"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Monday, January 10, 2011

Tolong Ingatkan Aku



Jangan disusun kata-kata penamat
jangan disebut baris ayat keramat
biar lenyap diserap sunyi
biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
mari padamkan buku tiga lima
biar luka sembuh sendiri
biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa
kau dampingi aku
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
kecewa menyelubungi jiwa
aku lupa

Tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa
ku teringatkanmu
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
kisah kita


:: ANA RAFFALI ::



Ramai terkejut bila Ana Raffali menang Juara Lagu 2011.. wahh aku mmg suka!.. pasal artis nih unik sket aku tgk.. so sweet and comei jer rupa dia.. haha.. kalau aku yg pompuan da kata dia cenggitu lebih lagi kaum adam kan?. pasti terus jatuh cinta terjun gaung.. hehe.. tapi kanz, aku tak terkejut pon coz mmg aku dah dapat jangka dia akan menang! pasal dia punya lagu garing mantap!.. hehe walau time dia nyanyi tuh jenuh gak aku nak paham apo bondo dia nyanyikan?.. cam ala sengau2 sket tp cam sedap jer aku layan hehe.. bait yang aku tau "Tolong Ingatkan Aku" tuh jer.. sampai la nih masih terngiang2 kat tinga aku nih tolong ingatkan aku ajenye yer.. hehehe..

Oh ya.. Alhamdulillah.. temuduga aku hari nih TRAMPIL! hehe.. coz aku langsung tak gabra?.. mmg ajaib sungguh kanz??.. maybe malam td aku mimpi putera kayangan turun dari langit kot? coz dia dtg bantu hembus bg pulih semangat kat aku ni haa.. haha.. InsyaAllah kalau rezeki mihak kat aku.. dapat arr aku keja tuh.. TOLONG DOAKAN AKU ok?.. hehe.. aku tak kisah sangat jawatan apa yang nak dicampakkan kat aku nih.. susah ke.. senang ke? dah mmg adat keja kan?.. mana ade yang senang2 jer dapat duitkan??.. sebelum nih pon aku dah penah buat keja lg susah time bantu biz abah dulu.. (lagi pon aku nih bukan jenis yang genius otak blajar pandai?..huhu) walau nnt gaji yang aku dapat sket or hanya sambilan?.. yang penting dapat kerja yang ada cop HALAL.. yup, usaha tangga kejayaan! don't give up!.. hehe..




Oklah.. aku nak sambung baca novel sejarah islam Bilal Bin Rabah.. nak mengilapkan lagi daya ingatan aku nih yang semakin pudar tentang sejarah islam.. yer la asyik baca novel cinta jer kanz?.. hehe..

So, aku OUT lah!

Sunday, January 09, 2011

Dag Dig Dug... jantungku berdegub



Malam nih aku cam tak bleh nak lelapkan mata.. risau sgt coz esok pagi ada temuduga kerja kat HS?... huhuhu.. debarnya Tuhan aje yang tahu.. aku malam tadi siap boleh mimpi lagi dah masuk bilik interview tuh dah??.. siap aku bleh cakap merapu lagi dalam tuh coz gelabah?.. huhu.. nasib arr aku mimpi?.. tapi cam real lak?.. huhu..

Maybe ini salah satu penyakit aku yang mudah diserang darah gemuruh bila time nak masuk bilik penemuduga?.. dari dah siap hafal segala skrip and ayat penenang hati kat otak and lidah boleh jadi blurr and lupa?.. bila tgk wajah2 pegawai interview?.. seram sejuk jadiknya.. pasal eh??.. kadang naik nyampah lak aku ngan diri aku nih!.. bila dah habis interview ok plak??.. mmg rasa nak tumbuk diri sendiri betullah!.. huhu.. maybe ini salah satu faktor aku payah lulus interview untuk jawatan kerja yang aku pohon dalam kerajaan??... huhu.. sungguh sadisnya... :'(

Aku harap sangat... esok pagi aku boleh menjawab dengan tenang... tak de gabra2.. relaks and cool jer.. ya mudah mudahan... walau rupa pegawai interview itu nanti rupa cam ghimau? hehehe...

