"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Tuesday, September 21, 2010

HAVE YOU EVER REALLY LOVED A WOMAN


To really love a woman, understand her -
you gotta know her deep inside
Hear every thought, see every dream
And give her wings when she wants to fly
Then when you find yourself lying helpless in her arms
... You know you really love a woman

When you love a woman,
Tell her that she’s really wanted
When you love a woman, tell her that she’s the one
‘Cause she needs somebody to tell her
That it’s gonna last forever
So tell me have you ever really
Really really ever loved a woman?

To really love a woman
Let her hold you,
‘Til you know how she needs to be touched
You’ve gotta breathe her, really taste her
‘Til you can feel her in your blood
And when you see your unborn children in her eyes
You know you really love a woman

When you love a woman,
Tell her that she’s really wanted
When you love a woman, tell her that she’s the one
She needs somebody to tell her
That you’ll always be together
So tell me have you ever really,
Really really ever loved a woman?

You got to give her some faith, hold her tight
A little tenderness, gotta treat her right
She will be there for you, takin’ good care of you
You really gotta love your woman…

Then when you find yourself lyin’ helpless in her arms
You know you really love a woman

When you love a woman, tell her
That she’s really wanted
When you love a woman tell her that she’s the one
She needs somebody to tell her
That it’s gonna last forever
So tell me have you ever really,
Really really ever loved a woman?

Just tell me have you ever really,
Really, really, ever loved a woman?
Just tell me have you ever really,
Really, really, ever loved a woman?


:: BRYAN ADAM ::

Sunday, September 12, 2010

SALAM LEBARAN..




Yaa... Aidil-Fitri muncul lagi.. hari nih dah masuk raya yang ke-3.. pantasnya masa berlalu.. sepantas Ramadhan meninggalkan kita kan?.. uwaaa.. windunya dengan Ramadhan.. byk amalan x sempan aku nak pulun.. asyik lalai dan leka jer dgn hal dunia.. and malassssnyer aku nak ganti puasa!.. 7 hari tuh!! hehehe..

Hari ini dan semalam, aku hanya duduk di rumah!.. tiada kemana2 destinasi perlu kami ziarahi.. memandangkan kesihatan abah yang tidak berapa stabil.. Maklumlah abah baru saja keluar wad.. itu pon lg 2 hari dah nak raya.. abah perlu rehat yang cukup dirumah.. aku apa lg.. makan, tido.. makan, tenguk TV.. makan, tido lg.. mmg sungguh x best!.. hasilnya berat badan aku bertambah 5 kilo! dalam masa 1 hari raya?.. campur 3 raya nih.. 15 kilo??!!.. maybe kot? pasal lum timbang arr.. makkk aii.. gomoknyerrr... takut tak kowang?? hehe.. ada haku kesah?.. hahaha

Oh ya, raya pertama kelmarin.. lepas solat, tanpa sempat aku and 2 ekor (hehe) adik aku yang lain membersihkan dapur yg cam tongkang pecah?.. maklum arr tiap malam raya, rumah aku pertama diterjah untuk baraan and tahlil.. abah membawa kami semua ( masuk family yong and anim) berziarah kerumah kakaknya di Shah Alam and adik lelakinya di Petaling Jaya and terus lajak ke Banting, umah my mak yang sepupu blah abah.. senak perot aku nih bergendang, berlaga and berlawan dgn segala macam hewan yg aku telan?.. naik sempot aku dibuatnya.. siap my mak and adik beradik aku sound lg.. x guna makan ubat "penawar segala penyakit" tp makan x kontrol? main redah?.. ceh, rasa cam tercabar.. so aku stop.. tp bila suara sakit tinga aku dah suh.. aku bantai ngap ngap lg.. jgn risauu.. penawar segala penyakit kan ada?.. hehehe

Hmm.. tpkan mmg aku agak sedikit pelik tgk abah?.. yer la sejak 2 menjak nih .. entah la.. tp itu semua hanya mampu berkata2 dalam hati.. coz selama ini, abah sedikit liat mahu di ajak jalan beraya.. itu pon jenuh kami mujuk agar cukup korum?.. bukan kami.. tapi aku..(hehe) adik beradik aku semua x heran?.. yer la.. sejak lepas tragedi "tinga berdarah".. "mata pedih".. "jantung tertusuk sembilu?".. jiwa kami dgn family abah.. terasa jauhhh hati sgt.. cam berdendam pon ada?.. klau dengar jer family blah abah, rasa cam kena kerasukan!!.. wajah semua masing bertuko.. dari suci ayu dah jadi naga berapi.. hahaha.. gelak gaya nates bertanduk!. entah la.. sebab tuh arr.. pepatah ada bilang, berhati2 lah bila berkata2.. lidah tu umpama pedang, salah berkata.. bisa membelah jiwa, dan mengguris rasa.. begitu juga perbuatan.. bertindak mengikut arahan!.. huhuhu.. apa da aku taip nih? cam dah lari tempo jer kan?.. arghhh.. aku nih mmg.. sweett... hahaha..

Apa pon segalanya telah berakhir.. walau yang tinggal kini parut yg membekas.. yg kadang juga bisa boleh terbuat ia berdarah semula?.. haruss hati-hati dgn segala tindakan dan tutur bicara..yup, kami perlu kuat!! yg dah berlaku tetap dah berlaku.. dah tak boleh nak ubah!.. maybe ujian yang Allah S.W.T beri pada kami, adalah satu rahmat dan byk hikmah yg tersembunyi...


Sempena Hari Raya yang bahagia ini.. aku menyusun sepuluh jari, mohon ampun dan maaf atas segala khilaf yg pernah aku lakukan baik yang disengajakan mahu pon tidak?.. yer la kadang bila aku mengayat, ada yg terbuat terguris rasa.. tanpa sengaja terpanah diri?.. mohon maaf ya.. lain kali wat lg... hehehe.. SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN...