"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Friday, December 31, 2010

Always Keep Your Heart..



"You always keep your heart
when far away from me waiting for my return.."

I love quiet
I used to have
in all your eyes open

I miss you always feel
always full of love to hug
I always wanted it

You can make me smile
and you can make more meaningful breath

You always keep your heart
when far away from me waiting for my return
I love you always
love you till the end to close the eyes

You can make me smile
and you can make more meaningful breath

You, you always keep your heart

Thursday, December 30, 2010

MALAYSIA BOLEH!!


Aku nih bukan arr minat sangat layan bola... tp sebab Malaysia dapat masuk final, and tempohari menang pusingan pertama final Piala Suzuki 2010 membenamkan Indonesia 3-0.. (tu arr pasal berlagak sangat dowang nih kan? nyampah pior arr teman.. huh!).. perghh aku jadi teruja lak layan bola kali nih!... walau main jeling2 jer kat depan TV?.. pasalnya aku nih selalu kutuk adik2 aku yang suker layan bola sampai nak pecah umah!.. mana leh tunjuk kat dorang aku nih pon teruja sama kan?.. mampuih kena kutuk balik! hehehe

Syabas kepada Safee Sali & Ashari Samsudin x silap aku la arr? (almaklum arr den nih bukannya hafal nama pemain?.. hehe..) pasal jaringan gol dowang tempohari.. apo yang ponting x de pemain import! cayalah... mmg bangga aku jadi Anak Malaysia.. tihihi


Walaupon malam nih tadi Malaysia kalah 2-1 dgn Indonesia... (x sempat nak layan coz terlelap lps solat magrib.. huhuhu).. tapi Malaysia MENANG 4-2!!.. yeaaaa!!.. Malaysia tetap menjulang Piala Suzuki 2010!!.. Tahniah Malaysia Menang! Tahniah! Tahniah! Malaysia Boleh!!!.. ^_^

Sunday, December 19, 2010

ronda-ronda ilang tension...



Memang lucu aku tenguk maskod ijau tuh time aku ngular sensorang kat dalam IOI Mall siang tadi.. dediam x de keja aku snap picture dia.. prasan lak dia.. siap lambai2 kat aku lepas tuh.. hehe.. siapakah wajah sebenar yang bersembunyi disebalik haiwan itu eh?.. ah siapa pon dia, peduli apa aku kan?.. apa yang pasti telatah dia telah mencuit hati aku.. dan hewan ijau itu mengingatkan aku pada seseorang.. rindunya aku pada kamu.. apa saja aku buat pasti adanya yang berkait tentang kamu.. huhuh :'(

Hmmm.. hari nih aku mencipta sejarah berjalan dengan "my persona" tanpa arah tujuan?.. 1 hari semalam terperuk dalam umah tak kemana memang amat membosankan.. tido dan tido aje kerja aku?.. x larat coz demam and sengal2 badan.. entah arr menjak menjak nih aku sering saja diserang demam? batuk?, sakit tekak? dan kadang emosi diri tak menentu??.. marah?.. geram?.. cam org bodoh mamai pon ada?.. malas pula makin menjadi2?... mood aku plak skrg suka lonely?.. entah arr.. klau duk dalam kawan2 aku jadi tension.. rimass.. lagi plak dapat kawan yang jenis nak berkepit dgn aku 24 jam?.. yang suka jadi polis?.. tanya itu ini?.. tekan aku dengan sesuatu yang aku tak pasti mau lakukan apanya aku?.. pasti pusing dengan ayat aku kan?.. entah arr aku pon sendiri pusing dengat apa yang aku ayatkan nih.. hentam saja la.. so, malas nak bg badan aku makin tembun and sakit demam aku yang manja nih melarat.. ku gagah jua window shopping... kira ok arr berpeluh sket badan aku and kembali cergas.. :)



Camna arr aku nih nak slim river kan?.. time drive pon bleh ngap nyam nyam.. hehe.. kisahnya ingat balik umah nak terus menyantap.. dah tak sempat McD drive thru aku terjah.. gigil lapar aku dah tahap kritikal lorr... mmg x sempat nak balik umah.. kang tak pasal ada lak siren ambulance hantar aku gi hospital kes accident langgar pembahagi jalan?..huhu.. baru aku prasan dr pagi td sblum kuar mmg aku x jamah satu apa pon masuk dalam perot?.. konon diet arr ruh!.. mmg patut arr aku gigil x bleh nak fokus drive?.. mmg arr segan, bila ada beberapa mata memandang aku ngap nyam nyam sambil drive.. cam rupa orang x makan sebulan pon ada?.. tapi apa aku kesah kan?.. yang penting perut aku kenyang, gigil aku hilang.. mmg sungguh comei comot rupa aku time tuh.. almaklum arr laparr.. hehe..



Balik tadi sempat singgah umah yong aku.. rempat 4 novel terbaru dia and lepak2 kejap sambil bergossip.. abg ipar aku tuh kalau tak bergossip tentang aku mmg tak sah!.. aku rasa kalau dia jadi polis, mau semua banduan dalam lokap menangis kena bebel tak pon masuk tanjung rambutan?.. kalah mak aku bagi ceramah tuh.. huhu... topiknya cam biasa.. tentang tut tut tut.. malas aku nak nyebut!.. biarlah.. tapikan kalau difikirkan balik kata-kata dia.. betul pon ada.. cam logik pon ada.. ada ker dia kata.. kisah aku nih bleh buat novel?.. hahaha.. mmg tak bleh bla.. agaknya kalau aku wat novel bleh jual juta juta ringgit tak?.. mungkin nnt aku suh KRU Production movie kan?.. perghhh.. kaya?! glamer?!hehe.. ah mengarut semua tuh.. biarlah aku dengan cara aku.. selagi aku tidak melanggar batas agama dan curang!? kan?..(hehehe.. tp now aku rasa dah nak curang dah nih pasal dah dapat green light!)... huh, dah malas nak pikir.. now nak happy2 balik and kumpul harta!.. org tak mo kita lg tak sudi kan.. biarkan si luncai turun dgn labu2nya.. biarkan.. biarkan.. senyumm.. cak! ;)

Wokeh, mau sambung membaca novel... Antara Safa Dan Marwah.. daaa.. OUT!

Thursday, December 16, 2010

Hanyut..


Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja


:: FAIZAL TAHIR ::

Sunday, December 12, 2010

Always On My Mind...




Mungkin aku tidak melayan kamu
Cukup sebaik yang aku perlu
Mungkin aku tidak mencintaimu
Cukup sesering yang aku boleh
Sedikit hal yang aku harus katakan & lakukan
Aku hanya tidak pernah mengambil masa

Tapi kamu selalu di fikiran ku
Kamu selalu di fikiran ku

Mungkin aku tidak memelukmu
Semua kesepian, kesunyian kali
Dan aku rasa, aku pernah bilang
Aku sangat senang bahawa kamu milikku
Jika aku membuat kamu merasa terbaik kedua
Kamu, Maafkan aku buta

Kamu selalu di fikiran ku
Kamu selalu di fikiran ku

Katakan padaku, beritahu aku bahawa kamu
Manis cinta tidak mati
Beri aku, beri aku satu kesempatan lagi
Untuk membuat kamu puas
Puas

Sedikit hal yang aku harus katakan & lakukan
Aku hanya tidak pernah mengambil masa

Kamu selalu di fikiran ku
Kamu selalu di fikiran ku
Kamu selalu di fikiran ku
Kamu selalu di fikiran ku

Kebahagian dalam Perpisahan??


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti





Hmmm… sebenarnya lama aku simpan rasa yang terpendam ini. Aku tak tahu bagaimana mahu menjelaskannya secara lisan mahu pun bertulis.. dan sememangnya waktu dulu untuk aku membuat satu keputusan, terlalu amat sukar aku rasakan.. dan akhirnya, apa yang telah aku putuskan itu… terpaksa aku telan kini antara dalam pahit, payau dan rasa yang tak tahu untuk aku perjelaskan.. akukah yang bersalah?.. hipokritkah aku?.. curangkah aku??... bagaimana aku boleh curang? sedangkan aku memang tidak pernah punya hubungan serius dengan mana2 lelaki? keluar dating berdua langsung jauh sekali.. dan sememangnya aku tak minat! jadi apakah aku ini???...

Awalnya memang aku agak terkejut.. dengan perkhabaran itu.. benar waktu itu, aku agak sibuk dengan kerja baru yang aku galas.. ada sedikit acuh tak acuh aku ambil pusing tentang itu.. siang hari berjumpa orang, malamnya pula perlu mengemaskini dokumen mereka pula…sibuk!.. kadang tidur malam aku bersama dengan dokumen2 mereka.. Tuhan saja yang tahu, betapa kusutnya otak aku tika itu.. ditambah lagi dengan segala musibah yang datang.. dan segala perkara sulit sukar untuk aku huraikan.. benar buat aku dalam dilema dan tekanan fikiran.. tapi, dalam kesungguhan mereka yang berharap dan mengharap?.. aku setuju menerima walau dalam waktu yang sama begitu berat aku rasakan.. itu pun telah ku timbang timbal buruk, baik dan kesannya?.. nak diluah mati mak.. nak ditelan mati bapak.. Tuhan, sesak nafas aku tika itu… emosi silih berganti… segala macam bercampur baur.. ada sesuatu yang sulit kuat mengikat aku… tiba rasa aku jadi sakit.. dada rasa sempit.. aku hilang fokus pada kerja ku sendiri..

