"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Friday, December 18, 2009

Kertas - Kekasih Yang Tak Di Anggap


aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yang hilang ditelan kegelapan

selalu itu yang kau ucapkan padaku

sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yang hilang ditelan kegelapan

sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

Tuesday, December 15, 2009

dalam file yang terselit... Puisi Puan Seri



Bisakah....
Andai nanti bila hatiku mati
Kau karangkan aku dengan puisi
Agar bernafaslah hatiku kembali
Menyusun irama baru

Bisakah...
Andai nanti aku menghilang diri
Kau akan tiupkan kembali seruling puisi
Agar aku tahu mencari suara nyanyian itu
Dan kembali kesini

Bisakah...
Andai aku kalah nanti
Kau akan serahkan azimat itu
Mengadun mentera luar biasa
Untuk aku berjuang semula

Bisakah...
Saat aku bermusafir dalam laluan sendiri
Kau iringi aku dengan doa kudus
Agar aku tetap tahu
Kau tak pernah jauh
Dan menjauh

Bisakah...
Kau terus bertahan menjadi pendamping
Saat semua telah hilang
Meninggalkan aku sendirian
Semuanya kecundangan
Lalu kau hadir sambil menghulurkan tangan
Meminta aku berjalan
Teman seiringan

Bisakah...
Kau selimutkan aku selendang renda itu
Menjadi kapan terakhir
Saat aku menyerah kalah
Berhenti untuk berjuang
Segala apa yang telah ku persembahkan
Meletakkan semua noktah pada apa yang telah parah
Merelakan aku
Tanpa sesal dihati

Andai kau tanyakan soalan
Aku hanya ada satu jawapan
Hanya itulah kekuatan
Bertahanlah dengan kesungguhan
Kerna suatu saat hari yang payah
Aku memerlukan kamu disisi
Menjadi penyokong yang mendorong
Untuk bangkit semula
Setelah hatiku mati
Dimamah oleh mereka
Yang bahagia melayan derita


S E R I K A N D I C I N T A

Saturday, December 12, 2009

MY SECRET LOVER


I LOVE YOU MORE THAN ANYTHING
THOUGH NOBODY KNOWS ABOUT IT

I LOVE YOU WITH ALL MY HEART
DESPITE YOU'RE JUST MY SECRET LOVER

I KNOW THAT I WON'T ALWAYS BE THERE
FOR YOU WHENEVER YOU MISS ME

I KNOW THAT I WON'T HAVE MUCH TIME FOR YOU
YOU CAN BE SURE THAT YOU'RE MY TRUE LOVE

THE ONE THAT I'VE BEEN LOOKING
FOR IN MY LIFE..
I WILL GIVE THE REST OF THE LOVE
IN MY LIFE ONLY FOR YOU

.. MY LIFE ...



Hmmm... mood nak mengayat dak mari.. coz otak aku jammed de sengal today.. hehe.. nih pon tetiba jer aku terkejut dari tido.. pasal entah?.. cam semangat aku orang panggil jerr.. ilang mimpi indah aku tadi.. port tgh best plak tuhh.. hehehe.. pastuh aku nak tido balik dah tak leh dahh.. konon nak sambung balik mimpi tadi yang missing.. ekeke.. ;p

Weii aku suh ko bangun pi wat solat isyak!! .. ko kanz x buat lagik?.. erkk sore sapa tuh? seram la?.. mana dia tau arr??... huhu.. cepatt pergi!!.. yer la.. yer la.. tauuu.. kena wat solat sunat sekali kan?... ok ok.. kena pakse diri nih!.. almaklumlah.. mok cik amat sgt rajin beramal ibadat duk lelama atas tikor sejadah.. hehe..

So, OUT la...

Tuesday, December 08, 2009

tercipta untukku..


Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu ku ungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Ku slalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

" Sungguh.. hanyalah dirimu yang aku cintai..
dan sungguh.. ku kan di sisi mu hingga ku mati.."

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Ku slalu milikmu
Yang mencintaimu..



Friday, December 04, 2009

I dream of U ...


Don't you know it's true
Life has changed forever since I met you
Don't know what to do
Every day I dream of you

When will I see you
Want to write more sweet love songs for you
Show me what to do
Every night I dream of you

Ha... in my dreams
You kiss me and hold me tenderly
Ha... how it seems
You and me are meant to be

Sha la la la sha la la la la
Every day and every night I dream of you
Sha la la la sha la la la ooh...
I dream of you

Say you will be mine
Show me love tonight
Fly me to the sky
With you... I can fly

Sunday, November 29, 2009

ketika cinta memanggil...



Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggil Mu
Karna setiap jiwa tlah bersumpah setia
Hanyalah pada Mu

Bila cinta ada di dalam jiwa
Wangi bunga dunia tanpa nestapa
Sgala yang dirasa hanyalah Dia
Hatikan memuja hanya padaNya

Ketika cinta memanggil
Gemetar tubuhku
Ketika cinta memanggil
Hangatnya nafasku
Ketika cinta memanggil
Sang rindu
Ketika cinta memanggil

Rindu...rindu...rindu kalbu
memanggil-manggil nama Mu
Seperti terbang di langit Mu
tenggelam di lautan cinta Mu

Bertabur kalbu yang rindu
Melebur menjadi satu
Bagai menari diiringi pelangi
Ketika cinta memanggil



Kau datang dengan cintamu
luruhkan sepi hatiku
seolah kaupun mengerti
keresahan jiwaku

aku tak ingin terjadi
diantara dua cinta
kuturut kata hatiku
aku memilihmu

cintaku bawa aku kedalam hatimu
bersamamu kupercaya kumampu mencinta
cintaku dengarkanlah nyanyian hatiku
kuingin tetap ada disisimu
dipelukmu
dihidupmu
untuk selamanya

kau datang rengguh jiwaku
kau selalu ada untukku
kau beriku segalanya
kau menjaga hatiku

diriku lelah dahaga
saat kurindukan cinta
masih adakah tersisa
kau datang padaku


" LOVE MAKE ME BEUTIFUL, THE BEST THINK, POWERFUL GIRL , SMILE ALWAYS AND CRAZY LOVER SWEET DIK DIK.. "

PEACE LOVE !! .

Saturday, November 28, 2009

LOVELY DAY...




Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun



Wahh.. tadi terlayan feel lagu kat atas tuh... asyik tersenyum cam monkey smile.. hehe.. maybe lagu nih tengah fames kot?.. pasal time aku on radio jer mesti lagu nih kuar.. plak tuh time aku sengal mengal mari.. kikiki.. entahlah hai.. terbuai buai aku yang duk tgh golek ala ikan buntal atas katil nih haa.. ekeke.. suka ati la kan.. time hujung minggu nih aku nak rest lorr.. malass nak kuar umah and mengayat org daa.. lebih lagik kalau ada yg ngajak kuar windows shopping (sayanggg duett hehe) or free show wayang 2012.. mmg malasss.. ya amponn.. aku kalau dah malass, mmg malas tak tau nak cakap arr... hehe... tp klau aku time mood aku rajin.. tak yah suh buat pon, aku mmg sgt rajin de body kerja kuat.. cam2 aksi aku buat... hahaha.. apa daa.. hmm, lagi pon citer 2012 tuh aku dah layan pon sengsorang... pasal time tuh aku tension bangat ngan karenah orang sekeliling aku yang cam apa ntah.. plastic surgery semuanya.. ciss sungguh!!.. mmg malas lagi aku nak layan baik.. abaikan.. angkat kaki blah.. choww chin cauu.. now guna cara hitler!!.. muahahaa.. gelak jahat nih!.. ekeke.. layan diri sendiri lagi feel channel good.. tak de serabut mabut.. aman bahagia.. kerajaan diri aku.. pasti buat aku awet muda selalu.. hehehe ;p

Hmmm... raya haji bebaru nih, aku tak pergi mana2 pon.. tapi ada la smlm aku turun banting.. coz permintaan hati my frend helps dia sharing is caring dia punya kak sepupu.. hehe.. cam biasa arr aku pon pergi mengayat orang berteman dia.. hik hik.. control ayu, volume sopan and gedik2.. hehe.. mmg so funny la kakak tuh.. memula menyombong bukan main.. cam la kita nak paksa dia.. last time aku dah nak angkat punggung balik.. pasal dah lama benor tanggak.. dia panggil aku kat dapur.. "akak nak la BS yang kamu cakap tuh.. bagi akak sekotak!".. ekeke... aku dah nak ketawa besar tapi dalam hati la.. tp face aku like smile2 gitew.. pasal aku dah tau apa masalah kakak tuh.. tadi kata no money??.. hahaha.. tu laa.. lain kali jgn sombong.. orang sombong selalu rugi.. hehehe





So, pada orang tuh yang nyambut besday bebaru nih.. aku ucapkan selamat hari lahir buat kamu ya.. semoga apa yang kamu cita-citakan dan idamkan dapat kamu genggam dengan jayanya.. yang penting jangan sombong dan berlagak.. smiless always ok?.. ohh sudah tua rupanya kamu eh?? ekeke.. x perr yang pasti kamu tetap still muda dan baby sexy buat aku tau... hahaha.. aku tak de hadiah mahal nak bagi pada kamu.. klau bagik sekeping hati yang dak berapa comei nih pada kamu nak tak?? hehehe.. yer laa tahu.. kamu dah ada yang lagi comel kan??.. dulik arr.. ada aku kisah??.. ekeke .. tara kisah lah.. yang penting aku suka sangat jadi kawan kamu.. sayang bangat kamu.. hope kamu enjoy dgn video klip tuh.. tak tau la nak bagi lagu apa yang best buat kamu.. hehe "wink"

Sunday, November 22, 2009

baik baik sayangg...


Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus lukamu sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan, dengarkan aku


Hanya satu pintaku
Untukmu dan hidupmu
Baik-baik sayang
Ada aku untukmu

Hanya satu pintaku
Di siang dan malammu
Baik-baik sayang
Karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku, sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan, dengarkan aku


" PEACE AND LOVE "

wink.. wink..

