelai, ditatang.. dibisukan.. hehe.. gue tetap suka dengan lu! serius beb!.. tapi, gue memang mengaku ada terasa tersentuh sipi-sipi jugak dengan pena-pena lu.. namun ia sekadar menghayati hasil sentuhan lu jer.. laa, gue kan orang sastera? So, tak salahkan kalau gue menjiwai dan sapu bersih semuanya?.. mohon halal yer.. hehe

Iyolah.. gue tahu lu oke.. hik! ala lu nak sound gue pon.. apa gue pedulik al heran pon.. nanti gue sumbat kapas dalam tinge.. kasi lu bebel sensorang.. haha.. gurau jer yo.. yer la gue tahu.. lu kalau nak tuju ayat gulai lemak cili padi pada gue mesti lu focus terus kat gue kan? kan?.. gue memang dah boleh baca rentak lu arr.. kadang jer gue sonyap.. pasal gue dah ngak ngerti ngomong deh.. hihi.. iyolah lepas nih bila baca pena-pena or puisi-puisi lu gue gelak-gelak jer.. boleh gitu? Sah, gue nih gilo pasal tak tahu menilai seni.. dengan erti kata mudah.. buto seni!.. hehe

hahaha.. lu cam tau jer gue sekarang sebuk jaga ayam.. pasal tuh gue pon maleh nak tanya kabar lu.. pasal lu dah tau ayat apa gue nanti bagi.. bila gue kata gue bizi, mesti lu akan hangin satu badan dengan gue kan?.. kikiki.. iyolah.. lu yang dah kawin pon tak sebizi cam gue kan?.. ontahlah.. mungkin gue patut kawin baru gue kurang bizi kot? ekeke… lu marah ngan gue ke? Jangan marah gue.. tapi marah gue selalu.. gue suka! haha.. sori ya. hehe.. yolah gue tahu lu mmg kenal sgt dengan ayam jantan ngan ayam betina.. tapi gue tahu lu paling pobia dengan kepala ayam kan?.. ekeke.. ala lala jangan mare.. lu mmg nampak comel bila marah.. hehe

hahaha.. ceh, mana lu tahu lagi nih gue kuat membuter tepi reban?.. lu ada pakai teropong ajaib keh? ayoo takut maa.. kalu lu jadi si pari-pari ala-ala diva de divos mesti cun kan.. sat gue nak bayangkan camne rupa lu agaknyer?.. mau gue gesek-gesek mata ala terkojut den gitew.. hehe.. oo nak sumpah gue jadi ayam berkokok 24 jam yer?.. itu ayam jantan keh ayam tino?.. janganlah.. nanti semua ayam-ayam yang ada dalam reban tuh buli gue.. tak bleh lagi gue nak membuter tepi reban.. tak kesian kat gue keh? ekeke.. ala, gue tara marah maa.. gue suker jer.. tenguk gue senyum nih.. comei tak gue senyum? Hohoho.. horlicks!

Iyolah.. gue kenal lu bukan sehari dua maa.. dah masuk 3 taun beb! So, segalanya gue dah masak ranum dengan emosi dan situasi lu.. so, gue layankan sajalah.. hehe..

Oh ya, buat masa nih gue tak de masalah di paras kritikal.. segalanya dalam kawalan.. pasal masuk tahun 2009, gue sudah berazam mahu lupuskan segala yang bersarang serabut dalam otak.. kira gue sakarang free, relaks and cool jer.. kalau ada gak yang serabut yang menyucuk masuk, gue tepis-tepis jer kasi line clear.. yes, berusaha! semangat!!.. hehehe.. so, don’t worry ya?..