Atas kesungguhan dan jaminan dari dia.. serta sokongan kuat mereka sedarah sedaging aku.. aku teruskan jua.. walau tika itu aku tahu.. hatinya tak sepenuh rela.. mengapa hatinya tiba berubah?.. aku jadi pilihan dia??.. entah kenapa aku dapat rasakan dia terpaksa pada mereka yang memaksa?.. banyak benar telah ku dengar tentang dia dari mereka.. tapi dia tetap menafikan?.. katanya.. memang hatinya kini benar terbuka?.. benarkah?.. aku masih dapat rasakan keraguan disitu.. arghh.. akhirnya aku tak mahu memikirkannya lagi.. benar, kalau ini yang terbaik hadiah buat aku.. seperti yang aku tadahkan tiap lepas solat.. aku redha.. mungkin ini realiti buat aku!.. bukan seperti fantasi yang sentiasa aku angankan dalam tidur malam ku?..Ya Tuhan.. lembutkan hati aku.. agar aku bisa jalan seiringan dengan dia.. kuatkan iman ku Ya Allah..

Dalam kepayahan aku cuba untuk jadi serasi dengannya.. ujian bergoncang. dia diganggu bertalu!.. bila perkhabaran itu merebak luas.. seperti telah ku jangka.. antara kami ada orang ketiga?!.. fokusnya dapat ku rasakan hilang?.. tika itu aku rasa hampa dan kecewa.. mengapa? kenapa?.. segala macam pertanyaan bertali arus dalam otak aku.. sakit! rasa tertipu! dan pelbagai rasa.. namun, melihat kesungguhan mereka yang mahu melihat kebahagian milik aku dan dia… aku pendam segala rasa yang bermukim.. dan jaminan dari dia buatkan aku sedikit kuat untuk meneruskan… benarkah? walau sebenarnya hati aku dah separuh hilang.. Ya Tuhan tabahkan hatiku…

Selepas aku dinobatkan menjadi tunangan orang tanggal 8/8/10 tarikh pilihan family dia.. ujian datang lagi.. tak sampai 2 bulan.. dia seakan dapat ku rasakan jauh dan mula berubah.. dan tiba dia melatah mahu memutuskan!.. walau bukan jelas pada perkataan.. maksudnya itu telah dapat ku tangkap!.. aku bukan perempuan kolot yang bodoh! walau dasarnya aku bukan cerdik!.. alasannya mudah lahirnya.. SOAL HATI??.. mudahnya dia melafazkan kata?.. soal hati aku pula bagaimana?.. mahu aku ceritakan sebenarnya??.. apa yang ada kuat mengikat??.. waktu itu memang aku rasa nak menyumpah!.. Namun aku cuba tenang, sabar dan kuatkan hati… kalau tika itu umur aku 18 tahun?... mahu saja aku jadi hulkhogan mencampak segala apa yang ada.. aku rasa sakit! tapi tiada tangisan untuk aku tangiskan.. mungkin aku rasa kebal dengan situasi begini?.. rasa benci mula hadir..separuh hati aku yang hilang.. makin bertambah hilang langsung tinggal kosong.. bila satu-satu ayat dia keluar ada menyakitkan hati aku… Ya Tuhan.. tenangkanlah aku.. andai takdirnya jodoh kami tamat disini.. peliharalah agar perhubungan persaudaraan kami tiada berlaku perbalahan dan sengketa.. Buang rasa benci ini agar ia tidak terus melingkar dalam hidup aku..

Kini.. aku menjalani rutin harian aku seperti biasa dan terus mendiamkan diri dari pertanyaan dan persoalan yang aku sendiri sukar untuk berikan jawapan?.. dia sudah jadi beku!.. cuma status ku kini telah berubah.. memang agak payah sedikit.. segalanya perlu dijaga dan ada batasan bukan?.. walau ada ketika hati aku meronta pedih? sakit seperti dicucuk selumbar.. aku mahu rasa nikmat bahagia dahulu… boleh ketawa, berlucu, rindu dan geram.. segala macam rasa?.. walau pada ketika itu aku duduk dalam alam imaginasi aku?.. curangkah aku bila tiba rasa ini hadir?... Ya Tuhan...

Pada kamu yang telah banyak membawa perubahan dalam hidup aku.. terima kasih yang tak terhingga aku ucapkan… memang sukar untuk aku singkir nama dan wajah kamu dalam lipatan hati aku.. seperti telah di gam!.. kamu pengubat segala duka luka hati aku… terima kasih sudi singgah dalam hati aku, bagi aku simpan potret milik kamu .. walau tiada siapa yang tahu kewujudan kamu yang sebenar dalam hati aku.. biar tidak jelas tentang kamu, kamu yang terhebat pernah aku kenal.. Maafkan aku.. aku tak tahu mengapa aku harus mohon maaf pada kamu.. tapi, aku tetap rasa bersalah pada kamu.. Maafkan aku ok?.. tolong jangan buang aku jauh dari kamu…

Untuk yang terakhir… segalanya ku serahkan pada takdir Ilahi.. Dia Yang Maha Mengetahui Segalanya… hati aku kini benar kosong!


OUT!

Wednesday, December 08, 2010

PUTERA KATAK



Hahaha.. mmg lawak aku tgk citer Putera Katak petang tadi.. al maklum arr today aku hanya wat listing jer kat umah coz semalam aku dah merayau sakan kat Pekan Sg. Besar tuh wat bancian... huh, mmg penat!.. nasib ada adik aku sudi teman jadi pak supir.. hehe.. idak aku rasa mau aku terlelap time drive atas jalan tuh... x pasal kang dapat mati katak! huhuhu

Berbalik citer Putera Katak nih kan.. kira ada la 2 3 kali episod dia aku dpt layanz.. tuh pon sepintas lalu jer aku layan mana part yg cam best tgk.. hehe.. tpkanz kalau dorang adun lagi kemas citer tuh pasti menarik!.. tak la aku tgk cam ruper janggal jer watak ala bangsawan dowang tuh kan?... tp aku suka watak Kaza (ayah trisha) ngan Liza Abdullah (mak trisha) ala tergedikz2 jer dowang bawak watak laki bini tuh.. mmg x bleh blah.. hahaha

Hmmm... agak2 ada ker zaman skrg katak yg bleh tukor jadik putera yang kacak?.. kalau ada, akan ku tokam sekarang!.. akan aku tahan rasa geli geliman agar cinta sejati aku bisa menukarkan dia menjadi Tom Jones itew?... hahahaha

So, sinopsis cerita ini mengisahkan Putera Amar(Zizan Nin) telah disihir oleh kekasihnya,Putera Zadora(Bia Rameshan) yang kecewa apabila Putera Amar tidak menjelma menjadi manusia walaupun sudah diberikan ciuman.Lantas, Putera Amar dibuang ke bumi dan terpaksa menjalani kehidupan sebagai katak selamanya. Amar (katak) dibela oleh Trisha (Nora Danish), seorang pencinta haiwan. Amar tetap optimis bahawa dia akan menjadi manusia semula kerana cinta suci akan memulihkan dirinya suatu hari nanti.

Setelah tima tahun, Puteri Zadora telah menyedari bahawa sihir kakaknya, Puteri Ixora (Norseha) telah menghalang Putera Amar untuk kembali menjadi manusia. Maka, Puteri Zadora telah menghantar panglimanya, Zamir (Fazreen Rafi) untuk menjejaki Putera Amar untuk dibawa balik ke planet Zadora.

Zamir berjaya menemui Putera Amar tetapi Amar enggan pulang kerana masih perbuatan kejam Puteri Zadora masih menghantuinya. Putera Amar yakin bahawa Trisha yang sangat menyayanginya sebagai katak ialah cinta sejatinya. Setelah Puteri Ixora mengetahui tentang rancangan Puteri Zadora, dia telah datang ke bumi untuk membunuh Amar.

Wokeh arr... aku mau sleep.. mau mimpi itew putera katak daa... hahaha... OUT!

Friday, December 03, 2010

Biarkan Aku Jatuh Cinta...


Mata ini indah melihatmu
Rasa ini rasakan cintamu
Jiwa ini getarkan jiwamu
Jantung ini detakkan jantungmu

Dan biarkan aku padamu
Menyimpan sejuta harapan
Aku padamu
Rasa ini tulus padamu
Takkan berhenti
Sampai nanti ku mati

Biarkan aku jatuh cinta
Pesona ku pada pandangan
Saat kita jumpa
Biarkan aku 'kan mencoba
Tak perduli kau berkata
'Tuk mau atau tidak


Thursday, December 02, 2010

Bayangan Gurauan itew...