Friday, November 20, 2009

sesat dalam rindu..


Ku resah mencarimu dengan akal
Dengan bersama sifat-sifat pinjaman
Kau ku rasakan semakin menjauh
Tersesatlah aku dalam rindu mu

Ku satukan firasat mencari mu
Dan ku terlontar di penghujung alam
Kau masih tidak dapat ku jejaki
Betapa malangnya nasib ku

Kerana mu ku tinggalkan segalanya
Sendiri aku terpedaya
Punya akal dan firasat yang tidak ke mana
Hanya jalan yang sengsara

Zahir musnah bagi yang mimpi
Zahir ada rahsia mencari
Lalu ku selami di dalam diri
Dibawa arus nafas ku
Asal serah janji dahulu
Mula hidup pasti mula cinta

Engkau kasih ada di sini
Engkau kasih ada menanti
Kau kasih aku jua kasih



Semalam aku cuba mengumpul idea untuk menulis cerita.. tapi otak aku blank!.. ilham tak mau mari2 daa.. tambah lagi dengan server yang slow bangat cam ciput.. tension gue beb!.. naper ntah 2 3 4 menjak nih maxis bb asyik problem jer cam tuannyer gak.. kikiki.. kang aku potong guna celcom bb baru tauu.. dgr kata lajuuu... hehe.. x pon aku pulau terus line tenet?.. langsung x yah layan.. boleh?.. uishhh mana blehh.. kang aku tension de sengal mana aku mau mengayat??.. hehe..

Ok arr.. aku mati ayat.. OUT!!

Tuesday, November 17, 2009

Coloteh Mengomel..




Kalau dapat ku petik bintang di awan biru
Kan ku sematkan ke dalam dada mu
Kalau dapat ku capai bulan mengambang penuh
Kan ku hadiahkan di hari jadi mu

Begitulah janji ku kepada mu
Walaupun kau hanya menunduk bisu
Ku tahu kau terluka kerana cinta
Oleh dia yang tak setia

Nasib kita serupa
Bercinta dan kecewa
Mungkin dikau yang tiada menduga
Biar aku pilih mu
Mungkin dikau kan tahu
Betapa pilunya hati ku

Malah kau tuduh aku
Hanya menambah luka
Yang kini masih terus berdarah

Kita serupa... Kita serupa...
Hadir ku untuk mengubat luka
Kita serupa... Kita serupa...
Walau pun hati ku pernah di kecewa



Hmm.. tadi time aku drive mahu pulang dari pejabat tanah, lagu Headwind.. "Kita Serupa" (tapi x sama) memutar ingatan di fikiran aku ini tentang seseorang.. entahlah.. 2 3 menjak nih aku banyak hilang fokus tentang wajah itu.. kalau dulu sering bermain-main dalam ingatan aku.. terbuat aku angau tak hingat dunia and kadang buat aku jadi orang sengal.. hehe.. naper ya hati aku ini rasa benar lain sekali??... tiba rasa jadi cam bodoh dan blurr untuk mentafsir.. rasa macam tak happy pon ada.. mati ayat dan mati segalanya.. last, aku buang jauh-jauh dari berprasangka yang bukan-bukan.. hati, tenanglah dikau...



Setahun sudah ku menunggu dirimu
akhirnya kau menjadi milikku
sukarnya untuk ku melupakanmu
kerna kau ku cintai selalu

Tapi sayang...
kehadiran kekasih lamamu
datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
apakah ini semua kerna diriku
sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat...
terperangkap di tengah lautan
tak tahu mana arah untuk kau menuju...

Andai kau pinta untuk melepaskanmu
terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
di dalam percintaan


Kemudian.. time aku nak kuar lunch tadi, lagu lirik kat atas nih pula menyucuk halwa telinga aku.. Perangkap Cinta a.k.a Nyanyian dari Penjara ... arghh.. serius beb, mengalir air mata aku menghayati lirik lagu dia.. sedih giler.. well aku kan minah sendu hati cepat tersentuh kan?.. walau wajah cam org tak der perasaan jer..hehe.. malu aku bila ditegur kawan aku yang mulut lazer masak lomak cili api tuh.. pahal tetiba lak jadik sendu?.. ceh, nyibuk tul minah nih..suka ati aku laa.. aku nak feel layan karat sensorang pon x bleh..

Time nak tunggu makanan sampai, kawan aku sempat gak bergossip tentang cinta cyber dia yg selama ini dia rahsiakan dari aku?.. wahh boleh tahan minah nih.. ingat aku sorang jer kaki facebook and tagged la nih.. hehe.. myspace and frienster aku dah lama berkubur.. coz aku lupa pwsrd dia.. dah ingat, lupa balik.. maklumlah aku kan dah jejak usia matang.. bisa lupa selalu.. hehe.. last aku biarkanlah.. sok ingat blik, nnt aku terus delete 2 akaun tuh.. hehe.. lg pon now dah x de masa nak play play lg cam dulu.. pasal otak aku nih nampak RM and pound sterling jerr kejanyer.. sesambil skodeng brothers ensem de macho utk di ayat.. hehehe

Berbalik kisah kawan aku, dia tak tau camne boleh sangkut dgn mamat nih.. kira feel cinta masyuk habis la.. katanya x de arr hensem sgt mamat tuh cam rupa abg Tom yg aku tergila2kan tuh.. hahaha.. maybe katanya mamat tuh x rakus cam jantan maya lain.. wahh cam best jer citer dia nih.. aku pon mula start mengorek cerita dengan cara aku tersendiri.. weih nak korek cerita mesti ada teknik tau.. baru nanti yang kuar tuh detail.. ekeke

Campur, tolak, kali dan bahagi... last mamat maya tuh jadi laki dia.. baru aku tauu.. mana dia rembat laki dia tuh.. hehe.. perghh, kalau aku tau dulu yg bakal suami dia tu dulu kawan chat tagged or seangkatan dgnnya.. dah lama aku suh dia pikir masak2 sblm jadik laki dia... mau aku hasut kat dia.. ko putuskan tunang ko skrg!.. hehe.. cam best jer aku nih kan.. tak baikk.. jgn buat tau.. hehe.. tp nak wat camne kan.. nasi dah jadi bubur.. mamat tu pon dah jd laki dia maybe merangkap jadi duda dia lak lepas nih klau still x settle problem.. pasal laki dia tuh mmg tak tau bersyukur punya isteri sebaik kawan aku nih walau luaran kwn aku nampak sosial, kasar or kadang baran sket.. tp ngan aku dia cool.. pasal tgk muka aku nih katanya x jadi nak membuli.. ciss.. hehe

Hmm.. stop arr citer kawan aku tuh.. coz aku sebenarnya x berapa gemor dok citer masalah umah tangga org.. masalah aku yang kritikal nih pon masih belum dapat aku selesaikan.. tambah rumit dan rumit.. bertambah2 dengan peel kengkawan yg kadang membengkakkan rasa hati aku.. nak bantu salah, dah bantu pon salah.. serba salah and salah sangka de faham jer mrk tuh.. tensen.. rasa cam nyesal pon ada jumpa balik dorang tuh.. kang aku delete akaun facebook tuh baru tau?..huhuhu.. uish tak baik aku nyumpah2 kan.. ini ujian dan dugaan buat aku.. sabarrr.. pergi ambil air semayang.. wat solat sunat or ngaji quran ker?.. x pandai.. eja satu.. satu.. hehehe.. nih suara org beriman dalam hati aku menyuruh... baikkk mem! kikiki

Cuma aku tertanya pada diri aku sendiri.. tentang segala macam kesulitan dan tanda tanya.. last satu cahaya terang x berapa nak terang suluh kat aku.. dear, man is very simple to understand.. bila dia falling in love.. they will come to u.. what ever.. they will get u! .. coz dia crazy about u!.. tp klau dia byk selindung.. bermaksud u just as friend dia or u nothing special bg dia.. maybe dia dah ada special yg memukau jiwa raga dia and maybe just sandaran hati only.. or maybe dia dah mmg terikat! sebab tuh dia sloww and jalan tunduk2.. penakut la tuh.. hahaha.. suara jahat mana lak yg kuar dalam hati aku nih ha??.. hehe..

Huh, malas arr aku nak pikir lagi.. sesak berat otak aku nih.. pikir pasal duit lagi bagus kan.. bleh enjoy2 suka rasa hati yang sebelum ini aku tak pernah buat dan pergi.. tingin rasa nak gi Disney Wonderland sejak kecik lg nih haa.. x kira arr Hong Kong, Korean, Japan or mana2 oversea yang ada taman tema or tema alam semula jadi leh dua org gedik2.. hehe.. yer la aku kan anak yg solehah.. mana nak rasa semua tuh.. hihi.. dengan kuasa duit aku boleh beli segalanya.. laki pon boleh kot?.. bolehla bolehh.. hehe.. tawaran hanya utk bujang trang tang tang tut tutt.. or bujang terlajak tang tang put putt.. ekeke.. duda bujang payahh.. pasal pengalaman dorang luass bangat pasal dah "merasa".. hehe.. kang x pasal aku lak nnt kena tunduk jer kejanyer.. hehe.. lps dapat baby, klau dia buat perangai.. aku ceraikan terus dia tanpa surat rujuk.. kikiki.. padan muka sapa suh buat pasal ngan aku kan?.. aku dah layan leklok main2 mata lak sampai bilik gelap.. hahaha.. gelak jahat nih!.. err.. apo ntah aku merapik meraban nih?.. larik tajuk asal dahh.. itulah dia aku nih.. ayat cam biasa tanpa di edit... nyamfah i! ya amponn..

Apa pon.. CINTA itu memang BUTA.. jika salah pembawaan, habis hancur segalanya.. boleh duduk kat wad mental.. huhuhu.. sekali lagi.. wahai hati, tenanglah kau dengan sebarang kemungkinan yang bakal terjadi.. jangan sampai biar rasa CINTA itu MEMBUTAKAN segalanya.. hati, lepaskan ia terbang bebas dari rasa terkunci...