Hahaha.. Tom Cruise? Mesti lu larut dengan picture tom krus tuh kan? haha.. saje jer gue letak picture dia kat situ.. sajer bagi mata lu berbulu sket.. ekeke.. tapi kalau lu nak tau.. Tommy page tetap hero pujaaan buah ati den dulu, kini dan selamanya.. gue memang giler meroyan dengan dia beb!.. lagilah kalau gue dengar suara dia berkumandang kat halwa telinga gue.. waduhh romantis sungguh.. walau kadang gue tak paham sepatah haram pon apo yang dia bagi tau dalam lagu dia tuh.. ekeke.. nanti kalau gue jumpa dia, gue nak suh dia nyanyi lagu malay untuk gue.. pasti gue jatuh terjelepuk, lemah longlai dibuatnya.. give me more laling.. sesambil mata gue kedip-kedip ala gedikz.. kikiki.. (ini edisi gue berangan tau.. hehe)

Tentang story bab cinta tuh, bukan untuk lu arr.. untuk orang lain daa.. gue mmg ada janji dgn dia.. tapi gue mmg tak berkesempatan nak mengomen.. cam biasa arr gue bz yang ntah apa ntah dengan rutin harian gue.. lagilah sekarang line streamyx gue dah cut!.. rugi bayor beb!.. now, hanya guna broad band jer.. yang senang diangkut kesana kemari.. hehe.. tu pon selalu bertukor tangan pasal ramai yang nak guna.. so, dulukan pada yang memerlukan.. hehe.. klau gue muncul tuh, bermakna benda alah tuh berada kat tangan gue la.. klau gue tak muncul sampai berzaman dan umah gelap gue bersawang, maknanyer benda alah tuh tak de pada gue dalam erti kata gue memang tak ade langsung masa nak skodeng or mengayat merapu kerapu.. ada paham?.. hehe

Semua karya sentuhan lu memang hebat-hebat belaka.. gue memang tabik spring dgn lu.. bahasa gue pon manyak rojak maa.. banding dengan ayat-ayat cinta lu.. gue bukan apa beb.. kalau gue guna ayat serius.. mesti ada yang rasa cam tertikam jantung dia.. hehe.. jadi, biorlah gue mengayat ikut suka sedap rasa gue dalam otak nih.. pasal tuh kalau lu perasan, kalau otak gue dah tandus kering kontang mengayat.. abis tergantung ayat tak bersambung gue kerjakan.. maka lekas gue letak titik nokhtah.. malas nak tunggu lelama otak nih gerak aktif berfikir.. err apa sebenarnya gue nak bagi tau lu ni eh? hentam sajalah labu.. hihi

Dulu gue memang rajin baca novel-novel cinta.. tapi sekarang, gue dah langsung tak minat plak.. lebih banyak baca buku berkaitan tentang dunia perniagaan dan motivasi plak dah.. kalau gue free dan relaks la baru gue sentuh.. hehe.. psst, termasuk buku nikah kawin.. gue mmg suka bab nih.. kata org sedia payung seblum hujan daa.. lalala.. yer la, buku agama pon gue ada gak sentuh.. hehe.. tapi tang buku agama nih.. baru nak sampai muka surat 3 mata gue dah berair dan menguap ngantuk.. pasal ntah?.. agak banyak setan kot dalam badan gue nih? ekeke.. tolong brain wash gue sekarang! hahaha..

Yer la.. gue terima segala alasan lu sebagaimana lu kena terima alasan kebizian gue.. ekeke.. so, don’t worry be happy..

Tentang email.. gue sekarang hanya guna gmail jer.. so, email jer gue pakai email gmail ok? nanti gue bagi kat lu.. email lama banyak no spam.. tu yang maleh gue nak guna lagi.. (boleh terima tak alasan nih? hehe).. kira gmail tuh yang terpilih jer boleh tembus masuk.. kikiki.. gue dah salin lu punya gmail.. apa-apa info nanti gue anta kat situ ok?.. tu la lain kali terus simpan dalam memory otak bukan simpan dalam inbox sms.. kan dah ilang?? Jangan salahkan angin sekiranya pokok itu bergoyang.. walau memang pokok tetap bergoyang bila ditiup angin daa.. oh tidak.. adakah gue sedang melazer lu skrg? haha.. suka ati la.. hehe.. huyooo.. manyaknya markha lu.. bak mai satu kat gue bleh?? pasal gue satu markha pon tak lekat-lekat nih.. awat depa nih liat no?.. kasi manderam kat depa tuh baru tau.. hehehe