Bila kukenang
Ku renung gambar wajahmu
Kisah yang lalu tak akan berulang lagi
Lupakan saja
Cerita lama
Usah di rayu pada yang tak sudi

Janganlah dinanti pada yang telah pergi
Hanya luka lamakan berdarah kembali
Kini kecewa
Tidak terkata
Mengapakah itu disebut lagi

Apalah yang hendak dikata
Sudah suratan takdir menentukan
Oooh... inilah ragam manusia
Manis di bibir
Pandai bermain lidah

Berputar-putar membelitkan kata-kata
Hanya linangan airmata yang menitis
Pada bayangan
Di angin lalu
Membisikkan kata rindu bayangan



Erks?... cam syahdu lak aku terlayan lagu nih tadi.. so touching daa.. bikin aku menerawang jauhhh.. macam2 ada.. haiyaa.. so otak aku very da tired, ala pusing2 macam gasing daa.. banyak pikir sampai mengong.. banyak verangan.. hehe.. coz baru je siapkan report kekira pecah duit tabong daa.. utang manyak lorr mau bayor sama itu ah long! yg konon mau nak tolong last kasi potong nyawa! hehe. nak mengayat pon da jadik maleh!..

So.. socso al ponso hehe.. next time la aku ngayat geli geli denz.. now, aku mau dreamzz.. mau kasi rehat ini otak..

OUT!

Saturday, November 27, 2010

JUST 4 U ...

video



Taraa... sedar tak sedar dah bertambah lg usia kamu kanz?.. hehe... makin tue or mude belia eh?... ala aku tau kamu tuh kan "baby face" la tom page meoww hari hari mau.. hehehe.. mesti selalu awet mude kan kan?... jeless i tau! ekeke

Hmm... aku x de apa nak bg utk kamu sempena hari bahagia kamu... just yg ada, tanda ingatan yang kuat buat kamu yang mampu ku beri.. hehe.. aku harap apa saja impian kamu akan menjadi realiti... muge Allah memberi rahmat yang melimpah ruah buat kamu.. biar apa jua yang sulit dapat kamu tangani dengan jayanya.. kalau dah kaya tuh ingat2 arr kat aku nih tau?.. idak nanti kamu akan menyesal... jaga jaga tau.. hehehe

Jauh pada jarak... dekat pada hati.. SELAMAT HARI LAHIR LALINGG GEDIKZ.... ^_^

Monday, November 22, 2010

cuci mata daa...



Hahaha... cam best jer kita orang posing kan?.. gaya posing ala sweet manje x hingat tuh... (nampak x? sapo x nampak tuh dah x lamo la tuh! hehe) al maklum arr lama sungguh pendam rasa nak berendam dalam sungai and mandi air terjun... akhirnya impian terlaksana... Sungai Congkak kami terjah!.. mmg best cuci mata and berkubang... rasa cam x mo nak blik jer... bestkan kalau umah dekat tepi sungai?.. bleh hari2 terjun tiruk ala beruang panda! hahaha

Hmm... PC wat hal lg nih... asyik hang jerk!.. tadi awalnya mood baik nak mengayat.. last ilang segala feel.. idea kat dalam otak pon maleh nak gerak aktif!... tau nya gerak aktif nampak bantal dan tilam jer al dreammz moon... hehehe

So, nak......... OUT!

Friday, November 19, 2010

tiada ganti...



Airmata di Kuala Lumpur

Jatuh berkecai hancur berderai
Aku menangis tidak terhingga
Putus kasih yang tak ku duga
Dikau pergi tak tinggal pesan
Hancur musnah impian mulia
Istana ku bina menjadi pusara
Gelaplah pasti masa hadapan

Jiwaku merayau utara dan selatan
Hidup sudah tiada beerti
Zahirku hidup hai batinku mati
Remuk redam hatiku hancur
Airmata di Kuala Lumpur
Hancur musnah impian mulia
Istana ku bina menjadi pusara
Gelaplah pasti masa hadapan

Jiwaku merayau utara dan selatan
Hidup sudah tiada beerti
Zahir ku hidup hai batin ku mati
Remuk redam hatiku hancur
Airmata di Kuala Lumpur..

:: P.RAMLEE ::


*******************************************************




Salam Terakhir

Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang

Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu

Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya

Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNya ku memohon keampunan
MelaluiNya ku beri kemaafan
Kepadamu

Andainya aku punya waktu
Masih ku ingin mengulangi semula
Saat indah bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di ingatan

Salam ku yang terakhir..

:: SUDIRMAN ::

ada apa dengan Cinta?



Aku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
Aku lari ke pantai, kemudian teriakku

Sepi... Sepi dan sendiri aku benci.
Aku ingin bingar. Aku mau di pasar.

Bosan aku dengan penat,
dan enyah saja kau, pekat!

Seperti berjelaga jika aku sendiri
Pecahkan saja gelasnya biar ramai
Biar mengaduh sampai gaduh

Ahh.. ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya?
Biar terderah,
atau... aku harus lari ke hutan belok ke pantai?


*******************


Perempuan datang atas nama cinta
Bunda pergi karena cinta
Digenangi air racun jingga adalah wajahmu
Seperti bulan lelap tidur di hatimu
yang berdinding kelam dan kedinginan
Ada apa dengannya
Meninggalkan hati untuk dicaci
Lalu sekali ini aku melihat karya surga
dari mata seorang hawa
Ada apa dengan cinta

Tapi aku pasti akan kembali
dalam satu purnama
untuk mempertanyakan kembali cintanya..

Bukan untuknya, bukan untuk siapa
Tapi untukku
Karena aku ingin kamu
Itu saja.


Today aku cuti lorr... maleh nak gi kejer.. nak rest kat umah layan dreamz la lamborghini.. oh lalala... hehe.. td layan bohsan depan PC nih maka terhasil arr picture kat atas tuh... hahaha... cam biasa aku "plagiat".. hehe.. suka hati aku la kanz?.. yang penting aku happy.. kamu gak yang suh aku happy kanz? kanz?.. ala dengan kamu mana penah aku x rasa happy.. kamu say hai pon dah cukup best crazy monkey al frog bagi aku... hihi.. tp aku selalu nangis dalam hati tau pasal x bleh hug and kiss kamu cam teddy bear.. hahaha..

Wokeh, maleh nak story mori mengayat geli geli denz nnt kamu bilang aku gedikz kanz??.. ada plak yg loya muntah cam org pregnent kan.. hahaha .. OUT!


Thursday, November 18, 2010

mungkinkah...


Seperti ada yang tak kena
Di saat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa

Maafkan andainya ku menggangu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin Mengenalimu
Dan tahu ku Menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Mungkinkah kau tidak perasan
Perbezaannya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

Mungkinkah.. kita akan bersama
oooo.. Mungkinkah..



Time nak on pc td terlayanz lagu nih.. nak kata lagu nih best? biasa jer la.. kira bleh arr masuk sket feel channel good aku melayan sakit angan al angau crazy monkey love al frog toinggg! tak sudah aku kanz?.. yg penting rentaknya rancak bermain dalam otak aku nih.. kira dreamz moon syhhh lover gitew... jaga jaga tau.. hahaha..

Hmmm cam biasa buat aku maleh nak online al connect maxis bb nih, punyalah lama nak nunggu windows laman web nih open?.. lg arr lombab nak open FB?.. (laman sosial yg leh wat aku nyampah kadang. tp still layan merayap coz byk info bleh aku cedok.. hehe) siap bleh wat aku terlelap jap. agak time nih ramai sgt kot mentenet? iyolah zaman dah maju... tiap umah semua dah ada PC or laptop kanz?...tiap umah pon dah ada FB siap dr pak, mak, anak and tok nek lg tuh?.. huyooo.. rugi katanya kalau x pandai guna sains teknologi nih.. kang dikata org mundur lak kanz?.. perghh apatah aku merepek bebel lak nih kanz?.. cam larik tajuk daa.. hehehe

So, otak aku pon dah tepu x bleh nak mengayat dah.. hanya nampak bantal dan tilam jer ni haa.. duk manggil mengilai melayang nih.. yok kita bubuk eh... err... mungkinkah kita mimpi sama nnt?.. mungkinkah? mungkin?... Zzzzzzz... OUT!

Saturday, November 13, 2010

Wednesday, November 10, 2010

ULEK MAYANG Slot Lagenda TV3


Td aku blik umah awal... coz otak poning serabut wat listing banci pertubuhan.. lg pon rasa badan pon mmg x brapa nak sehat.. gigil seram sejuk jer rasa lain macam.. ingat konon nak rest landing lolap kan mata barang sepicing kasi ilang stress.. baru nak landing kat sofa, tgk my mom tgh layan citer cam best jer kat tv.. kusyuk kemain dia.. heheh... perghh cam teruja jer dgr dialog plakon2 tuh bergendang kat cuping tinga aku nih.. tertenguk lak elly mazlien pakai baju ala bangsawan dalam citer tuh.. citer apa nih eh?... konon nak melekap sama join mak tgk.. last abis daa?... tanya kat mak citer apa nih?.. dia jawap.. Ulek Mayang.. uishh x pueh hati aku carik kat youtube hampeh x der!?... wahh tensen makcik nak tenguk!.. heheh ( mesti poning lalat baca ayat aku kanz?.. kikiki)

Tak per ah... nanti sok sok ada arr dowang upload kat youtube eh?.. sabar.. sabarrr... itu kan separuh dari iman? hehehe...