Monday, November 09, 2009

puisi sengal dari aku..


Aku merasakan..
kdg benar secubit rasa itu benar buat untuk aku

Aku merasakan..
kdg bibit kasih itu mempermainkan aku

Aku merasakan..
kdg apa yang ku sentuh menyakitkan aku kembali

Aku merasakan..
kdg aku jadi sepertinya
bukan aku yang tak ku kenali lagi

Aku merasakan..
kdg benar apa yang kurasakan
benar apa yang telah dinyatakan..

Aku merasakan..
semuanya telah benar disuarakan..
dipertunjukkan...
namun tetap menafikan..
ingin bertahan..

Aku merasakan..
Ahh, sulitnya mahu ku luahkan
apa yang benar berat aku rasakan..

Setelah aku merasakan..
ya, sememangnya telah jelas dan benar
seperti apa yang telah kujangkakan..
benar... kesabaran pasti akan dibalas ganjaran..
dengan ini aku merelakan segalanya..
ku lepaskan ia terbang bebas..

Tuhan, berikanlah aku kedamaian hati...




:: Nukilan rasa hati aku.. AS, November.2009 ::

Saturday, November 07, 2009

MEI HWA.. nama chinese aku.. ^_-


Engkau yang menyatakan
Apapun jua kita pertahankan bersama
Kecundang juga akhirnya
Kita membina cinta..
Hati ku dan hatimu kini diduga
Kerana terpaksa mengalah..
Bezanya kita amat ketara..
Kau tetap Mei Hwaa..

Mei Hwa... Mei Hwa..
Menangis kau kerana cinta...
Mei Hwa... Mei Hwa...
Pedihnya hatiku terasa
Menikam disukma
Bagaikan sembilu aku diulit mempi ngeri... Mei Hwa
Ini lah citra cinta kita..
Biarlah kering kegersangan
Usah disirami dengan airmata..
Lupa kan diriku Mei Hwa... Mei Hwa....



Lama aku x dengar lagu nih berkumandang kat radio.. pon x pasti siapa penyanyinya.. tapi time dulu, aku memang suka bangat layan lagu nih coz dulu kawan cina aku penah tuju2 lagu nih kat aku.. walau jiwang banget x hingat.. tp cam sweet sgt laa.. hehe.. coz dia pon hensem pon bleh tahan.. haha.. cam rupe penyanyi Taiwan u know, ala cam itu Jimmy Lin lorr.. (tpkan aku tetap love itew Tommy Page! hehe) suka dia aku puji dia camtu.. hehe.. agak korang kenai dak? ekeke.. ade ker dia kata aku nih Mei Hwa dia?.. time aku rapat dgn dia tuh, dia baru clash ngan amoi dia.. coz amoi dia curang ngan jantan lain.. mmg kesian aku tgk rupa dia.. memula just say hi.. last melekat teruss.. haha.. aku la tempat dia dapat kounseling "heart break".. hak hak.. biasalah aku kan penyelesai masalah "rumah tangga orang" yang nazak and hampir nazak.. kdg sampai buat aku sesak kepala mikir.. mmg padanlah dgn muka aku kan?.. gatal sgttt.. hehehe.. tapi aku suka dia coz dia nih mmg x kedekut punya org.. time lunch, dinner or breakfeast selalu bunjer aku.. makan bukan tempat yang cikai2 tuh.. sampai aku nih yg naik segan and malu gila curry babas.. hehe.. nasib la kan aku nih bukan jenis pisau cukur.. kalau dak habis dia aku kikis sampai lincin.. ekeke.. heran aku pasal apa amoi dia tinggalkan dia?.. klaulah dia real pak we aku means malay la.. mmg comfirm aku x rambang mata duk cari lain dahh.. siap gi jumpa bomoh kasi mandrem hati dia dekat selalu kat aku.. hahaha.. ;p

So, aku jadi best friend dia dlm erti kata pak we x rasmi aku.. haha.. ni pon permintaan hati dia.. coz dia nak rasa camne punya mak we malay.. aku layankan sajalah.. biasalah.. aku kan open minded and gatal gedik.. heheh.. kami kawan baik hanya 6 bulan jer.. coz lepas tuh dia sambung blaja and aku pon berhenti kerja.. yer laa x larat aku nih.. keja cam nak mati.. sampai x leh tgk dunia luar.. mmg la duit yg dapat lumayan tp kenikmatan hidup bebas kat dunia luar aku terbatas.. keluar kul 7pg.. balik lak tgh malam dah nak dekat pg.. so, bilanya org nak tgk aku kan?.. hehe.. lg pon aku dah rasa x happy kat c tuh coz my Jimmy Lin aku dah missing lorr.. hehe.. lepas tuh kami terus lost contact.. coz aku dah tukar no phone rumah.. pasal banyak pengacau! hehe.. yer la time tuh kita org mana ada hp.. maklumlah zaman belum maju lagi baru nak ngorak langkah.. so, memasing pakai phone public ngan umah jer time nak gayut cam monkey love.. hahaha.. mmg so sweet la time tuh.. hehe ;p

Tentang lagu Mei Hwa tuh... aku penah tanya dia.. why call aku dgn nama tu?.. dia kata, aku nih like sweett dia tgk.. cam ala iras chinese gurl sket.. err.. rabun apo mata dia?.. iras rupa jawa mak indon gurl ada laa.. hahaha.. marah dia bila aku selalu main2 lawak bodoh and x serius time dia serius mengayat ala cinta masyuk.. hehe.. entah la.. maybe dulu mungkin aku cerah kot and slimmm u?.. itu pasal laa.. haha.. dia juga penah minta aku free hair coz dia nak tgk hair aku camne?.. suh aku pakai sexy sket.. pasal dia kata aku nih sexy sbnrnya?.. ayoo.. hik!.. tp aku x penah bg dia tgk hair aku nih.. mana bleh ini utk husband aku laa.. klau dia husband aku, kompem aku bg siap ngan free tiger show lagik.. hahaha.. opss masuk tayangan 18sx laks.. hehe.. tp pakai sexy aku penah wat.. hehe.. tu pon sebab mmg aku yang gatal nak test fashion.. lalala.. agaknya lepas tuh arr dia terus jatuh feel dgn aku kot?.. kwang.. kwang.. kwang.. sebab tuh aku mmg malas nak dressing ala model x hinggat dunia.. kompem ramai jantan miang keladi ikut aku balik umah.. time dulu laa.. haha.. klau time sekarang, pasti dorang muntah ijau nenguk.. x pon dpt kutuk x hinggat mulut lazer super power berapi semangkuk.. ekeke ;p

So, maybe now aku rasa dia dah married kot?.. coz dia dah msk usia senja.. kih kih.. yer la time aku kenal dia.. dia dah umo 25 taun.. aku time tuh sweet 18 years old.. 7 taun tua dari aku maa.. hehe.. kalau dia still bernyawa kan.. maybe juga dia dah jd million dolar man.. coz dia nih mmg otak ligat biz and geniuss.. speaking london taraf level A.. time talk ngan aku jer lidah dia kena pelat melayu.. klau dak duk jejauh.. pasal mmg aku x layan coz x faham.. lg lah klau dia cong ceng cakap cina.. mau terkebil2 mata aku nih haa and mulut nganga nak faham.. hahaha.. tp kan sampai skrg buat aku x leh lupa satu ayat dia.. "mau potong kaa?.. sakit woo.". hehe.. ala cam iklan P1 Wimax tuh.. ekeke.. sebab tu la dia terus cabut langkah seribu sampai tak cukup tanah sampai la nih haram tak jumpa.. hehehe

Ok, nanti ada free time lg aku mengayat lak citer pak we aku yg india laks.. hua hua hua.. cam best jer aku ni kan?.. hehe.. hah, nak kata aku play gurl arr tuh?.. hehe.. biasa la kanz kita nih hidup bersama bawah payung 1 malaysia.. so, semua aku layan friendly.. tang kuota hak milik kekal org melayu jer aku x bleh layan bagi muka and sharing ngan bangsa lain!.. no way man!.. jgn manyak cakap!!.. hehehe

Nak kuar gi mengayat orang daa kat sg.pelik bin ajaib..hehe.. OUT!

Friday, October 30, 2009

jangan menangis sayang...


Jangan menangis sayang
air matamu bak hujan turun
menghibakan lagi perasaanku
keringkan pipimu, sayang
usah benarkan tangisanmu
tercetus lagi di wajahmu
walau terpaksa menangis
di dalam hati
lebih baik begitu….

Jangan menangis sayang
perpisahan ini bukan dipinta
terpaksa kita merelakannya
yang berlalu biarkan berlalu
sememangnya kita tak ditakdirkan bersama
terimalah kehendakNya
walaupun pahit untuk ditelan
kita dicipta bukan untuk bersama……

Jangan menangis sayang
kenapa tangisanmu semakin laju?
titisan air matamu hanya
menyayat pilu hatiku
lupakan saja kenangan bersama
binalah hidup baru
kuyakin kau dapat menempuhinya
walau tanpa kehadiranku

Anggaplah pertemuan kita
adalah takdirNya
sekadar menguji kita
dan anugerah kasih sayang yang tercipta
adalah suatu rahmat dariNya

Sayangku…..jangan menangis
ku kan’ tetap menyayangimu
biarpun kita berpisah
ingatan dan rinduku mengiringi selalu
doaku kau berkekalan bahagia
kasihku padamu tak mungkin terpadam…

Karya:
Anna Abadi®




uwaaaaa.... sedihnyer.. memang terbuat aku tersentuh pilu jiwa jiwang karatz.. lg arr pulak time nih aku tengah layan feel serabut sengal nyamfah gitew.. tambah2 lg hujan turun lebat berderai kat luar tuh.. bisa mikirin bukan2 aku nih... huhuhu...

please.. aku nak tisuu.. uhuk..uhuk.. saper ada bahu bleh bagi aku pinjam time nih??.. aku nak letak kepala aku kat bahu dia.. kat dada ker? hak hak.. tp pastikan bahu and dada itew gagah perkasa eh.. klau tidak aku bisa tumbang nanti... hehe ;p


Talk to me softly
There's something in your eyes
Don't hang your head in sorrow
And please don't cry
I know how you feel inside I've
I've been there before
Something's changing inside you
And don't you know

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

Give me a whisper
And give me a sigh
Give me a kiss before you tell me goodbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you
And the times we had...baby

And don't you cry tonight
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

And please remember that I never lied
And please remember how I felt inside now honey
You got to make it your own way
But you'll be alright now sugar
You'll feel better tomorrow
Come the morning light now baby

And don't you cry tonight
And don't you cry tonight
And don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry
Tonight


Aku mahu menangis sepuas2nya.. benarkanlah aku menangis malam ini.. biar segala yang terkusut serabut dalam otak berat aku lekas terlerai.. tiada sarat terbeban memikul.. kemudian aku pasti akan bangkit semula dari tangisan ini.. pasti!.. pantas redakan dengan satu tekad.. aku harus terus berjuang untuk terus hidup biar apa pon badai kuat melanda.. terus sabar dan tabah!!.. yup, life must goes on..

