"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Sunday, November 29, 2009

ketika cinta memanggil...



Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggil Mu
Karna setiap jiwa tlah bersumpah setia
Hanyalah pada Mu

Bila cinta ada di dalam jiwa
Wangi bunga dunia tanpa nestapa
Sgala yang dirasa hanyalah Dia
Hatikan memuja hanya padaNya

Ketika cinta memanggil
Gemetar tubuhku
Ketika cinta memanggil
Hangatnya nafasku
Ketika cinta memanggil
Sang rindu
Ketika cinta memanggil

Rindu...rindu...rindu kalbu
memanggil-manggil nama Mu
Seperti terbang di langit Mu
tenggelam di lautan cinta Mu

Bertabur kalbu yang rindu
Melebur menjadi satu
Bagai menari diiringi pelangi
Ketika cinta memanggil



Kau datang dengan cintamu
luruhkan sepi hatiku
seolah kaupun mengerti
keresahan jiwaku

aku tak ingin terjadi
diantara dua cinta
kuturut kata hatiku
aku memilihmu

cintaku bawa aku kedalam hatimu
bersamamu kupercaya kumampu mencinta
cintaku dengarkanlah nyanyian hatiku
kuingin tetap ada disisimu
dipelukmu
dihidupmu
untuk selamanya

kau datang rengguh jiwaku
kau selalu ada untukku
kau beriku segalanya
kau menjaga hatiku

diriku lelah dahaga
saat kurindukan cinta
masih adakah tersisa
kau datang padaku


" LOVE MAKE ME BEUTIFUL, THE BEST THINK, POWERFUL GIRL , SMILE ALWAYS AND CRAZY LOVER SWEET DIK DIK.. "

PEACE LOVE !! .

Saturday, November 28, 2009

LOVELY DAY...




Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun



Wahh.. tadi terlayan feel lagu kat atas tuh... asyik tersenyum cam monkey smile.. hehe.. maybe lagu nih tengah fames kot?.. pasal time aku on radio jer mesti lagu nih kuar.. plak tuh time aku sengal mengal mari.. kikiki.. entahlah hai.. terbuai buai aku yang duk tgh golek ala ikan buntal atas katil nih haa.. ekeke.. suka ati la kan.. time hujung minggu nih aku nak rest lorr.. malass nak kuar umah and mengayat org daa.. lebih lagik kalau ada yg ngajak kuar windows shopping (sayanggg duett hehe) or free show wayang 2012.. mmg malasss.. ya amponn.. aku kalau dah malass, mmg malas tak tau nak cakap arr... hehe... tp klau aku time mood aku rajin.. tak yah suh buat pon, aku mmg sgt rajin de body kerja kuat.. cam2 aksi aku buat... hahaha.. apa daa.. hmm, lagi pon citer 2012 tuh aku dah layan pon sengsorang... pasal time tuh aku tension bangat ngan karenah orang sekeliling aku yang cam apa ntah.. plastic surgery semuanya.. ciss sungguh!!.. mmg malas lagi aku nak layan baik.. abaikan.. angkat kaki blah.. choww chin cauu.. now guna cara hitler!!.. muahahaa.. gelak jahat nih!.. ekeke.. layan diri sendiri lagi feel channel good.. tak de serabut mabut.. aman bahagia.. kerajaan diri aku.. pasti buat aku awet muda selalu.. hehehe ;p

Hmmm... raya haji bebaru nih, aku tak pergi mana2 pon.. tapi ada la smlm aku turun banting.. coz permintaan hati my frend helps dia sharing is caring dia punya kak sepupu.. hehe.. cam biasa arr aku pon pergi mengayat orang berteman dia.. hik hik.. control ayu, volume sopan and gedik2.. hehe.. mmg so funny la kakak tuh.. memula menyombong bukan main.. cam la kita nak paksa dia.. last time aku dah nak angkat punggung balik.. pasal dah lama benor tanggak.. dia panggil aku kat dapur.. "akak nak la BS yang kamu cakap tuh.. bagi akak sekotak!".. ekeke... aku dah nak ketawa besar tapi dalam hati la.. tp face aku like smile2 gitew.. pasal aku dah tau apa masalah kakak tuh.. tadi kata no money??.. hahaha.. tu laa.. lain kali jgn sombong.. orang sombong selalu rugi.. hehehe