So, sinopsisnya citernya yang tlah aku rembat dari satu laman web:

Ulek Mayang mengisahkan Ali (Fezrul Khan), seorang nelayan yang sering diganggu dengan bayangan Puteri di persisiran pantai. Namun, Ali hanya mendengar suara gurau senda, tetapi tidak pernah melihat wajah si Puteri. Semakin lama, bayangan Puteri itu kian menghantui hidupnya.

Ali sentiasa pergi ke pantai untuk mencari Puteri. Malah, dia dapat berasakan kehadiran Puteri dalam mimpinya. Bilik tidurnya juga dipenuhi dengan bauan wangi. Ibunya, Mariam (Mariani Ismail) risau melihat keadaan Ali yang menjadi seperti sasau dan angau.

Sebenarnya, Ali bertembung dengan Puteri Mayang Sari (Elly Mazlein). Suatu hari, Ali menyeru nama Puteri Mayang Sari supaya dapat berjumpa. Pada kali pertama mereka bertentang mata, Ali dan Puteri Mayang Sari saling jatuh hati.

Puteri Mayang Mengurai (Sabrina Ali), yang juga menyimpan perasaan terhadap Ali, memukau mata orang sekelilingnya supaya melihat Sari sebagai hantu yang berwajah hitam dan menakutkan.

Percintaan Ali dengan Sari ditentang keras oleh Mariam kerana Sari dianggap sebagai hantu yang akan membawa mudarat kepada anaknya. Setelah Ali sesat dalam alam Puteri Mayang Sari, Mariam mendapat khidmat bomoh untuk mengadakan upacara pemujaan Ulek Mayang. Keadaan menjadi tidak terkawal apabila Mayang Sari mengamuk ketika acara itu diadakan. Apakah yang akan terjadi selepas ini?


Makanya kena tenguk baru arr tau kanz... hehehe

Tuesday, November 09, 2010

Letter to my future husband lahh ... hehehe ^_-



Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).

Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.

Oh Laling (chewah geli pulak dah ni)

Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling! Tambah dosa je tau kapel ni.

So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersang sudah la! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

Oh laling,

Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul lapan baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!

Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah-surahJuz Amma pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau. Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…

Oh laling,

Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorang suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

Jangan pulak asyik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku resepi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Elektrolux. Ni tak, asik-asik lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

Oh laling,
Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!). Tapi syaratnye laling kenalahtolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak.Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alasan pasang dua pulak!

Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia… ke laling bahagia?

Oh Laling,
Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of cozz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).

Dan laling,
Kalau laling tengok awek-awek cun depan mata jangan la lalingsweet-sweet jelling-jeling pulak. Kalau laling type yang gatal depan-depan saya laling pi usik dia lagi. Amboi laling, laling suruh saya pakai tutup aurat segala jadi wanita muslimah, tup-tap bila laling keluar dgn saya laling pi tengok yang baju singkat macam Fasha Sendat. Apa laling kata “dia pakai macam tu laling tengok la?” Laling, dia pakai macam tu dosa dia dengan Allah aje. Tapi bila laling tengok laling pon tumpang dose sekali. Laling nak? Laling kata laling tak boleh tahan diri dari tengok? OK laling, next time kita keluar saya pakaikanblindfold ya. Dapat jugak pahala saya menghalang zina mata. Hihihhiihhi

Laling,
kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan megi je dulu taw, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat Tora Datang Lagi Dengan Mainan Pistol Air tapi laling boleh pulak pergi beli LCD TV. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorang nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi Insya Allah laling, kita senang.

Sekian sajalah laling. Hope to see you soon! ^_^

Saturday, November 06, 2010

missing u ..


I miss you..
Want to be with you.
My lips long for..
the feel of kissing you,
Right now all I need is..
to gently touch your skin,
To look into your eyes..
and see deep within,
Just one warm embrace,
Just to look upon your face,
Just one little touch,
.. from the one I love so much.


If I could gaze upon your smile,
for just a little while,
to know that you miss me too.
As I'm thinking of you,
I sit here alone tonight,
I pray that somehow
this all turns out right,
For I have found someone..
who was just meant for me.

I can't explain the magic..
or why this should be,
But there is one thing,
that I know for certain,
I'll never let you


>> aku ngak ngerti ko speak london... mau berbelit ayat dia mau aku ngayat.. huhu.. tp bila angin feel like channel good angau seram sejuk geli geli denz merasuk mencucuk... hehe.. teruss dari lidah pekat blacan jadik lembut keju??... pasal eh? pelik bin ajaib kanz?.. hahaha.. jangan arr main senyap x berketip eh?.. mau kuruss tinggal tulang i nanti u ? hehe... or makin chubb??? pasal i geramm... kira balas dendam arr geget, ratah and kunyah semua makanan yg x brapa nak sedap rasa tp mata yg bernafsu tgk tuh... hehe

..... menguap ... okeh arr mata aku nih pantang duk lelama ngadap pc, mula arr rasa laluk nak sleep cam teddy bear ala gedikz gitew atas tilam empuk... hehe.. InsyaAllah ada rezeki lebih, aku mahu beli sebiji laptop.. bleh arr angkut sana sini.. baru arr aku leh wat pelbagai aksi mengayat gedikz atas katil kan sblum sleep?.. hehe...

so, esok aku kojer! letih kojer ngan org gomen nih.. lg lak part time cam aku nih.. suka rasa dorang jer pakse OT.. kalau bayor mahal x pe arr kanz?.. baloi gak dgn keja yg dorang suh wat?... ini dak?... uishhh x baik mengomel.. nnt rezeki singkat.. tu semua ujian dan cabaran... sabarr... hehe

wokeh mau bubuk... mimpi kanz aku ok?... taaa.. OUT!

Friday, November 05, 2010

ASMARA INI


Asmara ini yang hanyutkan kita
Asmara ini yang hanyutkan aku
Biar seribu kali kuucapkan
Takkan goyah
Oh kebenaran

Tiada kuduga tiada kupinta
Semuanya berlalu sebegitu saja
Dan kini ku disiksa dalam api ini
Sungguh aku telah mengerti

Takkan kuberlari salahkan sesuatu
Agar tak dihantui oh dosa-dosaku
Dan sememangnya mudah untuk kulepaskan
Seandainya kukatakan...

Asmara ini yang hanyutkan kita
Asmara ini yang hanyutkan aku
Biar seribu kali kuucapkan
Takkan goyah
Oh kebenaran

Asmara ini yang hanyutkan kita
Asmara ini yang hanyutkan aku
Walaupun seabad kupertahankan
Takkan goyah
Oh kebenaran

Inilah balasan untuk yang bersalah
Pedihnya kurasakan dan hanya berserah
Cukup dengan sekali aku mengotori
Cinta kita hancur sudah
Hancur kini


yaa... Alhamdulillah.. akhirnya aku temu jua lagu tema untuk cerpen terbaru aku.. dia punya citer tgh merayau2 dalam otak lombab x brapa nak genius aku nih hehe.. cuma nak di olah menjadi citer jer.. maybe tajuk dia nnt aku ambik terus dari lagu nih " ASMARA INI " kot? hehe.. ;) .. jenuh aku nak cari lagu yang bleh masuk dengan feel aku.. yg leh wat mengayat gedik geli geli denz, lentuk manje and emosi panas dingin, sejuk kerass.. hahha .. dont think like colour yellow blue ok? ekkeke...

Wokeh arr... nak start mengayat nih... jgn cucuk2 kita tau?.. hahahaha OUT!

Wednesday, November 03, 2010

pagi yang... bluee.. ^_-


Amacam? menggoda x klau aku wat gaya cenggini??... hahaha... so, pg nih aku relex sket coz x yah nak drive jauh jauh wat liputan semak kan... banci de banci benci jer kojernya.. (nak wat camne selagi ada pintu rezeki terbuka, kita terjahh.. yg penting ada cop HALAL kanz?..) hehehe... almaklum arr skrg nih dah wat keje gomen sambilan gitew kunun... asyik kena perintah cam kuku besi jer dowang tuh wat kita nih!.. penat + letih + tension + rasa nak geget pon ada.. ( tp nih bukan geget geli geli manje tau?.. hahaa) ishhh... nasib arr aku nih minah yg penyabarr... " sabar wak.. sabarrrrr" hehe... hrmm.. selagi x sentuh kulit aku yg gebu nih... ok arr.. leh arr aku wat gaya gedikz cenggini... mesti air liur kamu meleleh or mata kamu terbuntang kanz?.. ( tgh imagine mata terbuntang camne? mesti comei kanz? hehehe..)

Wokeh, kojer dah memanggil... i got to go.. hehe.. bubai.. OUT!