Friday, October 23, 2009

sekadar coretan...



"Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu, Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu. Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya.."

Wahh.. lama benar aku tak mengayat dalam umah gelap aku nih kan?.. entahlah.. maybe tiada apa yang best untuk aku kongsi disini.. lagi pula bebaru nih aku rasa benar tertekan, geram, frust and nyampah dengan diri aku sendiri??.. mmg tiada idea and mood untuk melakar bicara.. apa? frust bercinta??.. bukanlah.. ini lebih teruk dari bercinta arr.. sulit benar untuk aku perjelaskan.. biarkanlah..

Tertanya aku.. kenapa ya berat benar ujian yang Allah beri padaku?.. rasanya macam tak mampu untuk aku tanggung beban yang sarat didalam otak aku nih.. lagikan pula untuk menggalasnya dibahu aku?.. kusut serabut.. namun, cepat aku sedar dan insafkan diri balik.. aku tidak sepatutnya berburuk sangka dengan ujian yang Allah beri ini.. maybe semua yang berlaku itu ada hikmahnya kan?.. mungkin juga ia datang dari sifat kelalaian dan kecuaian aku sendiri.. perlu sabar dengan ketentuan qadak dan qadar.. relaks dan cool jerr.. segalanya pasti ok.. semoga semuanya nanti berada pada paras normal.. InsyaAllah..

Oh ya.. 2 minggu lepas adik sepupu aku selamat jadi tunang orang.. kalau tiada aral melintang maybe dalam bulan 3 majlis pernikahan mereka pula berlangsung.. meriah juga aku tenguk majlisnya.. ok laa.. dia org yang ada2.. mampu untuk menzahirkan kemewahan.. Aku hanya mampu melihat dan mengukir senyum.. memang tiada komen dari aku tentang segalanya.. entahlah.. tapi sememangnya aku tidak dapat lari pertanyaan mereka semua tentang aku?.. “kamu nih pula bila?.. cepatlah jgn lama sgt.. takkan dah tua nnt nak naik pelamin.. nak beranak? (kira ayat pedas nih..hehe)” hah.. itu antara soklan lazim yang ditujukan pada aku.. yang kadang buat aku jadi malas datang kenduri sanak saudara aku untuk tolong membantu apa yang patut dan memeriahkan suasana.. selalu bg alasan outstation jerr..hehe..

Kalau dulu aku boleh membalas dgn jawapan gurauan pada mereka.. tp semenjak jejak tangga 30 nih ala dah matured nih.. hehe.. jawapan yg ku beri ringkas jer.. “InsyaAllah..”.. “boy friend lari”.. “org tak nak kawen la!” dengan diiringi dengan senyuman kemudian angkat punggung alih tempat.. buat2 cari benda or masuk toilet?.. kira ngelat arr tuhh.. hehe.. adakah aku terasa dengan pertanyaan mereka?.. tidak juga.. entahlah.. mungkin aku sudah jadi malas untuk memikir tentang semua itu.. lagikan pula berdepan dengan semua family belah abah.. memang kadang amat menduga hati aku.. hmm.. sulit!

Teringat tentang kata-kata seorang teman.. “Jodoh tu memang sentiasa ada.. tapi rezeki tu jer yang belum sampai2 lagi..”.. tertawa aku.. mungkin benar kata dia kan?.. tapikan.. bagi aku nih.. tentang bab jodoh and tak kawin nih tak de laa aku kisahkan sangat skrg.. bukan maksud aku tak mahu kawin eh yg cam aku blas jawab tuh.. mulut jer ckp tp ati nih.. nakkk arrr… hehe.. mmg rugi besar woo saper yg x mo kawin.. kang x dpt hasilkan baby yg comel, gebu dan genius.. x leh belai membelai, geget menggeget.. hehehe (dah masuk citer 18sx plak dahh..ekeke).. cumanya buat masa nih ada yang lebih penting dari itu.. segalanya aku perlu perkukuhkan.. mental, emosi, jasmani dan fizikal termasuklah big money de biz.. pasal nak minang putera kayangan mmg payah.. kena guna mata wang pound sterling arr.. maklum arr lelaki skrg semuanya materialistik.. hehe (adik ada wang, abg syg kamu.. x de wang?.. good bye sayangg.. tiada jodoh buat kita.. like play gentel2 bleh??.. ciss..ekeke..) naper? x percaya aku boleh minang lelaki??.. tunggulah akan aku buktikan.. walau makan banyak tahun.. maybe tak dapat duduk tempat pertama.. kedua, ketiga dan keempat still ada untuk aku kan??.. haha.. mahu bermadu?.. sapo plak bilang aku mahu bermadu??.. x semestinya aku duk tempat 2,3,4 perlu menelan madu yang konon manis itu.. buka minda tu eh sygg.. hehe.. segatal gedik dik dik.. nek nak aku nih.. takkan tergamak merampas dan mengguris hati kaum aku sendiri.. cukup aku sudah merasa, melihat derita sakitnya.. hingga skrg tak pernah surut.. terus bertahan entah sampai bila?.. dan maybe itu salah satu faktor kuat mengakibatkan kelewatan tiba gerabak kereta api aku.. perlu deletekan semuanya tentang yang negetif ini dulu.. right??..

Bagi aku kuasa cinta itu terlalu agung, unik, misteri dan penuh dengan segala macam keterujaan.. sampai saat aku pasti akan tetap dakap erat ia dalam pelukan hangat.. biar pon rasa cinta itu nanti bukan datang dari dia yang ku idam dan kejari.. tapi pada dia yang benar ikhlas dan penuh dengan sifat kasih sayang.. mohon pada Tuhan moga tiada luka terhiris pada hati.. benarkanlah hati ini bahagia walau tidak dapat memiliki sekeping hati itu.. terbangkanlah rasa ini bebas agar tidak menjerut mati terus aku.. tidak aku rasa terhimpit dalam dunia gelap lantaran “cinta buta” tanpa nokhtah..

Terima kasih kerana membenarkan hati ini punya rasa indah yang sulit untuk aku ucapkan… ka
mu, sekeping hati itu.. benar buat aku rasa hebat.. aku sayang bangat sama kamu “abang”.. hehe.. ;p

Saturday, October 10, 2009

so sweet...


Ku petik engkau cinta
Ku semat dalam jiwa
Ku sentuh engkau rindu
Ku lepas dalam kalbu
Ku sunting engkau kasih
Ku dakap dalam hati
Ku peluk engkau asmara
Ku lakar dalam rasa
Ku rajut engkau setia
Ku tebar dalam indah
Ku rangkai dalam nada
Ku potret dalam raga....


.. ..Kulukis memori
dengan jemari waktu
berwarnakan butir-butir
air mata rindu

Janjiku tak seperti
embun di hujung rumput..
Kasihku tak seperti
pelangi sesudah hujan..
Aku tanpamu
umpama pantai tiada berombak..
Aku tanpamu
seperti langit tiada awannya..
Akan kuhitung janjimu,
akan kuhitung setiamu..
Apa yang pasti..
.. dirimu tetap kunanti
selagi mentari mengintai hari......




..Wahai Angin..
Sampaikan salam maafku buat mereka..
Agar tidak lagi aku dibenci....


..Wahai Hujan..
Sampaikan salam tangisku buat mereka..
Agar tidak lagi aku disakiti....


..Wahai Senja..
Sampaikan salam bahagiaku buat mereka..
Agar tidak lagi aku dilupai....


..Sesungguhnya..dikhuatiri Malam
tiada lagi untukku menyampaikan segala pesanan..
buat mereka....


父☆ z∂iz∂☆父ヌ's

buat AWAN..


July 16, 2008, 07:03:56 PM

Ku tahu..
awan tak selalunya cerah
kadang berarak mendung
merembes tangisan hujan airmata
hingga bumi melimpah bah
meresahkan tiap rasa
makhluk penghuni semesta

Aduhh..
kemana pergi awan ku ini
mengapa terus sembunyi
berdiam diri tiada terjengah
memancar cahaya menyuluh maya
bisa biar aku tercari
dalam ruang sepi dan sunyi
hingga terbuat aku meracau
bicara sorang tanpa sahutan..

Awan..
moga kau tetapkan cerah mengusir mendung biarpun petir berdentum!
Aku rindu...



July 24, 2008, 12:01:13 AM

Awan..

Harapanku juga
berikan awanku ini tetap cerah
bisa mengukir wajah ria
kembali pulih mengusir mendung
menolak jauh limpahan hujan tangis
mereda kembali amukan ombak
biarkan aku bisa tatap wajah dia
walau aku hanya berada dari jauh..