So, pada orang tuh yang nyambut besday bebaru nih.. aku ucapkan selamat hari lahir buat kamu ya.. semoga apa yang kamu cita-citakan dan idamkan dapat kamu genggam dengan jayanya.. yang penting jangan sombong dan berlagak.. smiless always ok?.. ohh sudah tua rupanya kamu eh?? ekeke.. x perr yang pasti kamu tetap still muda dan baby sexy buat aku tau... hahaha.. aku tak de hadiah mahal nak bagi pada kamu.. klau bagik sekeping hati yang dak berapa comei nih pada kamu nak tak?? hehehe.. yer laa tahu.. kamu dah ada yang lagi comel kan??.. dulik arr.. ada aku kisah??.. ekeke .. tara kisah lah.. yang penting aku suka sangat jadi kawan kamu.. sayang bangat kamu.. hope kamu enjoy dgn video klip tuh.. tak tau la nak bagi lagu apa yang best buat kamu.. hehe "wink"

Sunday, November 22, 2009

baik baik sayangg...


Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus lukamu sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan, dengarkan aku


Hanya satu pintaku
Untukmu dan hidupmu
Baik-baik sayang
Ada aku untukmu

Hanya satu pintaku
Di siang dan malammu
Baik-baik sayang
Karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku, sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan, dengarkan aku


" PEACE AND LOVE "

wink.. wink..

Friday, November 20, 2009

sesat dalam rindu..


Ku resah mencarimu dengan akal
Dengan bersama sifat-sifat pinjaman
Kau ku rasakan semakin menjauh
Tersesatlah aku dalam rindu mu

Ku satukan firasat mencari mu
Dan ku terlontar di penghujung alam
Kau masih tidak dapat ku jejaki
Betapa malangnya nasib ku

Kerana mu ku tinggalkan segalanya
Sendiri aku terpedaya
Punya akal dan firasat yang tidak ke mana
Hanya jalan yang sengsara

Zahir musnah bagi yang mimpi
Zahir ada rahsia mencari
Lalu ku selami di dalam diri
Dibawa arus nafas ku
Asal serah janji dahulu
Mula hidup pasti mula cinta

Engkau kasih ada di sini
Engkau kasih ada menanti
Kau kasih aku jua kasih



Semalam aku cuba mengumpul idea untuk menulis cerita.. tapi otak aku blank!.. ilham tak mau mari2 daa.. tambah lagi dengan server yang slow bangat cam ciput.. tension gue beb!.. naper ntah 2 3 4 menjak nih maxis bb asyik problem jer cam tuannyer gak.. kikiki.. kang aku potong guna celcom bb baru tauu.. dgr kata lajuuu... hehe.. x pon aku pulau terus line tenet?.. langsung x yah layan.. boleh?.. uishhh mana blehh.. kang aku tension de sengal mana aku mau mengayat??.. hehe..

Ok arr.. aku mati ayat.. OUT!!

Tuesday, November 17, 2009

Coloteh Mengomel..




Kalau dapat ku petik bintang di awan biru
Kan ku sematkan ke dalam dada mu
Kalau dapat ku capai bulan mengambang penuh
Kan ku hadiahkan di hari jadi mu

Begitulah janji ku kepada mu
Walaupun kau hanya menunduk bisu
Ku tahu kau terluka kerana cinta
Oleh dia yang tak setia

Nasib kita serupa
Bercinta dan kecewa
Mungkin dikau yang tiada menduga
Biar aku pilih mu
Mungkin dikau kan tahu
Betapa pilunya hati ku

Malah kau tuduh aku
Hanya menambah luka
Yang kini masih terus berdarah

Kita serupa... Kita serupa...
Hadir ku untuk mengubat luka
Kita serupa... Kita serupa...
Walau pun hati ku pernah di kecewa