LURUSKAN HATIKU


YA Allah, dengan berkat Nabi-Mu
dan berkat Imamul Mahdi-Mu
Luruskanlah hatiku agar agamaku lurus
Betulkanlah hatiku agar aku ikhlas selalu
Tetapkanlah hatiku agar aku tidak tergugat
oleh ujian yang menimpaku

Ya Allah, Tuhan yang mencipta hati!
Bersihkanlah hatiku agar mazmumahku
tidak merosakkan agamaku
Dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain
Wahai Tuhan yang membolak-balikkan hati
Kuatkanlah hatiku agar keyakinanku tidak mudah berubah
Supaya aku sentiasa tabah

Tuhan! Engkau rasakanlah selalu hatiku, sentiasa bersama-Mu
Supaya aku rasa ada kawan yang melindungiku
Agar aku tidak rasa sepi di dalam hidupku
Dan aku akan merasa malu melanggar perintah-Mu
Dan aku sentiasa siap-siaga menunaikan suruhan-Mu

Ya Allah, Tuhan yang menjaga hati!
Baikilah hatiku agar seluruh hidupku menjadi baik
Supaya tidak khianat, tidak hasad,
dan tidak berdendam sesama manusia

Tuhan, limpahkanlah selalu ke dalam hatiku,
ilmu dan hikmah
Hingga aku dapat menyuluh hatiku
dan menyuluh kehidupanku
Supaya lahir dan batinku sentiasa bersyariat
Agar lahir batinku menjadi taat

Tuhan, aku harap Engkau kabulkanlah doaku ini..

Monday, November 01, 2010

BILA CINTA ..



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Ku sebut namamu
Disetiap doaku
Bangkitkan setiap
Kenangan tentangmu
Yang ku dapat
Hanyalah bayangmu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan




Aku tahu pasti ada yang jiwanya terusik kan melayan lagu tema "Lagenda Budak Setan" nih kanz?.. aku?.. entah?.. tp, apa yang pasti aku suka dengan melodi dia.. bisa terbuat aku feel channel good and sendu... tiba rasa sakit aku datang... tak mahu fikir tentang itu!.. tak mahu melayan segala yang bisa membunuh jiwa aku!.. harus DELETE! huhuhu

Aku mahu melakar bicara... meluah segala rasa yang terpendam.. kusut, berat dan menyesakkan!.. tapi jari aku tak kuat untuk membentuk ayat... :'(



Tuhan...
Andai ini ujian yang Kau berikan..
Aku redha..
Pasrah aku dengan segala
Kemungkinan..
Walau apa yang ada padanya kini
Tersembunyi tak jelas nyatakan
Yang tidak ketahuan padaku
Kadang melarik sakit
Benci selumbar..

Ya Tuhan..
Mohon aku pada Mu...
Peliharalah hati aku
dari rasa bisa duri
dan dendam yang memakan diri..
buangkan ia jauh
dari jenuh merasuk terus..

Ya Tuhanku..
Berikanlah aku kebahagian
dan kedamaian hati..
Agar aku bisa lagi berfikir waras
Memandu diri, sujud pada Mu
Hadirlah yang sbenar kasih
yang sebenar telus meraih
cinta yang benar cinta
Tidak lagi rasa terpaksa..
OUT!

FIRST LOVE



Once in a while
You are in my mind
I think about the days that we had
And i dream that these would all come back to me
If only you knew every moment in time
Nothing goes on in my heart
Just like your memories
How I want here to be with you
Once more

You will always gonna be the one
And you should know
How I wish I could have never let you go
Come into my life again
Oh, don't say no
You will always gonna be the one in my life
So true, I believe i can never find
Somebody like you
my first love

Once in awhile
Your are in my dreams
I can feel the warmth of your embrace
And I pray that it will all come back to me
If only you knew every moment in time
Nothing goes on in my heart
Just like your memories
And how I want here to be with you
Once more
yah yah yah

You will always be inside my heart
And you should know
How I wish I could have never let you go
Come into my life again
Please don't say no
Now and forever you are still the one
In my heart
So true, I believe I could never find
Somebody like you
My first love
oh oh

You will always gonna be the one
And you should know
How I wish I could have never let you go
Come into my life again
Oh, don't say no
You will always gonna be the one
So true, I believe I could never find
Now and forever


:: UTADA HIKARU ::

Wednesday, October 27, 2010

PUISI CINTA


Suaramu...
Gemersiknya bak buluh perindu
Cuba kau lagukan
Cuba kau dendangkan
Mengisi di ruang kamarku

Senyummu...
Menusuk dan membelai di kalbu
Cuba kau ukirkan
Cuba kau pamerkan
Menjadi hiasan hidupku

Tiada terkata
Seindah bahasa
Nak ku huraikan
Nak ku belaikan dirimu
Akan ku syairkan katamu
Akan ku madahkan janjimu
Menjadi coretan gurindam
Puisi cinta...

Akan ku ukirkan senyummu
Akan ku lukiskan tawamu
Menjadikan susunan warna
Potret indah...

Senyummu...
Menusuk dan membelai di kalbu
Cuba kau ukirkan
Cuba kau pamerkan
Menjadi hiasan hidupku...

Menjadi hiasan hidupku...



>> Amacam sodap x aku nyanyi??? hahaha.. cam katok panggil ujan jer kanz?.. haa, kutuk..kutuk.. geget sampai lebam and cium laju-laju baru tau? wakakaka... so, td bosan2 aku try arr wat video lagu nih.. ok arr bg aku yg alah try nak manje2 ngan dunia IT nih kanz?.. nak upload kat c nih asyik hang jerr... last aku pon jd maleh nak adjust blik.. nnt mood rajin mai balik, aku try posting eh?.. hehe... wokeh arr, nnt ada time free aku ngayat gedik pepanjang... ni pon aku terkejut dari tido daa.. nak tido balik, mata dah terang x bleh nak katup... org kata dah terbangun tuh elok pi wat solat tahajud ker?.. solat hajat ke? or solat istikharah??... hehehe... so, aku nak pi wat arr nih.. tp cam awai jer kanz? dan dan mau aku pi sambung tido balik kanz?... pakse mata pejam sambung mimpi yang x sudah td.. ( pstt, best wooo.. rasa cam real tuh.. uishh x bleh citer.. nih secret alam mimpi aku!.. haha... ) almaklum arr time bab wat amal soleh dapat pahala nih sloww jer ruper... tp klau bab yg nak menambahkan dosa tuh... lajunya kemain... aku insan lemah mudah buat silap.. hahaha... ok, beb wa chau dulu... OUT!

Monday, October 25, 2010

Sunday, October 24, 2010

KHATIMAH CINTA



Oh.. Kidung malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...


:: SIXTH SENSE ::

Warkah berlagu pilu... huhuhu



Awak.....
Saat saya menulis ni saya memang susah hati sangat-sangat tentang awak. Dua tiga hari ni saya tahu fikiran saya asyik terfikir tentang awak. Awak kenapa? Macam susah hati saja saya lihat. Dari hari tu lagi nak tanya.... tapi saya sangka awak nak buka mulut bercerita. Nampak gayanya kena jugalah saya tanya...

Awak....
Awak tetap nak berahsia lagi ke?
Kenapa tak awak luahkan saja perasaan hati awak tu?
Cinta mana boleh rahsia-rahsia. Itu tak adil namanya. Saya tau awak perlukan banyak kekuatan untuk meluahkannya tapi bukankah selama ini kiasan dan biasan yang awak gunakan sebagai hiasan sudah dilihat oleh dia? Gerak hati selalu akan membaca bahasa cinta, awak! Saya tau dia juga membaca bahasa cinta dalam hati awak. Cuma awak dan dia saling tak mahu fahaminya.

Ermmm...
Kalau saya jadi awak....
Saya mesti bagitahu dia yang saya suka bangat sama dia. Saya peduli apa dia suka atau tak dengan saya. Saya cuma tak mahu merasa menderita memendam perasaan cinta kerana memuja seseorang. Saya sanggup terima segala kemungkinan sama ada cinta saya diterima ataupun ditolak asalkan saya tahu sama ada saya bertepuk sebelah tangan atau sebaliknya. Itu lebih baik dari saya menghabiskan masa yang terlalu lama memujanya tanpa tahu perasaan dia.

Kenapa awak tak berani macam saya?
Ooooo... saya lupa. Saya xxx sedangkan awak bukan!

Tapi awak....
Bagaimana sekarang?
Bagaimana keadaannya bila awak membuka hati untuk mencintai orang lain? Bagaimana dengan cinta dia yang pernah awak puja dulu? Bagaimana juga jika sebenarnya selama ini dia memang menyimpan perasaan yang sama terhadap awak? Dan berharap awak akan memulakan langkah pertama untuk meluahkan cinta? Bagaimana sekarang? Rumitkan? Makin rumit sekarang lebih-lebih lagi awak sudahpun berada dalam cinta tiga segi. Awak... dia... dan orang tu sebagai cinta baru yang awak terima.

Haruskah saya salahkan awak?
Memang.... saya nak salahkan awak sebab awak tak mahu berterus terang dulu.
Dan sekarang ini pun awak masih berdegil tak mahu memberitahu dia tentang perasaan awak. Dia dah pun berkias, berbias dalam hiasan cinta awak tu tapi.... Ahhhh awak ni. Kenapa awak mesti melakukan semua ini. Cinta bukan untuk dipendam dan menderitakan. Cinta sesuatu hukum untuk mencapai bahagia. Apatah lagi awak layak untuk milikinya. Mengapa tak mahu rebut peluang yang ada ini hanya kerna takut menerima kemungkinannya. Kemungkinan itu kepastian. Awak harus mendapatkan kepastian itu lebih dari persoalan yang selama ini membelenggu awak.