Tak terdaya ingin menahan
apatah lagi mahu menegah
kerna ku sentiasa tetap fahami
hanya berharap dan terus menanti..


create by Azwa Safwa >> Re: PUISI dari Awan... from talk about love RR

Friday, October 02, 2009

buat aku tersenyum.. selongkar dari file sulit..


comel2612 wrote on Apr 9, '07
pengalaman akan mengubati hati yg terluka asalkan hati tahu menghargai kenangan yg dilewati. jgn serik memberi ruang kpd hati untuk menerima segugus kasih sayang. Cinta, kasih sayang dan benci takkan hadir tanpa ruang dan peluang. andai ditutup segala ruang dan peluang, hati hanya sekeping perasaan yg mati, kaku dan dungu. kenapa ia dungu? kerana tak tahu menghargai kesempatan yg diberi untuk dinikmati erti cinta sejati.... hehehe.... ayat seorang pencinta!


comel2612 wrote on Apr 13, '07
x semua yg kita minta itu baik buat kita.... tetapi setiap apa yg Allah ciptakan untuk kita semestinya yg terbaik dr Nya.... andai jodoh yg dtg bkn sehebat amirul mikminin sekalipun, andai itu bisa menjamin kebahagiaan dunia akhirat, maka terimalah. boleh jadi dikemudian hari dialah hamba Allah yg Dia kasihi...

~Memandang dr kesederhanaan~


comel2612 wrote on Jun 13, '07
ermmmm... cinta x perlukan masa sebenarnya. seharipun org boleh jatuh cinta dan terasa serasi bersama. malah kalau dihitung masa bertahun lamanya utk membina cinta kadangkala sukar diterima. cinta cuma perlukan hati (yakni sampan) ruang tempat utk dia keluar dari pulau sepi. Dan dalam cinta telah ada bahagia dan duka. dan keramatnya "setia". Selagi mencintai cinta dengan percaya.... masa, takbur, duka, bahagia dan segala rupa bentuk perasaan hanyalah rencah semata-mata.

Setiap pasangan telah Allah jadikan keserasiannya. Yg mana bila dia suka, akan jadi sama-sama suka. bila dia selesa maka akan sama2 selesa. cuba kalau kita saling kenal, tapi x serasi... bertahun dan berkurun pun waktu, cinta takkan ujud dalam hati.

Aku: bercinta dengan orang yg aku cinta je. kalau dia cinta, aku tak cinta... minta maaf! cinta tak boleh dipaksa... hehe..

cam kita lah wa.... serasi! :))


comel2612 wrote on Jun 15, '07
Penyesalan terbesar dalam hidup ialah risiko yang kita tidak ambil. Jika anda merasakan sesuatu itu akan membuatkan anda bahagia, maka teruskan. Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali, mungkin tiada lagi peluang kedua.

Ulasan: Masa tidak menunggu kita. Jika anda rasakan anda telah bertemu dengan orang yg sesuai, maka hargailah dia, jangan biarkan dia berlalu begitu sahaja. Jangan bertangguh kerana takut. Cubalah dahulu atau anda akan menyesal kerana membiarkan ia berlalu begitu sahaja. Tiada sesiapapun yang tahu apakah yang membuatkan anda benar2 bahagia.

Tengok situasi gak wa.
Kalau dah kawen tiba2 jumpa seseorang yg "sgt serasi" jgn la pulak nak cari pasal menempah risiko sanggup tnggalkan suami dan anak2 kerana org tu. Kalau eni, eni kena pk dua tiga kali. Cinta tak semestinya memiliki. Yang penting, kalau dah bahagia ngn anak suami... teruskan. boleh jadi hubungan kedua lagi teruk... camne nak jawab?

~Biasa bab merapu2 nih hehehe


comel2612 wrote on Jun 15, '07
Tujuan kekecewaan yg Allah beri utk mengajar kita menghargai pelajaran yg dikurniakan supaya bila bercinta lagi kita akan berhati-hati agar tidak dilukai. Tapi itu tak bermakna bila kita bercinta lagi, ia harus menjadi dendam utk mengajar org lain erti kecewa spt mana kita pernah lalui. org lain punya salah, kenapa org yg lain harus di beri kesalahan juga.

Berbuat baik pada orang, kebaikan itu akan pulang kepada kita semula... memberi keikhlasan cinta pada orang, keikhlasan dan kejujuran akan datang pada kita semula.

~dan bpesan2 lah dgn kesabaran dan kebenaran...


comel2612 wrote on Jun 16, '07
jgn lupa juga... dalam istikharah, keputusan kita diterjemahkan dalam mimpi. sama ada karut atau tidak sesuatu mimpi itu kena bergantung kepada keadaan. sama ada ia sebagai mainan tidur, petanda atau sebagainya... mintalah petunjuk dari Allah. sesungguhnya tiada yang mustahil disisi Rabbul Jalil...


comel2612 wrote on Apr 12, '07
“ada apa dgn cinta? antara cinta dan cita2, better pilih cita2 dlu? hmmm eni tak setuju dgn kata2 tu kerna cita2 adalah tumpuan kehidupan. Org nak daki gunung, nak belayo laut dan keliling dunia... itu cita2. Tapi sblm adanya cita2 kita beljar mencintai cita2... nak mendaki gunung sebb pe? of couse kita nak lihat permandangan kat puncaknya. Camtu gak nak jadi doktor, sbb kita "cinta" kan kerjaya doktor tu. opsss... kalau setakat suka2 mesti xnak jadi doktor kan? so pada eni selagi ia bernama cinta... x kira cinta sesama manusia, cintakan dunia khayalan, cintakan ibubapa atau mende2 apalah.... ia bermula dgn cinta. Dan antara cita2 serta cinta.... harus berjalan dgn seiring. biarpun cinta dan cita2 byk pro dan contranya.....”

"Aku bercinta bkn sekadar mencintaimu..... tapi kerna mencintaimu maka aku tahu apa itu cinta...."


comel2612 wrote on May 23, '07
"cinta, hati dan rasa andai diolah pada asas yg betul segalanya menjadi indah dan ceria. seribu pepatah kecewa dan derita sekalipun menjelma.... andai tahu puncak bahagia, tak menjadi apa2."

comel2612 wrote on Sep 1, '07
“Cinta mengajar kita derita
Namun cinta buat kita bahagia
Cinta mengajar kita merana
Namun cinta punca hadirnya ketawa
Cinta... nikmat ungkapan rasa
Dan rindu
Pelengkapnya!”



>> mungkin bagi mereka .. ayat-ayat ini langsung sedikit tidak bermakna untuk disimpan diam dalam lubuk khazanah memori kan?.. ala apa la sangat kan??.. tetapi tidak pada aku.. bila "terklik" kembali, terbuat aku tersenyum.. terima kasih sayangg.. hehe.. iee geli den ni ha.. hahaha ;p

terbuat aku " feel sawan tarik" daa.. nyamfah i!.. ;p



commented by "de boyaprend" on 2006-12-03 00:19:48
entah ler..kekadang cinta pun kena push, baru org tu tergerak nk kita..klu biarkan sampai bila tak start..

commented by "de boyaprend" on 2006-12-05 10:05:59
biarkan berlalu ..lupakan, kerana sang mentari tetap menyinar setiap hari..

commented by "de boyaprend" on 2006-12-06 00:23:19
meh jadi kwn special saya..

commented "de boyaprend" on 2006-12-16 19:03:02
yakin dgn diri sendiri, tak lawa pun x per janji setia..asam laksa tu psl u ni jual laksa ye..hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-01-12 20:32:14
hmm menarik gak citer nie..5 bintang!

commented by "de boyaprend" on 2007-01-28 04:44:48
nak,nak jadi hero..!!hehe..apasal gmbo nie? power sangat ker hehe,, anyway semoga u sucess selalu yer..

commented by "de boyaprend" on 2007-02-04 21:22:26
err..klau gelak sesnsorang tu..dah rindu tahap dewa nie hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-03-04 20:35:41
hehe.TQ kerana wat sajak utk lelaki..bila lak saya nak jadi hero citer baru u nie..hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-03-07 21:56:45
saye x nak jadi tukang kebuhn, nak jadi tukang urut..hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-03-09 20:21:57
aisey, nie sapa hero nie? saya ker org lain nie..hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-03-11 14:31:56
klu ader tarikan magnet apa lagi..peluk laa..hehe wat ler citer 18sx cikit..hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-03-20 20:28:45
bagus ader perkembangan..dah masuk bab otak kuning dah..bila lagi nak masuk otak biru niee?tak sabo den dah nie..hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-03-24 17:50:28
best gak cite nie semejak aku jadi hero nie..hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-03-30 17:29:02
Laaa kisah hero dpt awek org ke..hehe..apr2 pon disebabkan wat sya jadi hero saya kasi 10star!!..lepas nie wat ler watak saya jadi jahat lak..leh pegang2 heroin..hehe

commented by "de boyaprend" on 2007-05-13 21:38:49
aku tak pedulik janji dia serasi dgn aku..hehe dan dia pon tak kisah dgn aku..

commented by "de boyaprend" on Nov 2, 2007
"Telaga apa tu?" - Gusti Putri.... "telaga lubang hidung mu yg kombang semangkuk!!" - Hang Tuah.... "Cisss" - Gusti Putri

commented by "de boyaprend" on Nov 26, 2007
apasal letak "Kekawan yang ku sayang semua kisah nih tak de kena langsung antara hidup dan mati." ni kisah aku nieh!! hehehe...

commented by "de boyaprend" on Nov 27, 2007
ERRRR...HIDUP SAGI!! KUDA SAGIT MENGUCAPKAN TIMA CIH BILA NAK BELANJA MAKAN ? KALAU TAK DIA PANAH!! HEHE

commented by "de boyaprend" on Dec 3, 2007
comey cam beruang manjaaaa...hehhe

commented by "de boyaprend" on Dec 4, 2007
Sekarat karat nyer jiwang mu, lagi karat lagi si paku karat hehe