Hmm.. tadi time aku drive mahu pulang dari pejabat tanah, lagu Headwind.. "Kita Serupa" (tapi x sama) memutar ingatan di fikiran aku ini tentang seseorang.. entahlah.. 2 3 menjak nih aku banyak hilang fokus tentang wajah itu.. kalau dulu sering bermain-main dalam ingatan aku.. terbuat aku angau tak hingat dunia and kadang buat aku jadi orang sengal.. hehe.. naper ya hati aku ini rasa benar lain sekali??... tiba rasa jadi cam bodoh dan blurr untuk mentafsir.. rasa macam tak happy pon ada.. mati ayat dan mati segalanya.. last, aku buang jauh-jauh dari berprasangka yang bukan-bukan.. hati, tenanglah dikau...



Setahun sudah ku menunggu dirimu
akhirnya kau menjadi milikku
sukarnya untuk ku melupakanmu
kerna kau ku cintai selalu

Tapi sayang...
kehadiran kekasih lamamu
datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
apakah ini semua kerna diriku
sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat...
terperangkap di tengah lautan
tak tahu mana arah untuk kau menuju...

Andai kau pinta untuk melepaskanmu
terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
di dalam percintaan


Kemudian.. time aku nak kuar lunch tadi, lagu lirik kat atas nih pula menyucuk halwa telinga aku.. Perangkap Cinta a.k.a Nyanyian dari Penjara ... arghh.. serius beb, mengalir air mata aku menghayati lirik lagu dia.. sedih giler.. well aku kan minah sendu hati cepat tersentuh kan?.. walau wajah cam org tak der perasaan jer..hehe.. malu aku bila ditegur kawan aku yang mulut lazer masak lomak cili api tuh.. pahal tetiba lak jadik sendu?.. ceh, nyibuk tul minah nih..suka ati aku laa.. aku nak feel layan karat sensorang pon x bleh..

Time nak tunggu makanan sampai, kawan aku sempat gak bergossip tentang cinta cyber dia yg selama ini dia rahsiakan dari aku?.. wahh boleh tahan minah nih.. ingat aku sorang jer kaki facebook and tagged la nih.. hehe.. myspace and frienster aku dah lama berkubur.. coz aku lupa pwsrd dia.. dah ingat, lupa balik.. maklumlah aku kan dah jejak usia matang.. bisa lupa selalu.. hehe.. last aku biarkanlah.. sok ingat blik, nnt aku terus delete 2 akaun tuh.. hehe.. lg pon now dah x de masa nak play play lg cam dulu.. pasal otak aku nih nampak RM and pound sterling jerr kejanyer.. sesambil skodeng brothers ensem de macho utk di ayat.. hehehe

Berbalik kisah kawan aku, dia tak tau camne boleh sangkut dgn mamat nih.. kira feel cinta masyuk habis la.. katanya x de arr hensem sgt mamat tuh cam rupa abg Tom yg aku tergila2kan tuh.. hahaha.. maybe katanya mamat tuh x rakus cam jantan maya lain.. wahh cam best jer citer dia nih.. aku pon mula start mengorek cerita dengan cara aku tersendiri.. weih nak korek cerita mesti ada teknik tau.. baru nanti yang kuar tuh detail.. ekeke

Campur, tolak, kali dan bahagi... last mamat maya tuh jadi laki dia.. baru aku tauu.. mana dia rembat laki dia tuh.. hehe.. perghh, kalau aku tau dulu yg bakal suami dia tu dulu kawan chat tagged or seangkatan dgnnya.. dah lama aku suh dia pikir masak2 sblm jadik laki dia... mau aku hasut kat dia.. ko putuskan tunang ko skrg!.. hehe.. cam best jer aku nih kan.. tak baikk.. jgn buat tau.. hehe.. tp nak wat camne kan.. nasi dah jadi bubur.. mamat tu pon dah jd laki dia maybe merangkap jadi duda dia lak lepas nih klau still x settle problem.. pasal laki dia tuh mmg tak tau bersyukur punya isteri sebaik kawan aku nih walau luaran kwn aku nampak sosial, kasar or kadang baran sket.. tp ngan aku dia cool.. pasal tgk muka aku nih katanya x jadi nak membuli.. ciss.. hehe

