"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Saturday, February 20, 2010

I Have A Dream...


I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything

If you see the wonder (wonder) of a fairy tale
You can take the future even if you fail

I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me

I'll cross the stream - I have a dream
Ohh yeah

I have a dream (have a dream), a fantasy (fantasy)
To help me through (help me through) reality (reality)

And my destination (destination) makes it worth the while
Pushing through the darkness
(pushing through the darkness baby)
Still another mile

I believe in angels
Something good in everything I see
(everything I see yeah)
I believe in angels
(I believe in angels )
When I know the time is right for me
(time is right for me)
I'll cross the stream - I have a dream

I have a dream (oh yeah),a song to sing (song to sing)
To help me cope with anything
If you see the wonder (if you see the wonder)
of a fairy tale (of a fairy tale)
You can take the future even if you fail (yeah yeah yeah yeah)
I believe in angels
Something good in everything I see (everything)
I believe in angels (yeah)
When I know the time is right for me (right for me)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream (have a dream)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream

Ohh...


:: WESTLIFE AND SHERINA ::

Sunday, February 14, 2010

dreams ...



Late at night
when all the world is sleeping
I stay up and think of you
And I wish on a star
That somewhere you are
thinking of me too

'Cause I'm dreaming of you tonight
'Til tomorrow, I'll be holding you tight
And there's nowhere in the world I'd rather be
Than here in my room
dreaming about you and me

Wonder if you ever see me and
I wonder if you
Know I'm there (Am I there, Am I)
If you looked in my eyes,
would you see what's inside
Would you even care

I just wanna hold you close but so far
All I have are dreams of you
So I wait for the day and the courage to say
How much I love you
Yes I do
I'll be dreaming of you tonight
'Til tomorrow I'll be holding you tight
And there's nowhere in the world I'd rather be
Than here in my room
dreaming about you and me

Ahh-Ahh (corazón)
I can't stop dreaming
I can't stop dreaming of you
I can't stop dreaming
I can't stop dreaming of you

Late at night
when all the world is sleeping
I stay up and think of you
And I still can't believe
That you came up to me and said
I love you
I love you too

Now I'm dreaming' with you tonight
'Til tomorrow and for all of my life
And there's nowhere in the world I'd rather be
Than here in my room
dreaming with you endlessly!



Thursday, February 11, 2010

ONCE IN A LIFETIME


Nak masuk thn baru ari tuh ada org bertanyakan ttg diri aku la.. konon kira merisik arr.. terkejut gak aku time blik outstation ngayat gedik dr melaka... hehe.. yer la tak der apa tanda tetiba terus terjah cam Nas Ahmad dalam melodi jumpa my family?.. nak gelak pon ader dalam hati.. yer la rasa macam katun jer dorang wat plan nak married kan aku?.. adakah aku ini semata batu loncatan mereka???.. dunno lahh.. so, mak ada tunjuk foto.. (cam citer filem kan?hehe).. mak suh aku fikir dalam2.. coz yg nak kawin aku kan?.. hmm ok not bad orgnya.. keja dia ok.. gaji 4K katanya la.. tp umur dia muda 3 tahun dari aku arr.. FAIL! Haha.. ingat aku heran sgt ker gaji dia yg mahal and ruper dia yang konon ala ruper aku nyer ex admire yg aku suker skodeng time school dulu? Hehe.. opss.. cakap besar aku ni kan?.. insaf balik.. hehe

Family budak tuh beriya suh aku ajak jumpa budak tuh.. pakai org tgh calling aku.. kdg mesej dia buat aku serabut nyamfah I tau.. apo? Ingat aku nih kemaruk jantan nak berlaki ker?.. (opss ayat keras sket..) dah la profile budak tuh buat aku “MUSYKIL”.. yang orang tengah pon sama wat aku kopius gak.. so, aku wat ngelat bz body.. hehe. Agak tension kena asak dgn mak dia, budak tuh dtg umah aku bwk dia punya sepupu girl? (mmg aku kenal sgt).. x sempat nak mandi and sembur wangi2 coz aku baru blik dr cat walk slimming contest.. hehe. Lagi pon katanya dia pon nak cepat coz baru habis apa ntah keja kat KLIA and nak balik umah. So, terpaksa gak la kuar dgn dia.. (dengan izin mak and abah pasal dorang ada umah time malam tuh), aku sarung baju T and jeans (tp still harum and manis gedik tau..hee).. kami ngeteh kedai mamak.. (mmg langsung x romantik kan?.. haha)