>> Hahaha.. ini sebahagian antara ayat-ayat mengayat yang dikomen dalam satu blog yang telah aku lupuskan.. nampak cam biasakan?.. tapi aku suka laa.. maybe aku dah kena sawan meroyan kot? hehe.. ia begitu mencuit rasa aku.. kadang ada rasa lucu bangat, geram, pelik?, err.. entah apa-apa lagi ntah?.. malas teman nak kabo.. rasa cam nak geget2 pon ada.. hahaha ;p

ARCA IMPIAN


Aku buka tirai diri
Dalam diam jadi sepi
Terdengar suara sorai yang meriah
Disana ada suara pekik
Berkata penuh ungkit
Cerna hina jadi mentera
Aku jadi bungkam
Dalam lara yang hitam
Pekat malam

Masih terdengar suara sorai itu
Menarik perhatian jadi tertarik
Berdendang tentang kasih sayang
Sayup melihat pelangi indah sekali
Aku tiup seruling puisi dalam serak awan biru
Alpa cintaku jadi perindu
Pada kehidupan yang lalu

Mahukah kamu pimpin tanganku
Menjadi teman yang tak akan undur
Walau waktu telah terhenti untuk kita
Bersama disini

Berdirilah disisi
Melihat mega senja menghantar pulang mentari
Menggantikan bulan yang bersinar terang dalam hujan
Temanilah
Walau mungkin nanti kita tak bersuara
Dalam saat menghitung bintang
Menyinarkan semua kerlipan penuh pesona
Untuk kita tersenyum bersama
Tentang kenangan yang tercipta

Kisah kehidupan
Bukan selalu indah untuk dikenang
Bukan selalu duka harus jadi santapan
Ada tika wajah yang tersenyum
Layar tangisan tersedu sedan tertahan
Berlegar-legar diruang khayalan
Mencari bening-bening kasih
Biar menyusup menjadi denai yang penuh cinta
Buat bekalan mencari jalan pulang
Walau nanti tiba disana
Semuanya tetap menjadi kelam
Hamparan kehidupan mula bergoncang
Dalam sorai yang bingit
Lagi sakit dia terpekik

Diluar sana
Kehidupan yang nyata
Aku hanya punya arca impian istimewa
Ingin sekali ku serahkan padamu
Biar bisa kamu lihat kamus hidupku
Dari kitab yang diajari untuk bermimpi
Bersabda penuh mentera luar biasa
Yang tak bisa dilihat dengan mata
Kerna buktinya tak mampu ku cipta
Walau hanya dalam bentuk bicara

Berjanjilah...
Kamu akan terus berdiri disini
Walau puisi ini hanya warisan akhir yang kau warisi
jangan pernah jemu menunggu
Lalu menghantar mentari senja pulang
Dan menggamit bulan datang
Moga nanti aku bisa hadir sekali lagi
Menggenggam tanganmu bersama arca ini
Saat kita bersua kembali
Biar ada bicara yang riuh sekali
Sorak sorai yang bukan bingit lagi pekik
Tapi alunan lembut bak membisik
Melurut rindu yang tak tertanggung
Menjadi denai penuh cinta dalam impian
Tanpa kias penuh nista
Bukti kamulah sang pecinta
Yang setia menanti
Penuh cinta



Ada hati yang perlu dijaga saat terluka
Buat seketika izinkan kita tak bersua
Andai takdir kita bersama
Aku tetap akan muncul semula
Tapi berjanjilah
Kamu mampu membangunkan bahagia
Walau aku bukan pendamping yang setia
Nikmatilah harimu tanpa duka

*Mohon dimengertikan kesukaranku kali ini



S E R I K A N D I C I N T A
@
H I R N E S A R I S

PERGILAH..



Pergilah...
Masih ada waktu untuk pergi
Akan ku turuti dengan rela hati
Akan ku tahan sakitnya hati
Akan ku biarkan kau menghilang diri
Sementara hati rela untuk kau pergi
Sementara tiada beban melepaskan kau pergi
Sementara hati berlapang rasa
Dari seluruh kecewa

Pergilah...
Sementara aku terbuka hati
Jangan kau kakukan kaki disini
Merasa simpati pada diriku ini
Lepaskan rasa mu biar tertinggal disana
Jangan dicari siapa diriku
Walau kau tahu ada sesuatu mencuri hati
Untuk kau kenali sejauh ini

Pergilah...
Sebelum aku membenci
Membenci kerana kau mampu mencuri hati
Sehingga dirimu ku sayangi
Sehingga saat kau mendesak pergi
Aku mula memberat hati
Sehingga saat aku kau kasihi
Hatiku sedih untuk lepaskan kau pergi
Dan dua hati saling pedih
Menangisi tragedi

Biarlah.... aku lepaskan kau pergi
Pergilah kemana kau kehendaki
Bukan aku tak sudi kau disini
Bukan hatiku tak pernah terbuka untuk dikenali
Biarlah... jadi asing untuk kau fahami
Biar.. aku makin sepi kerna sendiri
Biar.. aku jadi begini dalam dunia sepi
Biar hati jadi mati untuk ditemani
Biar hati sendiri terus sendiri
Dan biarlah.... pendirianku begini
Jangan kau hampiri lagi
Mencari jawapan sebalik semua ini

Sepotong puisi ini tercipta
Setelah kau mula menarik dihati
Setiap langkah hadirmu disini ku perhati
Setiap tutur bahasamu mula bermain rasa
Sedikit terasa, sebanyaknya mula diterima

Aku bukan sesiapa...
Bukan dan bukan... dan bukan
Untuk diambil kira apa yang ku kata
Bukan.. bukan.. bukan...
Orang yang mungkin membahagia
untuk layak temanimu selama
Bukan juga teman yang sempurna
Aku bukan manusia punya apa-apa
Aku bukan yang baik tempat bertanya
Bukan jahat juga untuk diajar adab cara
Bukan penting untuk diterima
Bukan... bukan... bukan
Bukan sesiapa
Bukan istimewa
Bukan apa-apa
disisi sesiapa!!!

Aku tak mahu kau kecewa dengan bicara ini
Tak mahu kau terluka
Sungguh....
Hatiku sudah terusik dengan hadirmu
Namun... pergilah sementara boleh kau pergi
Pergilah sebelum hatiku memberat menahan kau lari
Sebelum kau jadi penting dalam hati
Sebelum kau selalu ku perlu penghiburku
Sebelum kau nanti jadi guruku
Sebelum aku jadi benci pada diriku
Sebelum semuanya jadi haru biru
Sebelum aku mula merindu saat bersamamu
Semuanya jadi sakit dalam hatiku

Pergilah...
Aku lepaskan kau pergi
Biarkan aku sepi
Dan sendiri
Dalam duniaku ini

Serikandicinta
4 julai 2008


SC: Pergilah... Sebelum berat hatiku
Maafkan aku, sahabat

this article very funny daa.. so, i take it laa..



Are you sure your feeling is true? There is totally different between “loves” and “crush” my dear... For me love is forever, but crushes feeling just for temporary only. Sometime you attract to him because physical attraction but are you really fall in love with him?

Here is the pop quiz to know if you falling in love:

1. You ready to accept his bad habit
2. You ready to dump all your extra boyfriends because of him
3. You want to spend your time with him forever
4. Can’t live without him and imagine you and your lover life happily ever after
5. He is your endless love even he not love you
6. You feel your heartbeat become one every time you with him
7. When you close your eyes, you always remember his faces and his kisses
8. He give inspiration to you
9. You want to be with him till end of time
10. He always in your mind, heart and soul
11. You need him more than he need you
12. When you with him you feel happy
13. Every second you cannot forget him
14. You will sacrifice your life, money or everything because of him
15. Every night you always dreaming about him
16. You miss him like crazy frog.. :P
17. When 2 become 1, do you feel what I feel? hihi :P



>> pstt.. whatever laa.. "no komen".. prince of de crazy frog.. toing!.. toing!.. lalala.. ^_-

Thursday, October 01, 2009

CINTA DALAM HATI



Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dengan hidupmu..

Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku..

Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga hujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya..
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja..

"Mencintai tidak semestinya memiliki.. rasa ini biar ku simpan dalam lubuk paling dalam hati aku.."

kucing itu.. meow.. meow..


Kucing...


Andai sekali...
engkau mencuri lauk
aku tidak marah
kerana ia bisa dimaafkan..

Dan, andai untuk kali kedua,
mungkin engkau akan ku hukum
bukan juga kerana marah
hanya sekadar memberi secebis ingatan..

Tapi, andai untuk kali ketiga,
sudah tentu engkau kubuang jauh
dari sudut hati, dari ceruk rumah
meskipun saat itu diluah manis bagai bermadu
ditelan pahit bagai hempedu
kerana sehebat mana kesabaran
ianya pasti pudar..

Sejenak itu aku menyedari salah siapa?
engkau atau aku?
akukah yang tidak menyimpan rapi lauk
atau engkaukah yang berwatak buruk?
sebenarnya ...malu-malumu itu
yang sering buatku keliru
oh ya! baru ku ingat
engkau hanyalah seekor kucing
masakan terdaya membiarkan
lauk di depan mata
sedangkan manusia bisa meminjam
gaya dan lakumu
Inikan pula
KUCING yang tetap KUCING..



pst... "Aku hanyalah.. malu-malu kucing jerr.. hehe "

Wednesday, September 30, 2009

puisi dari teman.. selongkar file sulit gobok rahsia..