Awak....
Kenapa sekali ni awak tak boleh ikut cara saya?
Dengar nasihat saya....
Ikut kata saya...
Awak tau kan, kalau awak terluka kelak saya akan tetap ada untuk merawatnya. Saya akan menjadi bahu untuk awak luahkan semua kesedihan itu. Saya sanggup mendengar semua kesakitan awak kerna akibatnya. Awak pun tahu selama ini apa juga tindakan awak telah saya akur dan hormati. Saya cuma mahu awak bahagia dan tersenyum gembira. Saya mahu awak nikmati hari istimewa itu dengan cinta yang diidam-idamkan oleh semua manusia. Dah lama sangat awak memendamnya. Sudah terlalu lama... amat lama.... dan semua ini sebab saya sayangkan awak.

Saya tak mahu awak penat untuk bertahan dalam cinta.
Tapi saya sedar, awak juga manusia biasa yang perlukan kehidupan yang pasti. Kerana itulah awak terima lamaran cinta dari seseorang yang sudi membahagiakan awak sebab awak tak mahu lagi berharap dan mengharap kepada cinta yang dipuja lama. Tapi.... tapi... tapi..... awak tetap salah. Salahnya sebab awak tak mahu tahu perasaan dia terhadap awak.

Arghhhhhh....
Adakah saya menyokong dia?
Saya juga kenal dia sama seperti saya kenal awak.
Saya tahu kita semua meragui kejujuran cintanya terhadap awak sebab dia terlalu berahsia tentang perasaan.Tapi saya percaya dia pasti ada alasan untuk menyembunyikan perasaannya daripada ketahuan umum.

Mungkin.... baginya cinta itu istimewa hingga tidak ada sesiapa yang boleh tahu apa kata hatinya berbicara. Mungkin.... awak telah ada disatu ruang yang paling sempurna dalam hatinya hingga kedudukannya tidak dapat disamakan dengan sesiapa dan hanya awak saja yang boleh tahu kedudukannya itu dari mulutnya sendiri bukan dari orang lain.

Ah... saya agak saja. Saya bukannya peramal yang boleh mengagak apa yang ada dihati dia. Saya cuma boleh menduganya. Segalanya mungkin bukan...

Awak...
Sekali lagi fikirkan lah.
Fikirkan apa yang saya minta ni.
Beritahu dia semua kata hati awak walaupun saya tahu sekarang keadaan sudah terlambat kerna hati awak telah dijambang orang. Saya tak mahu setelah awak terikat kukuh pada tapak yang kuat dalam tahta sebuah cinta kelak, awak tak boleh nak ubah segala-galanya.

Awak...
Ini cinta awak... hati awak.... dan kepunyaan awak.
Saya serahkan segalanya pada awak untuk berfikir secara matang. Saya tahu awak mampu laksanakan dilema ini sebaiknya. Harus... awak harus hadapinya, tangani nya dan jangan sesekali melarikan diri dari cinta ini. Semuanya akan menjadi lebih rumit dari yang awak sangka ini. Semua akan terluka seandainya awak membiarkan ia terapung tanpa keputusan yang pasti. Awak sendiri akan sakit melewati kenangan ini nanti. Dan melihat awak sakit, adalah kesakitan saya juga.


Maafkan saya jika warkah ini melukakan awak....
Salam sayang dari seorang teman
Biarpun aku bukan sesiapa tetapi aku adalah seseorang dalam hidupmu

Wasalam
xxx



XX : Aku... sanggup berjuang demi cinta yang kumahu!


Kata-kata seseorang yang bercinta:
Kita hidup di dunia bukan untuk mencintai orang yang sempurna,
Tetapi kita hidup dunia adalah untuk mencintai seseorang dengan cara yang SEMPURNA
Jika jarak kita diibaratkan dengan 1000 langkah, engkau tak usah khuwatir....
Kau hanya perlu 1 langkah untuk menghampiriku
Kerna aku akan menempuh 999 langkah untuk menghampirimu…
Caiyokkkkkkkk............



>>> i'm crying baca warkah nih semula... :'(

from file sulit... (5)


>> memories daun pisang... hehehe ^_-

from file sulit ... (4)


from file sulit... (3)



>> hmmm... bila masa eh aku design menda nih?? dah lupo arr ... nih karya cek puan seri bulan mengambang nih.. hehehe... tepek jer la kanz?... ekekeke

Saturday, October 23, 2010

from file sulit...


>> x sangke jumpe lak artikel nih time aku godeh2 my PC ... so cam biase aku tepek arr kat c nih.. kureng2 leh wat koleksi umah gelap aku nih kanz?... hehehe... duk dediam tau kat c ni? hahaha..

Wednesday, October 20, 2010

SIULAN DERU ANGIN


Deru angin malam,
Menghempas jendela kala sunyi
Mencipta siulan nyaring,
Bagai seruling ditiupi...
Kehadirannya merungsingkan
Para insan yang masih sedar
Dari mimpi kala beradu
Khabar apakah yang dibawa oleh deru itu?
Adakah sang hujan akan membasahi bumi
Ataukah ia hanya sekadar alam
Yang berbahasa kepada penghuninya
Yang belum lena diulit mimpi

Kedinginan menyerbu ruang kamar
Dipenuhi udara malam yang dibawa deru angin,
Tubuh yang dibaluti perca
Ditusuk kedinginan malam,
Kengiluan menjalar di setiap pelusuk tubuh.

Jendela ditutupi...
Menghalang perjalanan deru angin yang nyaring,
Dengan harapan...
Tiada lagi tusukan dingin.
Namun deru angin masih nyaring kedengaran,
Melahirkan kebimbangan dan pertanyaan,
Mengapa alam berbahasa sedemikian rupa?
Apakah berita yang ingin disampaikannya
Kepada penghuni alam?
Khabar hujankah yang dibawa?
Atau siulan rindu yang dikirim oleh deru angin
Dari penghuninya yang sedang merindu....


~Akish~

>> selongkar dari file sulit! ;)

Saturday, October 09, 2010

Baby... I MISS U



Can't stay at home
when the night is calling
I got lots of friends
to join me for a drink
but there's noone there
who can stop me falling
'cos your love
is like the missing link

Oh baby I miss you
when the mem'ries creep into my mind
baby I miss you
tears of desperation make me blind
baby I miss you
'cos I left the good times way behind
baby I miss you
wanna be with you

I won't miss a chance
looking for a new love
searching for the girls
when the day is done
but I feel my heart's
looking for a true love
and I know
you're the only one

Oh baby I miss you
when the mem'ries creep into my mind
baby I miss you
tears of desperation make me blind
baby I miss you
'cos I left the good times way behind
baby I miss you
wanna be with you

Baby I miss you

And if we ever meet again
open you heart if you can

Oh baby I miss you
when the mem'ries creep into my mind
baby I miss you
tears of desperation make me blind
baby I miss you
'cos I left the good times way behind
baby I mïss you..

:: CHRIS NORMAN ::

Tuesday, September 21, 2010

HAVE YOU EVER REALLY LOVED A WOMAN


To really love a woman, understand her -
you gotta know her deep inside
Hear every thought, see every dream
And give her wings when she wants to fly
Then when you find yourself lying helpless in her arms
... You know you really love a woman

When you love a woman,
Tell her that she’s really wanted
When you love a woman, tell her that she’s the one
‘Cause she needs somebody to tell her
That it’s gonna last forever
So tell me have you ever really
Really really ever loved a woman?

To really love a woman
Let her hold you,
‘Til you know how she needs to be touched
You’ve gotta breathe her, really taste her
‘Til you can feel her in your blood
And when you see your unborn children in her eyes
You know you really love a woman

When you love a woman,
Tell her that she’s really wanted
When you love a woman, tell her that she’s the one
She needs somebody to tell her
That you’ll always be together
So tell me have you ever really,
Really really ever loved a woman?

You got to give her some faith, hold her tight
A little tenderness, gotta treat her right
She will be there for you, takin’ good care of you
You really gotta love your woman…

Then when you find yourself lyin’ helpless in her arms
You know you really love a woman

When you love a woman, tell her
That she’s really wanted
When you love a woman tell her that she’s the one
She needs somebody to tell her
That it’s gonna last forever
So tell me have you ever really,
Really really ever loved a woman?

Just tell me have you ever really,
Really, really, ever loved a woman?
Just tell me have you ever really,
Really, really, ever loved a woman?


:: BRYAN ADAM ::

Sunday, September 12, 2010

SALAM LEBARAN..




Yaa... Aidil-Fitri muncul lagi.. hari nih dah masuk raya yang ke-3.. pantasnya masa berlalu.. sepantas Ramadhan meninggalkan kita kan?.. uwaaa.. windunya dengan Ramadhan.. byk amalan x sempan aku nak pulun.. asyik lalai dan leka jer dgn hal dunia.. and malassssnyer aku nak ganti puasa!.. 7 hari tuh!! hehehe..