Ala, lu ingat gue senang nak ingat ke link lu yang panjang berjela tuh.. tapi kerana usaha gue nak skodeng blog lu gue korek addres lu yang dah duk berlapis-lapis dalam otak gue.. nak seribu daya tak mo seribu dalih.. lagi sekali adakah gue melaser lu? ohh tidakk.. ayat ini telah ada dalam otak gue, maka gue lontarkan keluar jer.. layankan ajelah.. lu marah, lu memang tetap comel.. tapi comel lagi si maisarah tuh.. hehehe.. apo pulak gue merapik nih yo? Tak paham gue.. aduss..

Mamat mana yang gue suka bercinta eh?.. haa.. tau tak per.. so, tak yah gue exsplain kat lu.. pasal lu dah terangkan terang benderang.. hehe.. dulu, kini dan selamanya dia tetap pria terhebat.. walau nanti dia sudah punya cukup kuota 4, bongkok bertongkat, kerepot pot pot, buncit boroi dan punya 60 orang gundik yang menjaga.. gue admire dia sampai mati! huyoo.. adakah gue ini pencinta yang setia? boleh masuk Malaysia book of records tak? hihihi…

Wahh hebat gue baca lu punya garis panduan tentang jejaka idaman lu bikin gue menopang dagu melayar verangan tak hingat daa.. hehe.. nanti yer gue imagine jejaka idaman de mr.right camne yang gue suker.. pastuh gue hembus masuk dalam mimpi lu.. boleh?.. huh, ngelat?? tau tak per.. haha.. malu arr.. merah pipi kita tau.. tunggu masa, saat dan ketikanya.. itulah dia orangnya.. biar takdir saja yang menentukan.. walau nanti jodoh gue bersulam indah di usia senja.. cam sadis plak bunyinyer kan?.. uish tak mo lah.. nak zuriat gak!.. biarpun hanya sorang.. hehehe..

Aiseh gue nak becerita lagi dengan lu.. tapi mata gue nih dah memberat lak.. gue pandang skrin nih dah berdouble line dua dah.. lain warkahlah gue sambung lagi.. cam biasa kalau gue teringat dan terfree daa.. ini bukan janji tau.. nanti gue mungkir janji, lu hangin berapi lak dengan gue.. hehe..

Apa pon gue tetap terima nasihat lu dengan tangan terbuka.. thanks juga masih sudi dan terus bertahan menjadikan gue sahabat lu hingga kini.. gue terharu beb!.. cam selalu gue bilang.. lu sahabat terhebat gue.. bior kita jauh, tapi hati kita tetap selalu bersatu.. ceh, gue dah start nak sendu nih..

Opss lupa, tentang nasik minyak tuh.. lu datang jer umah gue.. nanti gue bikin yang spesel untuk lu sekeluarga.. boleh?? hehe.. jangan mare arr.. sampai waktunya pasti tertunai gak impian lu tuh.. sabar menanti lagi ya.. hihi..

Aduhh, mata gue dah tak tahan memberat lagi nih.. mohon permisi dulu otak yang kelabu..



Salam rindu dari jauh..
Mawarcinta de' roses..

Saturday, May 23, 2009

CANCER itu.. aku??


Nah, sedang aku menyelak majalah lama.. waktu mengemas tadi.. terfokus mata aku tentang artikel “KERANA KAU PEREMPUAN” .. “menilai karakter wanita dari zodiak” .. hmm, macam best jer kan.. maka aku pun salin semula keratannya disini.. lihat, agak kena tak semua yang dikaji tu pada diri aku?? hehe..