Diteratak itu
Telah ku bina dari kesungguhanku
Telah ku dirikan bersama sulaman kasih sayang
Agar kelihatan tenang kala bernukilan
Tanpa sesiapa kuharapkan jadi peneman
Namun jauh disana..
Rupanya selalu ada yang terpersona
Dengan dodoi bahasa digurindam tinta
Hingga terpaku untuk terus disitu

Suatu waktu disitu dulu
Bukan tidak terlihatkanmu
Bukan tidak pernah kenalimu
Cuma laluan sempit aku diuji
Sifat manusia menjalar iri
Buat aku terabai untuk menilai
ada insan sesetia teman

Aku hanyalah peniup seruling puisi
Adakala bernyanyi sendu
Adakala bernyanyi rindu
Dan adakala membakar diri
Kasih sayang ini akan kekal dihati
Dalam ingatan yang penuh ini
Aku titipkan salam kebahagiaan
Tiada apa yang kuharapkan
Kau dilindungi Tuhan
Sepanjang kehidupan…


~salam buatmu~

:: comel2612 wrote on Aug 30, '07 .. ::



"Jika denyut nadi kita sama, bicara di hati juga serupa. Itu satu tanda pasti, kita mungkin serasi."


Opss.. ada sambungan lagi arr.. walaupun fahaman idealogi kita berbeza.. tapi perjuangannya tetap sama.. kita tetap memandang bulan yang satu kan?.. namun begitu kamu tetap bintang yang berkelip dalam hati aku.. ba ba cak!.. " peace love ".. ^_-

Tuesday, September 29, 2009

Kudrat Alam.. suara maya.. suara hati..


cinta itu umpama ombak...
sering mencari pantai..
alunannya penuh ketenangan..
tapi bisa bertukar menjadi tsunami..
hati setiap insan..
meninggalkan jasad yang bernyawa pada zahirnya..
tetapi mencuri jiwa yang sedang merindu...



bila kita merenung bulan...
begitulah juga jika kita merenung cinta...
terlalu jauh untuk digapai...
tapi tetap akan ada pada pandangan mata...
cinta indah seperti bulan...
bila ia tiada... terasa sepi dan resah...
bagi yang mencari cinta...
ketahuilah cinta itu ada seperti bulan yg akan sentiasa ada...
tapi di mana.. mungkin kita tidak tahu...
bila masanya... bulan itu akan menyerah diri pada kita...
dan masa itu... nikmatilah keindahannya...


cinta juga umpama air terjun yang mengalir..
nyaman dan mendamaikan jiwa..
lihat sajalah kedinginan air sungai..
bisa buat kita gigil kesejukan..
begitulah rasa cinta andai bersulam cinta Ilahi dan Insani..
tujahan air terjun diumpama kasih sayang yang tak pernah surut..
bila rasa sayang kuat bersemi tembok penghalang pasti runtuh..
seperti batu batu yang hancur akibat tujahan demi tujahan air yang jatuh..
akhirnya kasih sayang semakin dalam dan kuat dijiwa..
kasih sayang dan keserasian bukan datang dengan sendiri..
tetapi dibentuk agar keharmonian dapat dikongsi bersama..

Wednesday, September 23, 2009

TERATAK ANNA ABADI .. dalam kenangan..

ANA? adalah nama panggilan saya. Tapi nama pena saya pelbagai. Antara yang sering saya gunakan ialah Intan Ariani, Ariana, Airina dan Han Ariani. Saya memang suka nama-nama tu. Saya suka menulis sajak mengikut perasaan saya ketika itu. Selalunya sajak-sajak yang saya nukilkan berdasarkan peristiwa semasa atau saya tujukan khas pada seseorang seperti teman-teman.Sebahagian karya saya disumbangkan kepada majalah-majalah dan akhbar tempatan. Perak adalah negeri kelahiran saya..Saya dilahirkan dalam bulan April 1977 dan berbintang Taurus.Suka bersiar-siar dan membaca.Emm..tak tahu lagi apa nak tulis..Itu saja dari ANA..Ceria selalu ! Selamat Membaca.....

Well, banyak orang request nak tengok gambar saya. Actually, dah ada kat ruangan About Me tapi they all cakap gambar tak keluar. Maybe ada technical problem,kot...So, I fix it lately..but tak tau laa kalau masih 'blank'...Agaknya sebab saya ni pemalu, gambar pun segan nak keluar..hheheeeee. Anyway..utk memenuhi permintaan, saya letak gambar-gambar ni pula. Kalau tak keluar juga..janganlah marah saya...Sebenarnya, saya malu sangat2 nak tunjuk muka coz' I'm not a public figure. Saya orang biasa je...Segan laaa....Okaylah...see ya!!!


NOTA : kata-kata anna abadi pada tahun 2002, anna abadi nama mu akan tetap abadi di alam cyber, moga rohmu tenang di sisi Allah swt. Amin.


" Pesanan anna… tutuplah hompej anna. ..tutuplah blog anna…tutuplah Teratak dan segala-gala perkara yg melibatkan anna di internet. Buanglah semua gambar-gambar anna yg tersimpan di chamber rahsia yg hanya diketahui teman-teman rapat. Buanglah puisi-puisi anna kerana anna tidak mahu kawan-kawan anna bersedih dgn apa yg anna tinggal. Hilangkan semua jejak anna di alam maya yang tidak bertepi ini. Mereka tahu password anna. Password anna hanya satu utk semua perkara. Anna tidak pernah mengubahnya sejak pertama kali anna mengenali apa itu password di alam maya. Password itu tetap sama dan ada makna tersendiri. Mereka adalah kawan-kawan anna yang anna percayai dan anna tahu mereka tidak akan mengecewakan permintaan anna.

Anna tidak mahu website anna tergantung-gantung di maya selepas ketiadaan anna. Anna telah banyak melihat website dan blog yang ditinggalkan sepi oleh pemiliknya yang sudah kembali kepada Tuhannya. Dan tahun ini saja sudah ada 2 teman blog anna yg deceased. Salah satunya blog teman blogger anna, misznana yg telah kembali ke rahmatullah. Blognya tergantung begitu saja tanpa ada sesiapa menutupnya.."


NOTA : antara pesanan terakhir yang ditinggalkan arwah anna kepada kawan-kawannya.. wallahualam..


Aku adalah antara peminat puisi dan sajak teratak anna abadi.. lama sudah aku tidak jejaki teratak anna abadi.. selalu kesana aku lebih senang meninjau2 sambil menghayati hasil sentuhan karya maya dan melayan gurau senda teman2 maya disana.. serius terkejut tadi bila aku, bila search di google nick tearatak itu .. dapat berita pengasasnya telah lama kembali kerahmatullah pada 26 Disember tahun 2006 kerana penyakit serius yang dideritainya.. wallahualam aku.. sakit apa yang dia deritai.. tiada siapa yang tahu?.. hmm, bermakna sudah 2 tahun lebih aku "missing"..

Dibawah aku copy paste sajak arwah anna abadi yang begitu menyentuh hati aku.. AL-FATIHAH buat arwah..


KETIKA HATI MENANGIS..

Tuhanku,
ketika hati sedang menangis
hanya Engkau saja yang tahu
betapa merananya diriku
tak mungkin yang lain tahu….

Tuhanku,
ketika mereka meninggalkan aku
sendiri terkapai-kapai
ketika dunia tiada simpati
Kau tetap mendengar rintihanku
padaMu tempatku menagih kasih
ketenangan kurasa mendekatiMu
syahdu malam tak terasa sunyi..

Tuhanku,
ketika aku dalam kepayahan
keseorangan dihimpit beban derita
Kau beri aku kesabaran
pengalaman mengajar erti kematangan
lantas Kau membuka pintu hatiku
untuk memberi kemaafan
pada mereka yang pernah melukakanku..
pada mereka yang terus melukakanku…
dan pada mereka yang tersedar kerna melukakan…

Tuhanku,
ketika aku buntu
keliru dengan masa depanku
kau berikan aku kekuatan
Kau tunjukkan aku jalan
peluang kedua yang sungguh bermakna
sebagai suluh hidupku
menebus usia yang sia-sia
mengganti semalam yang pergi
memperbaiki kelemahan diri
mempelajari pengajaran dari kesilapan
menimbus kekecewaan dan dendam

Moga tiada lagi aku
bercita-cita lemas di laut
atau terlanjur menelan berlebihan pil
sungguh pelik bunyinya tetapi benar
hanya Kau saja yang mengerti
hatiku terseksa sekian lama
kini akhirnya bangkit semula
melupakan episod terakhir
dan menyambut lembaran baru…

Tuhanku Yang Maha Pengasih
rahmatMu tak terkira
syukurku melangit pun tak tercapai
sungguh aku rasa berdosa
kerana dulu sering terlalai
semoga penyesalanku kau terima…

Nukilan:
Anna Abadi®

*****

CINTA TERHALANG

Di suatu hari yang indah
kita ditakdirkan bertemu
sama-sama membalas senyuman
sama-sama membalas jelingan
tanpa diduga sama sekali
kerna pertemuan indah itu jualah
kita ditakdirkan jatuh cinta!

Saat kita merancang
untuk membina mahligai bahagia
disatukan dalam ikatan suci
halangan datang silih berganti
ujian menimpa bagaikan badai
dugaan menerpa ibarat ribut merah
air mata mengalir tak berhenti
apalah daya bila cinta terhalang

Ayahanda bonda
dan juga sanak saudara
kami datang memohon restu
kenapa dihalangi cinta yang suci
restuilah percintaan ini
ia berlandaskan niat yang murni
pernikahan mengikut hukum Ilahi
bukan sempadan pilihan kami
satukan kami menurut adat dan agama
jangan biarkan kami sengsara

Oh Tuhan
apalah daya kami
bila cinta tak direstui keluarga
semakin kuat mereka cuba memisahkan
semakin kuat cinta kami jadinya
berilah petunjuk
agar jalan yg kami ambil tidak bertentangan

Cinta ini cinta terhalang
setiap arah ada penghadang
ke mana lagi hendak dituju
adakah mereka akan terus membiarkan
hati ini merana memakan diri
dan air mata bertukar darah???
apalah dosa kami
hingga dihukum sedemikian rupa…

Perpisahan adalah penyelesaian
tapi perpisahan adalah pilihan terakhir kami
mereka tahu tapi mereka enggan terima
bahawa perpisahan bukanlah jalan terbaik
kami mungkin terpisah
tapi begitu dekat di hati
kami mungkin berjauhan
tapi hati kami tetap bersatu
kami mungkin dikahwinkan dgn pilihan keluarga
tapi percayalah perkahwinan itu tak akan bahagia
bila satu jiwa sedang merana

Cinta ini cinta terhalang
mungkin ada hikmah disebaliknya
kami kan terus berdoa memohon restu Ilahi
dan menanti penuh sabar restu famili
Oh Tuhan..kami akur sekali
jodoh dan maut di tanganMu
mana mungkin kami menentukan sendiri
andai tiada jodoh
kami redha
kerana kami sedar
kasihMu pada hambamu lebih besar
dari kasih manusia sesama manusia
betapa kerdilnya kami disisiMu

Tuhan..berilah pedoman buat kami
yang semakin hari semakin keliru
jangan biarkan kami tewas
hingga memilih jalan yang salah
hanya padaMu kami berserah
moga cinta kami direstui…

Nukilan hati:
Anna Abadi®

Sunday, September 20, 2009

LUVE is CINTA..