Hmm.. stop arr citer kawan aku tuh.. coz aku sebenarnya x berapa gemor dok citer masalah umah tangga org.. masalah aku yang kritikal nih pon masih belum dapat aku selesaikan.. tambah rumit dan rumit.. bertambah2 dengan peel kengkawan yg kadang membengkakkan rasa hati aku.. nak bantu salah, dah bantu pon salah.. serba salah and salah sangka de faham jer mrk tuh.. tensen.. rasa cam nyesal pon ada jumpa balik dorang tuh.. kang aku delete akaun facebook tuh baru tau?..huhuhu.. uish tak baik aku nyumpah2 kan.. ini ujian dan dugaan buat aku.. sabarrr.. pergi ambil air semayang.. wat solat sunat or ngaji quran ker?.. x pandai.. eja satu.. satu.. hehehe.. nih suara org beriman dalam hati aku menyuruh... baikkk mem! kikiki

Cuma aku tertanya pada diri aku sendiri.. tentang segala macam kesulitan dan tanda tanya.. last satu cahaya terang x berapa nak terang suluh kat aku.. dear, man is very simple to understand.. bila dia falling in love.. they will come to u.. what ever.. they will get u! .. coz dia crazy about u!.. tp klau dia byk selindung.. bermaksud u just as friend dia or u nothing special bg dia.. maybe dia dah ada special yg memukau jiwa raga dia and maybe just sandaran hati only.. or maybe dia dah mmg terikat! sebab tuh dia sloww and jalan tunduk2.. penakut la tuh.. hahaha.. suara jahat mana lak yg kuar dalam hati aku nih ha??.. hehe..

Huh, malas arr aku nak pikir lagi.. sesak berat otak aku nih.. pikir pasal duit lagi bagus kan.. bleh enjoy2 suka rasa hati yang sebelum ini aku tak pernah buat dan pergi.. tingin rasa nak gi Disney Wonderland sejak kecik lg nih haa.. x kira arr Hong Kong, Korean, Japan or mana2 oversea yang ada taman tema or tema alam semula jadi leh dua org gedik2.. hehe.. yer la aku kan anak yg solehah.. mana nak rasa semua tuh.. hihi.. dengan kuasa duit aku boleh beli segalanya.. laki pon boleh kot?.. bolehla bolehh.. hehe.. tawaran hanya utk bujang trang tang tang tut tutt.. or bujang terlajak tang tang put putt.. ekeke.. duda bujang payahh.. pasal pengalaman dorang luass bangat pasal dah "merasa".. hehe.. kang x pasal aku lak nnt kena tunduk jer kejanyer.. hehe.. lps dapat baby, klau dia buat perangai.. aku ceraikan terus dia tanpa surat rujuk.. kikiki.. padan muka sapa suh buat pasal ngan aku kan?.. aku dah layan leklok main2 mata lak sampai bilik gelap.. hahaha.. gelak jahat nih!.. err.. apo ntah aku merapik meraban nih?.. larik tajuk asal dahh.. itulah dia aku nih.. ayat cam biasa tanpa di edit... nyamfah i! ya amponn..

Apa pon.. CINTA itu memang BUTA.. jika salah pembawaan, habis hancur segalanya.. boleh duduk kat wad mental.. huhuhu.. sekali lagi.. wahai hati, tenanglah kau dengan sebarang kemungkinan yang bakal terjadi.. jangan sampai biar rasa CINTA itu MEMBUTAKAN segalanya.. hati, lepaskan ia terbang bebas dari rasa terkunci...

Monday, November 09, 2009

puisi sengal dari aku..