"Ketika dia jatuh cinta, dia akan seakan tidak pasti. Pertama, malu-malu dan cuba untuk sopan bila dekat dengan anda. Kedua, dia akan berusaha selalu berada di dekat anda setiap saat. Dia akan berusaha untuk pulang bersama, atau lunch dengan anda. Sebenarnya hal ini cukup OKEY, jika anda menyukainya juga.

Tapi jika tidak, tentunya anda akan rasa terganggu. Dia benci digossipkan oleh orang lain. Jika tahu, maka dia akan sangat terluka. Sebetulnya dia adalah jenis pemalu, kecuali jika dia dipengaruhi zodiac lainnya. Dia bukan jenis berani atau penentang, maka jika anda menyukainya, lebih baik anda mulai dahulu.

Dia sukakan musik dengan nada yang selalu berubah, maka pada saat tertentu dia jadi kelakar dan ceria, kemudian tiba-tiba berubah menjadi sedih dan kelihatan tertekan. Bagi orang tertentu, dia dilihat “over action” atau “over reaction”. Ketika dia tertekan, dia akan pergi keluar dan mencari hal-hal yang membuatnya merasa sedikit lega.

Dia mencintai wang, dan dia menganggap wang sebagai “bahagia” dan bukannya “Tuhan’. Dia tidak akan pernah meremehkan anda walaupun anda tidak punya wang, dia akan membantu anda untuk mencari wang dan menabung. Dia bukan orang yang suka dengan kemewahan dan terkadang akan melarang anda membelikan hadiah yang mahal dan tidak terlalu berguna.

Dia adalah jenis orang yang suka berjalan-jalan dengan tenang dan damai. Wanita cancer juga dipengaruhi oleh bulan, maka dibawah sinar bulan dia akan kelihatan mempesona. Dia selalu takut akan banyak hal – takut kerana kurang pandai, kurang cantik. Walaupun dia tidak gemuk, dia tetap tidak akan puas.

Menyakinkan bahawa dia tampak cantik akan sangat membantu, kerana moodnya dapat berubah sehingga empat kali dalam satu hari. Dia bukannya kedekut, tapi anda akan terkejut melihat koleksi barang-barang kuno rosak miliknya. Dia melihat bahawa semua hal berguna baginya. Dia akan menemukan cara untuk menggunakannya kembali, suatu saat nanti. Dia bukan pencemburu, tapi cenderung posesif.

Hal terbaik dari dirinya adalah dia akan mengorbankan apapun bagi orang yang dicintainya tanpa batasan. Jangan tinggalkan dia pada saat dia bermasalah, dia tidak akan pernah melupakannya. Dia bukan jenis lemah, walaupun dia nampak seperti itu, contohnya adalah pada saat anda bertengkar dengannya, dia mungkin akan menangis luar biasa.

Begitu anda meninggalkannya, dia akan segera menghapuskan air matanya, dan akan membenahi tempat tinggalnya seperti tidak terjadi apa-apa. Dia adalah ibu yang sangat berhati-hati dan akan selalu menjaga anaknya dalam tiap langkahnya. Jika dia isteri anda, tidak akan menjadi masalah, tetapi jia ia adalah ibu mertua anda, nah.. itu barulah masalah!

Tapi jangan bimbang, jenis ibu mertua seperti ini tidak akan menjadikan anaknya sebagai “teman masa tua”. Dia dapat berubah menjadi sangat mudah marah, dan boleh bertengkar mengenai hal sekecil apapun dengan anda seperti kebanyakkan wanita, tetapi dia akan selalu rela menunggui dan merawat anda.

Jika anda menghilang selama beberapa hari, dia akan menunggu anda, tetapi tidak untuk waktu yang lama. Ujian semacam ini sangat berisiko, dan lebih baik tidak dilakukan. Wanita cancer memerlukan dua hal untuk dapat merasa bahagia, mereka adalah “Kerja” dan “Cinta”. Dia dapat tinggal dalam rumah yang berdebu, tetapi dia tidak dapat tinggal didalamnya tanpa cinta.