Cinta...
Pernah kutanya pada angin
Seperti apakah sebuah cinta...
Angin berkata, cinta bagaikan embun
Setiap pagi menyapa dengan sejuknya
Sekejap saja, namun hilang entah kemana

Cinta...
Suatu saat kubertanya pada air
Seperti apakah sebuah cinta
Air berkata, cinta bagaikan sungai
Alirannya tak henti sepanjang masa
Namun entah mengalir kemana

Cinta...
Pernah kujumpai seekor burung di udara
Kutanya tentang arti sebuah cinta
Ia mengatakan, cinta bagaikan memiliki sayap
Ada waktu dimana cinta harus hinggap
Namun suatu saat cinta akan terbang ke langit biru

Cinta...
Ketika kujumpa taman bunga yang indah
Kutanya pada mereka, apa arti sebuah cinta
Bunga berkata, cinta seperti bunga mawar
Sangat anggun dan indah dilihat
Namun akan terluka jika kita tergores durinya

Cinta...
Tiada satu hal yang dapat melukiskannya
Jika kita pernah merasakan indahnya cinta,
Bersyukurlah akan hal itu senantiasa
Jika kita pernah terluka oleh cinta, bersabarlah...
Karena akan ada cinta lain yang dengan akan menutupinya .

Wednesday, September 16, 2009

DI DALAM SEPI ITU


Serasa diri ini
Terpinggir di batas nan sepi
Tak sesiapa menemani..

Di dalam sepi itu
Kembali ku mengingati mu
Lalu hati jadi rindu..

Aku terperangkap dalam diri
Aku terpedaya oleh mimpi
Aku dikejari bayang-bayang
Keterpaksaan menyiksakan

Lama ruang hati kekosongan
Lama ku menangis sendirian
Lama hanyalah hitungan masa
Tak terluntur kenangan indah
Di antara kita..

Di dalam sepi itu
Bertakhta bayangan dirimu
Mencengkam sanubariku..

Friday, September 11, 2009

HATI TERTANYA



Hati ini tertanya..
Apa khabar agaknya dirimu..
Sehatkah kau?
Sakitkah kau?
Gembirakah kau?
Bahagiakah kau?
Atau sedihkah kau?
Aku tiada jawapan untuk semua soalan itu..

Saat ini hatiku berdebar sayang..
Kala wajahmu melakar di layar mindaku
Gerak rasaku seakan memberitahu sesuatu..
Aku tak tahu apakah itu..
Sukar untuk ku ungkai..
Tapi mengapa ada titis air mataku jatuh?
Mengapa aku seakan sedih?
Apakah kau sedang berduka?
Adakah kau mengalami kemalangan?
Ya Allah, minta di jauhkan..
Atau mungkinkah kau sedang meniti hari bahagia?
Atau akukah yang sering merasa risau?
Sentiasa di sapa gelodak prasangka?

Maafkan aku..
Kerana tidak mampu memberitahu mu
Mengutus kabar rindu yang beralun
Melontar rasa kasih yang semakin kuat
Dari hari ke sehari..
Aku segan .. terlalu segan.. merona malu jadinya..
Walau hatiku kuat meronta, bertali arus tak pernah surut
Untuk mengetahui semua tentang diri mu..

Aku doakan dari kejauhan agar dirimu sentiasa diredhai Allah selalu..


:: AS ::

SELONGKAR GOBOK FILE MULTIPLY

Untukmu Sahabat.. "in memories"

Sahabat,
kau begitu istimewa buatku..
hakikat ini ku ketahui
setelah diri mu ku hampiri..
sikap mu yang jujur dan berterus-terang
menambat hatiku untuk lebih dekat mengenalimu..
diiringi pula dengan sikap mu yang setia kawan dan bertimbang rasa aku benar-benar rasa terharu memiliki dirimu sebagai teman..

Sahabat..
kau sentiasa pandai
menghiburkan hatiku dengan gurau senda mu..
kau tak pernah langsung muak untuk meluangkan masa mu,
untuk mendengar segala rintihan jiwa ku..
malahan kau juga selalu sering memberi kata-kata semangat kepada aku
agar diri ini sentiasa tabah mengharungi liku-liku hidup yang penuh onak duri..


Sahabat..
kini aku keseorangan dan kesepian lagi..
tiada lagi keakraban semesra dahulu..
perhubungan kita kini kian terbatas..
kau kini sedang berbahagia dengan pilihan hati mu..
namun, aku tetap tersenyum bahagia
melihat bunga-bunga kebahagianmu sedang mekar berkembang..


Sahabat..
hanya satu pintaku yang terakhir..
abadikan setiap detik pertemuan dan persahabatan kita
kukuh erat dalam lipatan memorimu..
agar keakraban dulu kuat terpahat, walau jasad telah berkubur..


:: zue - wa - iena ::


Hmm.. lama benar aku lost contact dengan minah nih.. aku dengan dia nih kenal sejak sekolah rendah lagi.. kira dia nih kawan baik aku la.. cuba tenguk.. rupa pon cam ala ala sama kan?.. hehe.. ramai kengkawan kita orang dulu selalu bilang kami nih kembar?.. tang ceruk mana kita org pergi, mesti salah sorang pasti ada.. yang kelakar kami punya tarikh lahir sama tapi tak serupa.. cuma no. 2 dan no.7 tuh diterbalikkan saja.. dia pulak anak sulong.. aku lak anak tengah.. kadang kami memang selalu bercanggah pendapat..

Paling jahat ala comei de nakal gurl (hehe) yang pernah aku pekenakan dia adalah.. melayangkan warkah bunga cinta kat dia... aku dan lyana berpakat telah menulis surat cinta ala nak kenal suai dengan dia.. time tuh kita orang bosan sungguh tak de kojer nak buat.. almaklumlah lepas abis exam PMR.. so, semua budak jadi nates ala beruk terlepas.. hik.. hik.. idea datang pon dari lyana.. yang memang terkenal kaki buli dan minah brutal.. hehe.. aku just jadi mak turut jer.. jangan tak tau.. baik ala sopan aku pun dulu kalau mengenakan dan melazerkan orang memang power.. hehe.. tapi bila time aku yang terkena.. rasa cam nak hempuk jer dorang.. hahaha.. maka setelah siap surat dikarang oleh aku ( bab ayat mengayat aku memang terer.. almaklumlah minah aliran sastera arr katakan.. hehe) dengan meletakkan sign huruf SJ.. diam-diam time waktu rehat.. lyana orang yang ditugaskan untuk meletakkan surat, berjaya menyusup senyap surat tuh bawah meja dia..

Besok paginya.. dia buru-buru jumpa aku ceritakan tentang surat yang dia dapat.. aku dan lyana wat muka selamba dan layan bersama memikir dengan dia meneka siapakah jejaka yang admire kat dia?.. haha.. time tuh aku tenguk muka dia memang nak tergelak besar.. cam kesian pon ada.. tapi aku kuatkan semangat ngan lyana untuk terus mendiamkan diri dari membocorkan kisah sebenar.. aku memang dah agak dia akan meneka budak kiut pengawas yg mmg dia admire tuh yg bagi.. bla.. bla.. tott tett.. dalam malu meow meow dia bercerita ala bunga-bunga cinta monyet dah berkembang.. hehe.. dan, sejak dapat surat tuh aku tenguk dia memang dah jadi orang lain.. hahaha..

Rahsia kisah surat layang tuh terbongkar bila dia dpt kesan ejaan tang nama ayah dia sama ejaan dengan ejaan yang aku bagi kad raya kat dia dan ada 2 3 ayat mengayat dalam kad tuh buat dia musykil?.. ciss, camne aku bleh tersilap tulis eh? .. hehe.. last aku terpaksa mengaku gak.. marah betul dia kat aku masa tuh.. jenuh gak aku nak mujuk dia sensorang.. pasal si lyana dah pindah sekolah vokalsional.. klau dak dia leh jadik back up aku.. hehe.. katanya lagik nasib dia tak bertanya sendiri pada SJ? .. dia maluuu and spoil mood dia jer berkhayal impian tak sudah.. hehe..

Itulah antara kenangan tentang minah nih yang aku tak boleh lupa.. kami memang rapat.. sampai lepas habis sekolah, kerja pon kat tempat yang sama.. (jadik minah kilang youu..) sebelum abah aku hantar aku sambung belajar kat JB.. huhuhu.. Now, kami still lagi berhubung.. tapi hubungan itu tidaklah seakrab dulu.. just tanya2 kabar jer.. maybe aku yang banyak jauhkan diri kot?.. coz dulu terlalu banyak kisah yang melukakan hati aku.. entahlah payah nak story.. dalam tempoh tuh juga, aku memang banyak menyepikan diri dari kawan-kawan..

Buat sahabatku zie.. aku tahu kau kini sedang diuji dengan pelbagai ujian dan dugaan.. kalaulah kau mendengar kata aku dulu.... mungkin itu takdir yang tersurat buat mu.. aku benar simpati dengan kamu.. so, aku harap kau tetapkan selalu tabah..