Aku merasakan..
kdg benar secubit rasa itu benar buat untuk aku

Aku merasakan..
kdg bibit kasih itu mempermainkan aku

Aku merasakan..
kdg apa yang ku sentuh menyakitkan aku kembali

Aku merasakan..
kdg aku jadi sepertinya
bukan aku yang tak ku kenali lagi

Aku merasakan..
kdg benar apa yang kurasakan
benar apa yang telah dinyatakan..

Aku merasakan..
semuanya telah benar disuarakan..
dipertunjukkan...
namun tetap menafikan..
ingin bertahan..

Aku merasakan..
Ahh, sulitnya mahu ku luahkan
apa yang benar berat aku rasakan..

Setelah aku merasakan..
ya, sememangnya telah jelas dan benar
seperti apa yang telah kujangkakan..
benar... kesabaran pasti akan dibalas ganjaran..
dengan ini aku merelakan segalanya..
ku lepaskan ia terbang bebas..

Tuhan, berikanlah aku kedamaian hati...




:: Nukilan rasa hati aku.. AS, November.2009 ::

Saturday, November 07, 2009

MEI HWA.. nama chinese aku.. ^_-


Engkau yang menyatakan
Apapun jua kita pertahankan bersama
Kecundang juga akhirnya
Kita membina cinta..
Hati ku dan hatimu kini diduga
Kerana terpaksa mengalah..
Bezanya kita amat ketara..
Kau tetap Mei Hwaa..

Mei Hwa... Mei Hwa..
Menangis kau kerana cinta...
Mei Hwa... Mei Hwa...
Pedihnya hatiku terasa
Menikam disukma
Bagaikan sembilu aku diulit mempi ngeri... Mei Hwa
Ini lah citra cinta kita..
Biarlah kering kegersangan
Usah disirami dengan airmata..
Lupa kan diriku Mei Hwa... Mei Hwa....



Lama aku x dengar lagu nih berkumandang kat radio.. pon x pasti siapa penyanyinya.. tapi time dulu, aku memang suka bangat layan lagu nih coz dulu kawan cina aku penah tuju2 lagu nih kat aku.. walau jiwang banget x hingat.. tp cam sweet sgt laa.. hehe.. coz dia pon hensem pon bleh tahan.. haha.. cam rupe penyanyi Taiwan u know, ala cam itu Jimmy Lin lorr.. (tpkan aku tetap love itew Tommy Page! hehe) suka dia aku puji dia camtu.. hehe.. agak korang kenai dak? ekeke.. ade ker dia kata aku nih Mei Hwa dia?.. time aku rapat dgn dia tuh, dia baru clash ngan amoi dia.. coz amoi dia curang ngan jantan lain.. mmg kesian aku tgk rupa dia.. memula just say hi.. last melekat teruss.. haha.. aku la tempat dia dapat kounseling "heart break".. hak hak.. biasalah aku kan penyelesai masalah "rumah tangga orang" yang nazak and hampir nazak.. kdg sampai buat aku sesak kepala mikir.. mmg padanlah dgn muka aku kan?.. gatal sgttt.. hehehe.. tapi aku suka dia coz dia nih mmg x kedekut punya org.. time lunch, dinner or breakfeast selalu bunjer aku.. makan bukan tempat yang cikai2 tuh.. sampai aku nih yg naik segan and malu gila curry babas.. hehe.. nasib la kan aku nih bukan jenis pisau cukur.. kalau dak habis dia aku kikis sampai lincin.. ekeke.. heran aku pasal apa amoi dia tinggalkan dia?.. klaulah dia real pak we aku means malay la.. mmg comfirm aku x rambang mata duk cari lain dahh.. siap gi jumpa bomoh kasi mandrem hati dia dekat selalu kat aku.. hahaha.. ;p