Hulala hula hup!!.. hehehe.. rata-rata ramalan mereka tentang bintang cancer itu adalah tepat! bagi orang lain.. haha.. tapi, kalau tentang aku, adalah dalam 95% hehe.. pasal lagi 5% hanya aku dan mereka yang duduk hampir dengan aku jer yang tahu.. ekeke.. mudah atau tidak menjadi gadis berbintang cancer tuh??.. Hanya mereka dan keluarga mereka saja yang tahu..

Opss, terlupa.. dalam agama islam kita tidak digalakkan atau lebih kepada haram bagi kita menilik ramalan baik atau buruk tentang horoskop.. ia ibarat seperti kita bertenung nasib tentang masa depan. Kerana ia jelas termasuk dalam amalan karut dan khurafat. Ini yang pernah aku baca dan aku dengar dari ceramah agama.. nak komen lebih aku kurang ariflah.. perlu banyak membaca dan mengkaji lagi.. rujuk pada mereka yang arif ya?.. wallahualam..

Okeps, mau serang itu bukit jalil petang nih.. apa lagi mahu jayakan misi berlari ala gedikz sesambil cuci mata daa.. ahaks!..

Chowww...

Monday, May 18, 2009

SINAMBUNGAN CINTA


Aku bukan sinambungan kasihmu
Untuk engkau memenuhi rasa
Atau untuk melindungi kecewa
Setelah gagal bercinta

Aku bukan sinambungan rindumu
Menemani kesepianmu itu
Dan sebagaimana aku tahu
Kau tulis dalam buku harianmu

Sanggup kau memperdayakanku
Sanggup kau membohongi dirimu
Kau anggap cinta satu cerpen

Dengan pena engkau bermain
Kau pandai berpura
Hingga akhirnya aku terpedaya
Menjadi mangsa

Jangan ku dijadikan bahan sinambunganmu
Hanya untuk mengisi ruang hidupmu
Sebagai watak babak cintamu
Janganlah semuanya kau jadikan cerita
hingga akhirnya

Disuatu hari nanti pasti sinambunganmu
Akan terputus jua buat selamanya




Wahh lagu nih cam perli kat aku pon ada arr.. gugur setitik air mata aku kat pipi aku yang gebu.. hehe.. err aku mau nenulis tapi petang sudah hampir senja la.. kejap lagik bunyi arr bang azan maghrib tuh.. aku perlu bersiram, solat and masak daa! untuk makan malam.. maklum arr my mom mmg suker dera aku masak.. ekeke.. tp kadang aku ngelat gak.. hehe.. okeps, nanti malam klau aku sempat nanti aku sambung bercerita ceriti merapu kerabu dalam ini lagi.. hari nih best sket pasal server laju.. downdload gambo and file bisa pantas sekali.. kikiki..

Tp sayang chatters ngumpat gossip panas plak tak de? sonyap jer dorang.. agak dorang semua dah terkena badi bisu cam aku kot??.. mungkin agak dorang makan ati ngan aku pasal selalu tenggelam tak timbul... kalau timbul pon dorang dah mati kering tunggu aku nih!.. hehe.. atau mungkin dorang marah sgt ngan aku pasal suka sgt kacau dorang dgn ayat2 bisa panas? menggedik?.. apa2 jer la yer.. apa pon korang tetap teman baik, teman gaduh aku dalam dunia maya nih! err.. yg lain jenis ngan aku, wat kekasih gelap boleh??.. hehe.. so, klau rasa ada yang nak marah ngan aku.. pikir dulu sebelum bertindak! kang aku gigit2 korang sampai lebam.. hahaha

ok, tungguu aku sambung lagi nanti.. klau x nanti, lusa.. tak pon tulat? tak pon langsung aku tak sambung.. hahaha.. suka ati la.. jangan mare arr.. zasss!!

Sunday, May 17, 2009

Tahukah kau..