Hari ini dan semalam, aku hanya duduk di rumah!.. tiada kemana2 destinasi perlu kami ziarahi.. memandangkan kesihatan abah yang tidak berapa stabil.. Maklumlah abah baru saja keluar wad.. itu pon lg 2 hari dah nak raya.. abah perlu rehat yang cukup dirumah.. aku apa lg.. makan, tido.. makan, tenguk TV.. makan, tido lg.. mmg sungguh x best!.. hasilnya berat badan aku bertambah 5 kilo! dalam masa 1 hari raya?.. campur 3 raya nih.. 15 kilo??!!.. maybe kot? pasal lum timbang arr.. makkk aii.. gomoknyerrr... takut tak kowang?? hehe.. ada haku kesah?.. hahaha

Oh ya, raya pertama kelmarin.. lepas solat, tanpa sempat aku and 2 ekor (hehe) adik aku yang lain membersihkan dapur yg cam tongkang pecah?.. maklum arr tiap malam raya, rumah aku pertama diterjah untuk baraan and tahlil.. abah membawa kami semua ( masuk family yong and anim) berziarah kerumah kakaknya di Shah Alam and adik lelakinya di Petaling Jaya and terus lajak ke Banting, umah my mak yang sepupu blah abah.. senak perot aku nih bergendang, berlaga and berlawan dgn segala macam hewan yg aku telan?.. naik sempot aku dibuatnya.. siap my mak and adik beradik aku sound lg.. x guna makan ubat "penawar segala penyakit" tp makan x kontrol? main redah?.. ceh, rasa cam tercabar.. so aku stop.. tp bila suara sakit tinga aku dah suh.. aku bantai ngap ngap lg.. jgn risauu.. penawar segala penyakit kan ada?.. hehehe

Hmm.. tpkan mmg aku agak sedikit pelik tgk abah?.. yer la sejak 2 menjak nih .. entah la.. tp itu semua hanya mampu berkata2 dalam hati.. coz selama ini, abah sedikit liat mahu di ajak jalan beraya.. itu pon jenuh kami mujuk agar cukup korum?.. bukan kami.. tapi aku..(hehe) adik beradik aku semua x heran?.. yer la.. sejak lepas tragedi "tinga berdarah".. "mata pedih".. "jantung tertusuk sembilu?".. jiwa kami dgn family abah.. terasa jauhhh hati sgt.. cam berdendam pon ada?.. klau dengar jer family blah abah, rasa cam kena kerasukan!!.. wajah semua masing bertuko.. dari suci ayu dah jadi naga berapi.. hahaha.. gelak gaya nates bertanduk!. entah la.. sebab tuh arr.. pepatah ada bilang, berhati2 lah bila berkata2.. lidah tu umpama pedang, salah berkata.. bisa membelah jiwa, dan mengguris rasa.. begitu juga perbuatan.. bertindak mengikut arahan!.. huhuhu.. apa da aku taip nih? cam dah lari tempo jer kan?.. arghhh.. aku nih mmg.. sweett... hahaha..

Apa pon segalanya telah berakhir.. walau yang tinggal kini parut yg membekas.. yg kadang juga bisa boleh terbuat ia berdarah semula?.. haruss hati-hati dgn segala tindakan dan tutur bicara..yup, kami perlu kuat!! yg dah berlaku tetap dah berlaku.. dah tak boleh nak ubah!.. maybe ujian yang Allah S.W.T beri pada kami, adalah satu rahmat dan byk hikmah yg tersembunyi...


Sempena Hari Raya yang bahagia ini.. aku menyusun sepuluh jari, mohon ampun dan maaf atas segala khilaf yg pernah aku lakukan baik yang disengajakan mahu pon tidak?.. yer la kadang bila aku mengayat, ada yg terbuat terguris rasa.. tanpa sengaja terpanah diri?.. mohon maaf ya.. lain kali wat lg... hehehe.. SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN...

Saturday, August 21, 2010

IF YOU GO AWAY ...


If you go away
On a summer day
Then you might as well
Keep the sun away
All the birds that flew
In the summer sky
And our lovers knew
And our hearts were high
And the days were young
And the nights were long
And the moon stood still
With the night birds song

If you go away..
If you go away..
If you go away..

But if you stay
I'll make you a day
Like no day has been
Or will be again
Well sail on suns
Well ride on the rain
Well talk to the trees
Well fly with the wind

But if you go away
And I love you so
They'll be nothing left
In the world you know
Just an empty moon
Full of empty space
Like an empty look
I see on your face

If you go away...
If you go away...
If you go away...

But if you stay
Ill make you a day
Like no day has been
Or will be again
Well sail the suns
Well ride on the rain
Well talk to the trees
Well fly with the wind

If you go away...
If you go away...
If you go away...


:: TERRY JACKS ::

Monday, August 16, 2010

SALAM RAMADHAN





Aku benar sibuk waktu ini.. rasa nak muntah, mual, mabuk laut and segala macam rasa ada nih akibat kojer yg tak cukup nak handle.. almaklum ah giler kuase!.. hehe.. maka dengan itu tiada kesempatan waktu mahu mengayat gedik deh.. maafkan aku ya?.. nanti udah selesai semuanya aku kembali mengayat kembali.. sampai kalian muntah ijau... dengan buahan ayat al geli geli dong ahh yang masak ranum.. ;p

So, now udah puasa kita ya?.. SALAM RAMADHAN dan SELAMAT BERPUASA... jangan x puasa tau??... daa..


Sunday, August 15, 2010

BCOZ I LUV U


If I got down on my knees and I pleaded with you
If I crossed a million oceans just to be with you
Would you ever let me down?

If I climbed the highest mountain just to hold you tight
If I said that I would love you every single night
Would you ever let me down?

Well I'm sorry if it sounds kinda sad, it's just that
Worried, so worried
that you let me down

Because I love you.. love you
Love you.. so don't let me down

If I swam the longest river just to call your name
If I said the way I feel for you would never change
Would you ever fool around

Well I'm sorry if it sounds kinda bad, just that
Worried, cuz' I'm so worried
that you let me down ..

Well I'm sorry if it sounds kinda bad, just that
Worried, cuz' I'm so worried
that you let me down ..



:: SHAKIN'S STEVENS ::

Tuesday, August 03, 2010

4 U KAWAN..


Kawan..
Bila rasa ingin menangis..
hubungilah aku..
bukan aku nak suruh kau berhenti menangis...
tapi mungkin aku boleh menangis dengan kau...
tapi tak leh ramai sangat..
nanti habih air mata aku...

Kawan...
Jika terasa tiba2 nak melarikan diri...
jauh dari masalah...
hubungilah aku...
aku takkan suruh kau berhenti..
tapi..
mungkin aku akan berlari bersama kau agar masalah kau boleh selesai...
tapi jangan laju sangat, aku lari tak larat..
aku nak kejar..
kaki aku pendek...

Kawan..
Jika kau kecewa keluargamu tak bahagia..
beritahulah aku..
aku takkan buat kau benci kepada ibu bapa kau..
tapi..
terimalah segala ketentuan Allah...

Kawan..
Jika kau kecewa dengan hubungan kawan kau tu satu hari nanti...
ceritalah pada aku..
aku takkan sebut nama lelaki/wanita itu...
tetapi..
cubalah jadi wanita/lelaki yang lebih soleh & solehah...

Tetapi kawan..
Jika suatu hari aku berdiam diri..
aku tidak membalas message kau..
aku tidak angkat panggilan dari kau...
hubungilah aku segera...
sebab waktu itu aku..
ermmm.. aku amat perlukan kau...


Atau aku sudah tiada lagi di dunia ini..

Saturday, July 31, 2010

FOR REST OF MY LIFE



I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart


:: MAHER ZAIN ::

Monday, July 26, 2010

HANYA



Hanya dengan sedikit malu
Akhirnya aku harus akui
Keberadaan cintamu dalam hatiku
Yang kau renangi

Resah resah singgah
Bila terjadi perang
Emosi kau dan aku

Jangan pernah menyanjung cinta
Bila tak mengerti maknanya cinta
Satu terindah dalam dirimu
Kini ada di jiwaku
Ku inginkan cerita cinta
Terindah bagaikan dalam dongeng
Percintaan berhujankan rindu
Asmara kita akankah lama

Dalam hatiku terhibur
Bila senyum mahalmu merebak
Resah resah singgah
Bila terjadi perang
Emosi kau dan aku


:: MELLY GOESLAW ::

Thursday, July 15, 2010

Puisi.. kapan lagi ku tulis untuk mu?



aku yang pernah
engkau kuatkan
aku yang pernah
kau bangkitkan
aku yang pernah
kau beri rasa

saat ku terjaga
hingga ku terlelap nanti
selama itu aku akan
selalu mengingat mu…

kapan lagi ku tulis untuk mu
tulisan tulisan indah ku yang dulu
warna warnai dunia
puisi terindah ku hanya untuk mu
mungkin kah kau kan kembali lagi
menemani ku menulis lagi
kita harungi bersama
puisi terindah ku hanya untuk mu

kapan lagi ku tulis untukmu
tulisan tulisan indah ku yang dulu
warna warnai dunia…
puisi terindah ku hanya untuk mu

mungkinkah kau kan kembali lagi
menemani ku menulis lagi
kita harungi bersama
puisi terindah hanya untuk mu