Oklah.. mau titun lah takut esok terlewat mau bangun.. mau kes naya jadinyer... so, OUT lah!

Friday, January 07, 2011

Arghhhhh!!!


Tetiba aku rasa mahu jadik HULK!... agak gerun tak melihat rupa aku begini??.. dalam rasa begini segalanya mahu aku muntahkan.. biar buang segala sakit yang ada!.. tapi, adakah ia mampu selesaikan segala masalah??.. bisa membaikpulih keadaan?..


BRING ME TO LIFE

How can you see into my eyes, like open doors
Leading you down into my core, where I’ve become so numb
Without a soul, my spirit’s sleeping somewhere cold
Until you find it there, and lead it back, home

(Wake me up) Wake me up inside
(I can’t wake up) Wake me up inside
(Save me) Call my name and save me from the dark
(Wake me up) Bid my blood to run
(I can’t wake up) Before I come undone
(Save me) Save me from the nothing I’ve become

Now that I know what I’m without, you can’t just leave me
Breath into me and make me real, bring me to life

Bring me to life
(I’ve been living a lie,
there’s nothing inside)
Bring me to life

Frozen inside without your touch
Without your love, darling
Only you are the life among the dead

(All this time I can’t believe I couldn’t see
kept in the dark, but you weren’t there to follow me)
I’ve been sleeping a thousand years it seems,
got to open my eyes to everything
(Without a thought
Without a voice
Without a soul)
(Don’t let me die here)
(You must be sacrificed)
Bring me to life

Bring me to life (I’ve been living a lie)
Bring me to life… (There’s nothing inside)
Bring me to life



Aku mahu keluar mencari ketenangan... OUT!

Thursday, January 06, 2011

Forever And For Always


In your arms I can still feel the way you
want me when you hold me
I can still hear the words you whispered
when you told me
I can stay right here forever in your arms

And there ain't no way
I'm lettin' you go now
And there ain't no way
and there ain't not how
I'll never see that day....

'Cause I'm keeping you
forever and for always
We will be together all of our day
Wanna wake up every
morning to your sweet face always

Mmmm, baby
In your heart I can still hear
a beat for every time you kiss me
And when we're apart,
I know how much you miss me
I can feel your love for me in your heart

And there ain't no way
I'm lettin' you go now
And there ain't now way
and there ain't no how
I'll never see that day....

(I wanna wake up every morning)

In your eyes
(I can still see
the look of the one)
I can still see
the look of the one who really loves me
(I can still feel the way that you want)
The one who wouldn't put anything
else in the world above me
(I can still see love for me) I can
still see love for me in your eyes
(I still see the love)

And there ain't no way
I'm lettin' you go now
And there ain't no way
and there ain't no how
I'll never see that day....

I'm keeping you forever and for always
I'm in your arms


:: Shania Twain ::

SENYUM





Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit





Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa





Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit.





Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini




>> Hahaha... memang terbuat aku senyum kambing takut air and ala meoww geli geli dong ahh... layan lagu Senyum – from Malique Too Phat featuring Najwa nih... hehe.. lagu dia nih panjang bangat belit lidah aku nak rap.. hehe.. so, aku potong mana yang sedap aku layan jer la yerr...

So, walau apa pun yang terjadi... kita harus hadapi semuanya dengan senyuman!.. senyum.. senyum.. senyum.. dan tak perlu kata apa-apa... cak!.. hehe .. OUT!

Kelukaan Hati...


" Mempermainkan hati dan perasaan orang lain mungkin suatu kepuasan dalam diri orang yang tidak punya keyakinan diri. Tak usah berbangga kiranya kamu punya ramai kekasih kerana belum tentu kamu boleh menikmati kebahagian dan ketenangan hidup.."