Taukah kau…
Sebuah luka di masa lalu
Membuatku jadi karang yang membenci lautan
Aku lari dari gelombang
Lari… pergi menjauh
Walau alunan ombak terus berdebur di telingaku
Memanggil..dan memanggilku


Lalu
Apa yang harus kulakukan kini
Saat kau hadir,
Dan pesonamu mampu mengajakku bermain di tepi pantai


Tapi,
Akankah kau sanggup tuk genggam hatiku saat ragu merasuk?
Tak akan lelahkah?
Yakinkanku tuk tetap berdiri
Menantang riak gelombang masa lalu
Menyambut ombak saat ini
Bahkan badai yang akan datang?


Atau…
Akankah kau lantas berpaling dan pergi,
Meninggalkanku dalam jerat masa lalu?
Yang kadang nyaris membunuhku..

Saturday, May 16, 2009

MENEKA DALAM KESAMARAN


Dari sudut hati yang terluka
Dengan niat suci yang membara
Ku curahkan semua harapanku yang ada
Kerana ku terlalu menyinta

Ku menyingkir tiap keindahan
Ku lepaskan apa yang ku genggam
Tiada ku inginkan keraguanmu
Kian berpanjangan tanpa pedoman

Keteguhan cintaku pada mu
Membuat ku tak merasa jemu
Seringkali pertanyaan
Yang cuba aku timbulkan
Pada mu itu hanya kebosanan
Bagaikan ada kesamaran
Di dalam sinar pengharapan

Puas sudah mencari silapku
Puas sudah meneka hatimu
Tiada ku temui
Jawapanmu yang pasti
Yang memberi ketenangan diri



Waduhh pepagi gini terusik jiwa aku mendengar lagu nih.. sedap hingga menusuk kalbu.. maka memorie aku pon berputar.. uhuk.. uhuk.. nyamfah i!

Lepas solat tadi ingat nak tido barang sepicin sebelum masuk waktu subuh.. tp, ala2 dah kul 4 pg nih ku tahan juga la labu mata nih dari berlayar kuak lentang.. kang bukan apa.. sampai ke pagi aku tak sedor.. maunya berlayor habis subuh aku!.. maka nak tak nak terpaksa gak arr aku melayan server yg slow cam ciput nih!.. ajer tensen aku nak nunggu windows nih terbuka abis.. maunyer aku boleh goreng keropok lagi tuh.. nasib arr pisang tak der.. klau dak pisang goreng, cucur pisang ngan pengat pisang sempat aku bergendang kuali periuk kat dapur tuh! hehehe.. mesti korang pening baca ayat aku kan? ekeke.. suka ati la.. tak moh pening gi duk jejauh eh?.. hihi

Sebetulnyer otak aku pepagi nih jadi tumpul lak nak mengayat menggoda menggedik.. kang aku mengayat melarat makin merapu kerapu lak bahasa aku nih.. maunyer nanti aku kena tazkirah pasal gaya bahasa aku nih tidak menepati ciri2 moral dalam berbahasa.. dalam erti kata langsung tak paham lah! hehe.. maaflah yer makcik milah, pak man tempe, kak gayah dan abg ketom.. amponkan kami penghuni gua! hehe.. uik, apa kena mengena lak dorang semua nih eh? kan aku dak habaq dah.. aku dah mula rapik merapik kerepek dah.. ya salamm.. mohon ampon deh! hehe

Oh ya! dalam pada otak aku ngah sarat penuh input2 beradu mimpi nih.. tingat janji aku pada seseorang nak komen tentang BUNGA2 CINTA dulu? masih tertunggukah kamu lagi? bolehkah aku lakukan edisi ulang tayang semula memberi komen? ah, tentu saja boleh! ini blog aku umah gelap aku suka ati aku la kan?.. hehe.. ya amponn..