Thursday, June 24, 2010

CINTA TAKKAN MATI


" .. biar
pohon-pohon rebah
tanah-tanah jadi rekah
laut sungai bergelora
tanahair tak lagi bahagia
kita harus berpegangan jari
menyentuh hati ke hati
kerna cinta itu takkan pernah mati - .. "

credit: Pena Alam aka Pa'Al, 131009


Hmmm... so sweet puisi nih.. walau pendek terkesan pada hati aku..
tiba rasa aku nak mengayat..




biar..
musim bertukar musim
malam berganti malam
hari berganti bulan
detik berganti waktu.....
jangan pernah lupa
jejak pada tanah tercinta
ikatan ukhwah terjalin
bibit rasa mesra berpadu
dalam satu jalinan kasih
erat kukuh dalam genggaman
abadikan setiap sudut
sememangnya cinta takkan pernah mati.. ~ZH

yaa.. rindu sangat waktu, saat, jam dan minit kita semua bersama.. walau pada asalnya kita tidak pernah langsung kenal antara satu sama dengan yang lain.. tapi kemesraan jalinan ukhwah dari kalian bagaikan kita telah lama berkenalan.. jangan pernah matikan cinta itu..


To all Volunteers JKM "Team Building siri 2/2010" ...
You are the best in THE WORLD..
see u all at GAZA..

Sunday, June 20, 2010

KOSONG...

“Salam cik xxxx. Maafkan sy krn diamkn dr slama ni. Sy byk masalah. Sy dh x duk s’gor. Keje pun part-time kat J.B . Trima kasih sbb sudi bkwn skjap dgn sy yg TIADA masa dpn. Jga dr eh? Last msg dr sy. Bye cik xxxx. Have a nice day.”

Hmmm… sms nih aku dapat pada 18/6/2010 jam 05:43 pagi.. time msg nih masuk, mmg aku x prasan and sedar.. maklum arr time tuh still aku dibaluti mimpi lagi kot?.. aku sedar pon time 18:13 petang.. itu pon sebab aku nak wat calling … (sms tuh sebijik aku copy balik sama yg asal).. So, agak apa rasa perasaan aku time baca msg tuh?.. sedih? ketawa sampai tak hingat dunia??.. hati pecah???.. NOTHING!..

Tau kenapa?.. sebab mmg sudah aku jangka benda ini akan terjadi sejak dari mula hubungan.. walau mmg aku dah kenal lama dgn dia sejak bangku sekolah.. cuma kami tak CLOSE.. coz dia nih dulu punya dunianya sendiri.. mmg payah utk aku jelaskan.. aku lak anti lelaki time tuh.. so mmg kita org x bertegur sapa and mesra alam .. (hehe)

Memang banyak sad story aku dgr pasal dia.. itu pon sepupu dia yg rajin story kat aku coz kami berkawan sampai kini.. and hajat kawan aku nih mmg nak satukan kami berdua.. coz aku nih baik hati, sopan santun.. bla bla.. kira aku nih pompuan melayu terakhir de gebuu arr pada mata rabun dorang.. hehe.. kata M lagi, L dah jatuh gaung ngan wajah aku pasal hari2 tgk kat dlm hp??.. aiseh time tuh mmg aku nak gelak cam org giler dalam ati.. cam biasa.. aku kanz minah control sweet cover ayu gedik.. uhuhu.. hairan gak aku nih asal mereka-mereka itew rajin benor dorang nak gokan-gokan kan org??.. siap wat risikan lagik nak pastikan aku nih benar serius x de mambang??... so, aku layankan ajer la.. janji korang semua happy.. jgn tanya hati aku nih benar happy ke dak?.. so, segala rasa aku pendam dalam diam.. dan berfikir… fikir dan fikir.. sampai pecah kepala.. nasib x dpt anugerah pemikir tehebat abad ini.. idak mau mak abah aku org paling happy coz ank dia org nih genius al masuk angin kuar asap.. hehe

Berbalik pasal si pengirim sms.. so aku letak nick dia sbg L ok.. time aku diperkenalkan semula dgn L.. dia baru frust ngan awek dia.. awek dia pon kawan aku gak time sekolah dulu.. awek dia aku letak nick R .. and sepupu L aku ltk nick M.. dari cerita asal M, si R nih jadikan dia hanya alat batu loncatan sahaja.. banyak masa, tenaga dan wang ringgit L habiskan demi mengejar cinta R.. last, bila time L nak masuk meminang R, R menolak dengan kejam dan terus memutuskan perhubungan??.. L rasa cam dipermainkan.. dan selepas itu L suker menyendiri and berubah sikap.. citer R lak, si L terlalu kuat mengongkong, merajuk and cemburu buta.. L sebenar yg minta putus tanpa sebab.. hmmm.. time nih mmg aku dah gelak dalam hati.. mmg pening layan menda remeh temeh nih.. tp dah dorang story mory aku just layankan ajer la..

Pada L lak segala diari kehidupan L ada pada M.. kalau aku nak tau semua kisah tanya pd M coz dia malas nak ungkit kisah yg lepas..(aku lagi malas nak ambik tau u know).. bagi L semua dah tamat.. R dah mati dalam kamus hidup dia.. hmm.. aku just diam time dia story dlm phone.. pada aku, mmg x koser aku nak tanya M or R lebih lagi pada L?.. dan bukan cara aku nak soal selidik cam polis pencen tak bergaji?.. aku lebih suka kalau org tuh yakni tuan badan sendiri yg bersikap terbuka story mory.. bak kata akak ziana zain “tiada rahsia antara kita” lorr.. pada aku hendak memulakan satu perhubungan mesti ada rasa percaya and telus .. tak kisah arr berkawan or bercinta??... itu penting!. barulah perhubungan itu tidak disulami dengan rasa syak wasangka yg bisa membunuh semua rasa?. bila rasa dah mati, time tuh bunga-bunga cinta pon dah x mampu berkembang mekar.. walau disirami dengan air and baja selalu.. ada paham??..

Pada aku, sebenarnya L tidak yakin pada diri sendiri.. suka ikut rasa egonya yg ntah apa-apa ntah maybe kot?.. pastuh suka wat judge org guna otak dia sendiri??.. ( aku paling benci klau jantan pakai ego dia bukan otak dia,, huh! ) itu apa yg aku dapat rasa bila kami berbual di talian.. pasal aku ajak jumpa dia cam nak ngelat.. siap aku suh M lagi aturkan date kita org?.. pasal M asyik tanya jer suh ajak jumpa.. huhu .. klau dia segan berdua ngan aku, M dan lakinyer bleh join sama.. just jumpa jer!.. aku kikiskan rasa malu dan segan aku yg melampau ajak dia keluar.. kira sejarahlah aku ajak org jantan kuar dating.. huhu.. tak tahu aku pasal apa dia x bg respon?.. pastuh senyapp teruss.. bukannyer aku nak telan dia pon.. or bogelkan dia tengah org??.. aku nak jumpa dia pon just nak tau ruper dia camna?.. real life dia.. maklum arr 15 tahun dah x jumpa kan?.. maybe wajah masing2 dah berubah.. aku pon dah berubah.. dulu comel comot.. now, sweet huduh geler babon.. (hehe).. tementelah kami pernah jadi kawan sekelas masa dulu kanz.. salahkah?? or aku berhubung ngan makhluk halus yg x nampak ker??.. maybe ada secret yg aku tak tau dia sembunyikan dari aku?.. hmmm entahlah.. last aku pon dah malas nak mikir.. sakit otak!.. byk lagik masalah lain yg memerlukan otak aku nih utk berfikir.. layan dreams ngan abe tom lagik besttt arr.. mmg x sakit otak and kepala.. melainkanz syok semata-mata.. wakakaka.. aku da start rapu rapik nyangrapik kerepek.. ;p

"Wsalam.. XXX siapa pon diri awk sy tetap terima..tiada taraf N darjat dlm bkawan. Kita tetap kawan dunia dan akhirat.. ajal maut jodoh pertemuan itu kuasa Allah. Biar Dia yg aturkan. Tp kita ttp juga kena berusaha. Tiap masalah pasti ada jalan penyelesaian ok.. Don’t forget Allah.. jaga solat N diri awk d rantau org.. Awk bleh call, sms or mail sy utk kongsi segala rasa anytime.. jgn jadikan ini yg terakhir buat kita.. terus majukan diri.. ok sayang? ;).. email : xxxxx@gmail.com. See u again.."

Nah, itu balasan msg yg aku bagi pada L.. hope dia faham maksud yg cuba aku nak sampaikan padanya.. harap dia x jadik sprt W, H and Z yg dah aku hancur lumatkan seluruh rasa yang aku ada.. tiada lagi kenangan utk aku kenang coz sudah aku semadikan dengan aman.. cuma tinggal nama yg tiada membawa apa-apa kesan.. sekian.. OUT!