Hati.. tidak pernah minta dilukai. Tetapi perlu menerima bahawa alam cinta tidak akan menjadi matang tanpa kelukaan. Kelukaan itu memang pedih menusuk jiwa. Tetapi kelukaan itulah yang mengajar jiwa erti sebuah cinta. Tanpa kelukaan, cinta bagaikan tidak sempurna.

Bagiku, kelukaan itu amat perlu dalam hidupku. Tanpa kelukaan jiwaku tidak bergelora dan tidak kreatif. Kelukaan itulah yang menjadikan aku seorang perindu lara yang penyabar dan dewasa bersama dunia percintaan.

Tetapi... tidak semua orang biasa menghadapi kelukaan dengan tabah. Namun sebagai insan yang sudah terbiasa dengan kelukaan aku mudah menghadapinya dengan tenang kerana aku redha dengan apa yang ditakdirkan. Segalanya ku serahkan kepada Allah.

Setelah sabar menghadapi dugaan itu, akhirnya Tuhan kembalikan ketenangan. Rupanya kelukaan itu ada hikmahnya. Ia mendekatkan aku kepada Allah. Bila setiap kali aku mengadu dan memohon bantuannya.

Airmata ini lebih rela aku titiskan diatas tikar sejadah daripada ia ku titiskan ditempat lain.


" Cinta adalah butiran mutiara didasar lautan. Indah dan mempersonakan.. Namun, adakalanya cinta itu umpama duri sembilu yang menyakitkan..."

Monday, January 03, 2011

Monday mood..




Ahad semalam ngekor family yong aku gi Suria KLCC coz bawak anak dorang tuh neguk pameran Petrosains.. kira ok arr dapat gak aku ilmu kan?.. lama dah x wat rombongan sambil belajar nih! hehehe.. satu xtiviti yang mencabar minda and memperluaskan daya otak aku berfikir.. mmg baguss.. dari aku dok umah, makan tido jer kojernya kan?..hehe..




Macam2 ragam orang aku jumpa.. ada loving couple geli2 gedik aku tgk.. iee geli arr... ada yg husband yang caring maring.. ada plak laki yang hampeh nyamfah i tau.. pasal lepas tangan anak dorang kat wife jer.. dorang melenggang kangkung.. termengah2 wife dorang control bebudak tuh.. uishh... pepaham jer la klau dah bebudak dapat masuk tempat camni... keterujaan mereka terserlah.. cam aku gak!.. hehehe.. ada gak yang mak dorang pon ringan tangan.. tau2 dah nangis budak tuh kena sengatan berbisa... ada tuh plak depan mata aku nih dorang libas anak dorang?.. ish ish.. entah arr... masing2 punya cara didik anak kanz?..




Aku paling teruja tgk 2 hewan nih... hahaha.. siap bleh posing ambik gambo lagi sblah mereka tuh.. bayangkan kalau mereka ini bernyawa? mau dorang ngap aku kan?.. iee serammm... hehehe




Hmmm, ok arr aku nak start mentelaah 2 novel nih.. aku rembat dari bilik adik aku.. cam best jer aku tgk cover depan dia?.. rasa dah x sabar dah nih.. hehehe.. so, OUT!

Saturday, January 01, 2011

WELCOME 2011..



Tahun Baru, Azam baru, Semangat Baru!!...

Aku lepaskan segala kenangan pahit yang bermukim.. rasa luka yang tak mampu aku tahan.. kenyataan yang tak mampu aku harungi dipenghujung berlabuhnya tirai 2010..

Kini, jendala baru tirai 2011 akan aku buka dan bawa bersama dengan rasa bangkit penuh semangat baru tanpa rasa kesan pahit, luka dan kenyataan.. jalan terus dihadapan..

GOOD BYE 2010... aku tetap merindui kamu..