So, aku jadi best friend dia dlm erti kata pak we x rasmi aku.. haha.. ni pon permintaan hati dia.. coz dia nak rasa camne punya mak we malay.. aku layankan sajalah.. biasalah.. aku kan open minded and gatal gedik.. heheh.. kami kawan baik hanya 6 bulan jer.. coz lepas tuh dia sambung blaja and aku pon berhenti kerja.. yer laa x larat aku nih.. keja cam nak mati.. sampai x leh tgk dunia luar.. mmg la duit yg dapat lumayan tp kenikmatan hidup bebas kat dunia luar aku terbatas.. keluar kul 7pg.. balik lak tgh malam dah nak dekat pg.. so, bilanya org nak tgk aku kan?.. hehe.. lg pon aku dah rasa x happy kat c tuh coz my Jimmy Lin aku dah missing lorr.. hehe.. lepas tuh kami terus lost contact.. coz aku dah tukar no phone rumah.. pasal banyak pengacau! hehe.. yer la time tuh kita org mana ada hp.. maklumlah zaman belum maju lagi baru nak ngorak langkah.. so, memasing pakai phone public ngan umah jer time nak gayut cam monkey love.. hahaha.. mmg so sweet la time tuh.. hehe ;p

Tentang lagu Mei Hwa tuh... aku penah tanya dia.. why call aku dgn nama tu?.. dia kata, aku nih like sweett dia tgk.. cam ala iras chinese gurl sket.. err.. rabun apo mata dia?.. iras rupa jawa mak indon gurl ada laa.. hahaha.. marah dia bila aku selalu main2 lawak bodoh and x serius time dia serius mengayat ala cinta masyuk.. hehe.. entah la.. maybe dulu mungkin aku cerah kot and slimmm u?.. itu pasal laa.. haha.. dia juga penah minta aku free hair coz dia nak tgk hair aku camne?.. suh aku pakai sexy sket.. pasal dia kata aku nih sexy sbnrnya?.. ayoo.. hik!.. tp aku x penah bg dia tgk hair aku nih.. mana bleh ini utk husband aku laa.. klau dia husband aku, kompem aku bg siap ngan free tiger show lagik.. hahaha.. opss masuk tayangan 18sx laks.. hehe.. tp pakai sexy aku penah wat.. hehe.. tu pon sebab mmg aku yang gatal nak test fashion.. lalala.. agaknya lepas tuh arr dia terus jatuh feel dgn aku kot?.. kwang.. kwang.. kwang.. sebab tuh aku mmg malas nak dressing ala model x hinggat dunia.. kompem ramai jantan miang keladi ikut aku balik umah.. time dulu laa.. haha.. klau time sekarang, pasti dorang muntah ijau nenguk.. x pon dpt kutuk x hinggat mulut lazer super power berapi semangkuk.. ekeke ;p

So, maybe now aku rasa dia dah married kot?.. coz dia dah msk usia senja.. kih kih.. yer la time aku kenal dia.. dia dah umo 25 taun.. aku time tuh sweet 18 years old.. 7 taun tua dari aku maa.. hehe.. kalau dia still bernyawa kan.. maybe juga dia dah jd million dolar man.. coz dia nih mmg otak ligat biz and geniuss.. speaking london taraf level A.. time talk ngan aku jer lidah dia kena pelat melayu.. klau dak duk jejauh.. pasal mmg aku x layan coz x faham.. lg lah klau dia cong ceng cakap cina.. mau terkebil2 mata aku nih haa and mulut nganga nak faham.. hahaha.. tp kan sampai skrg buat aku x leh lupa satu ayat dia.. "mau potong kaa?.. sakit woo.". hehe.. ala cam iklan P1 Wimax tuh.. ekeke.. sebab tu la dia terus cabut langkah seribu sampai tak cukup tanah sampai la nih haram tak jumpa.. hehehe

Ok, nanti ada free time lg aku mengayat lak citer pak we aku yg india laks.. hua hua hua.. cam best jer aku ni kan?.. hehe.. hah, nak kata aku play gurl arr tuh?.. hehe.. biasa la kanz kita nih hidup bersama bawah payung 1 malaysia.. so, semua aku layan friendly.. tang kuota hak milik kekal org melayu jer aku x bleh layan bagi muka and sharing ngan bangsa lain!.. no way man!.. jgn manyak cakap!!.. hehehe

Nak kuar gi mengayat orang daa kat sg.pelik bin ajaib..hehe.. OUT!