Ok seriuss.. terus terang aku katakan.. CINTA itu terlalu kompleks untuk di utarakan.. unik dan punya kemisteriannya tersendiri.. aku melihat CINTA itu lebih dari sudut PERSAHABATAN.. bagi aku dengan itu ia mengajar aku tentang pelbagai rasa yang sukar untuk aku ungkai.. kadangkala juga sering menghayutkan aku! namun kadangkala juga ia menyedarkan aku tentang banyak perkara.. perlukah aku nyatakan panjang berjela disini?.. rasa malas pula nak menaip kata.. yup, aku mmg seorang yang MALAS! lagi malas untuk mengungkit kisah2 yang lepas.. kerna semuanya telah aku kuburkan.. nokhtah!

Dalam CINTA aku tidak pernah bersikap kejam! mahupun untuk mainan? atau mempermainkan?? aku tetap menerima segala kententuan takdir yang tersurat buat aku dengan penuh redha.. cuma aku sukar untuk menghadirkan dan menyuburkan rasa CINTA itu dengan begitu pantas setelah ia gugur layu menyembah bumi.. mungkin pada setengah orang, CINTA itu bagai makan kacang goreng?.. goreng garing, kemudian ngap! klau pahit buang ketanah!.. mungkin juga seperti hampas tebu??.. habis manis, sepah dibuangg? atau penuh dengan ayat romantis??.. terpulang.. tiap orang punya pendapat berbeda tentang CINTA bukan?.. maka biarkanlah si luncai turun dengan labunya.. biarkan.. biarkan.. namun andai rasa CINTA itu telah hadir aku tetap menyambut dengan penuh tangan terbuka..

Hmm.. azan telah berbunyi.. aku perlu bersolat.. andai ada waktu terluang lagi akan aku sambung lagi melakar tinta mengayat.. namun aku tidak mahu berjanji.. takut nanti mungkir janji.. biarlah masa dan takdir yang menentukan.. ok?

Mohon permisi.. salam meneka dalam kesamaran tentang CINTA.. OUT!

Thursday, May 07, 2009

aku terima nikahnya..



Hehehe.. cam best jer citer kali nih kan? mesti korang dah pikir aku nih gatai dah nak bernikah ker?.. haha.. ala klau aku gatai nak bernikah pon apa salahnya yer dak.. benda yang halal baik disegerakan yer dak? hehe.. sekurangnya aku telah membina sebuah lagi masjid dan menghapus dosa maksiat berpeleseran dengan yang bukan muhrim.. ekeke.. jadi ustazah lak aku hari nih.. ustazah ala hampeh gitew.. hehehe

Walau cover buku ini agak simple tak macam cover novel2 yang pernah aku beli kat MPH or POPULAR, tapi ayat dia yang ringkas kat dada buku tuh buat aku tertarik nak mengetahui isi apa yang terkandung dalamnya la.

"Aku terima nikahnya.. pelikkah cinta tanpa berkenalan, keluar makan-makan, berbalas emel dan sms?

Wahh, ayat cover depan penulis buku ni memang betul buat aku teruja la.. aku belek lak cover belakang..

"Tarikh bertunang sudah dipersetujui, cuma Mak nak tanya sesuatu. Kamu pernahkah melihat yang empunya diri?" bakal ibu mertua saya bertanya. Beliau sudah pun membahasakan dirinya "Emak".
"Belum mak," saya menjawab sambil tersenyum.
Saya dapat melihat wajah abang saya yang begitu terkejut. Macam mana adiknya boleh bersetuju untuk berkahwin dengan seorang yang belum pernah ditemui? Rakan-rakan yang mendapat tahu tentang pertunangan saya dengan seorang bakal doktor juga amat terkejut.
"Anta gilakah, Hasrizal? kahwin dengan doktor! Anta tak takut kena tinggal?"


Last aku beli untuk sesi pembacaan waktu terluang aku.. hehehe.. sekurang bertambah lagi pengetahuan aku tentang "perkahwinan".. mana tau buku ni nanti bisa buat hati aku terbuka luas tanpa rasa ragu-ragu lagi..

Ok sweetie, close your eye's.. wish your dreams come true.. mr.right de' prince charming come here.. hehehe