Bored.. nak jumpa aku tp borak x hingat ngan sepupu dia?.. camtu baik x yah ajak jumpa kanz?.. masuk jer facebook aku, dah leh tgk wajah aku kan?.. mmg bersepah face gedik aku kat situ.. takkan keja IT x godeh and rayap2 sembang gedik kat ruang cyber??..sepupu dia lak over semacam lak.. I know la.. aku nih kan pompuan?.. aku jeles?? Sorii.. musykil jer tgk gelagat dorang.. tp aku still cool layan cam dah lama kenal.. wat selamba relaxs jer.. hehe.. so, aku terus cut why nak married dgn aku?.. bla bla.. jawapan yg sadis aku dapat… ENTAH? MAK YANG SURUH??.. ciss.. dari FAIL.. aku terus PANGKAH!! Hahaha.. Now, senyap.. langsung x berketip.. maybe seriau tgk aku 1st time kot??..

Bagi aku, MARRIED.. ONCE IN A LIFETIME.. so, memang kena ambil serius bab nih.. aku perlukan seorang SUAMI YANG KUAT MENYOKONG AKU!!.. biar tika kami nanti sama2 rebah.. rasa kadang MALAS NAK PIKIR ORANG PIKIR APA tentang aku.. lagi arr yang amat rajin nak “gokan” kan aku ngan mana2 org.. klau senonoh x per arr.. mmg aku hargai kesungguhan mereka untuk lihat kebahagian aku.. mmg aku accept dulu jadi kawan.. tak salahkan kalau berkawan?.. tp x de arr gediks dua kuar date cam org bercinta?.. nak declare masuk minang teruss… pastuh suka ati ko arr nak godeh apa.. haha.. tapi yg aku paling kadang hangin bengang dalam hati nih bila ex BF dorang pon halakan kat aku nih!.. klau dah ex BF dorang tuh baik, awat dorang yg x married jer??.. apo arr.. mmg terus aku PANGKAH!.. tapi aku still pikir apa jadi dengan aku bila aku masuk usia senja nanti.. anak2 yang soleh dan solehah penyambung keturunan dan yang mendoakan kami bila nyawa terpisah dari jasad?.. mungkinkah aku miliki BIG HAPPY FAMILY??.. pepon LIFE MUST GOES ON..

Tuesday, February 09, 2010

ILHAM PENARI PUISI MAYA..


saat ku susuri bingkai kehidupan ..
saat ku termenung ..
ku memejamkan mata ..
terbayang di benakku..
saat titis hujan membasahi kalbu
saat menderu langkah kita..
saling terpengkur dalam fikiran masing..
semakna panorama biru ..
indahnya tembusi dinding kalbu ..
berdekatan dengan lawan jenis..
membuat ku mabuk kepayang..
ku bergumam mendesis..
gambaran sejuta pesona surgawi
hilang tak berbekas..
menorehkan luka pahit di relung hati
ku tersentak dalam kaget..
ku terhenyak dalam gaungan ..
ku terbangun dalam mimpi panjang ..
masih adakah cinta sejati ??
masih adakah lelaki pujaan ku
yang lama ini ku cari tanpa henti??
tak ada yang menjawab,,
langit membisu ..
tanah terdiam ..
hanya pohon yang memandang ku tajam..
dan seolah mereka bertanya ..
“sedang apakah gerangan berduka?”
ku hanya katakan ..
“ku rindukan kekasih impian ku..”
aku bingung,,
apakah mereka tau isi hatiku ??

[pHie]


Akan ke manakah angin melayang
Tatkala turun senja nan muram
Pada siapa lagu kuangankan
Kelam dalam kabut rindu tertahan
Datanglah engkau berbaring di sisiku
Turun dan berbisik tepat di sampingku
Belenggulah seluruh tubuh dan sukmaku
Kuingin menjerit dalam pelukanmu
Akan ke manakah berarak awan
Bagi siapa mata kupejamkan
Pecah bulan dalam ombak lautan
Dahan-dahan di hati berguguran

[Emha Ainun Nadjib]


>> hurmm.. lama x mengayat kat sini kan?.. 2 puisi diatas yg telah lama aku simpan dalam gobok file sulit aku letakkan 1st posting buat tatapan kalian untuk tahun baru 2010.. ayat mengayat dia org benar menarik feel aku tika ini.. maaf, aku terlalu sibuk dengan kerja rutin harian aku yang entah apa ntah yang x pernah selesai.. well.. u know me?.. tangan kanan abah and tangan kiri mak.. nantilah aku story bila ada kesempatan ok?.. i'm tired dear.. OUT!