"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Wednesday, April 28, 2010

AKU SAYANG KAMU




Aku sayang kamu..
pertama kali terpandang..
seakan ada tarikan magnet yang menarik
aku tak tahu kuasa apakah itu
tapi yang pasti kamu bisa buat
denyut nafasku bagaikan terhenti
kehidupanku ceria selalu...
hanya kerna ku pahat wajahmu dalam mindaku

Aku sayang kamu..
memang ku akui
aku memang sukar untuk meluahkan rasa
bahkan merona segan melakar bicara rindu
melafazkan kata-kata cinta
tapi dengan kamu segalanya ingin
aku muntahkan apa yang terpendam
agar kau bisa mengerti..

Aku sayang kamu..
walau tanpa tanda noktah yang pasti
tanpa talian perhubungan hati
aku senang begini..
biar rasa rindu dan tertanya-tanya itu
bisa buat hati kita jadi dekat selalu
kerna Kuasa itu lebih mengetahui segalanya..

Aku memang sayang kamu..
namun aku lebih menyayangi diriku sendiri
kerna aku takut rasa sayang yang melampau
padamu bisa buat aku melukai diriku..
bisa meruntuhkan kekuatan
yang kembali ku pertahankan.
dan aku paling takut andai
tiba-tiba kamu hilang.. seperti mereka
jadi biarlah yang tersirat dan tersurat itu
ku genggam erat dalam lipatan hati
andai ada restu Ilahi pastikan jadi milik ku..

Kamu yang aku sayang, ku sentiasa doakan yang terbaik buat mu..



:: Azwa Safwa ::

Monday, April 19, 2010

BERMIMPI LAGI ..



Lautan takkan mampu menampung air mata
Mentari tak tersuluh mendung ku di jiwa
Semakin bayang mu pudar
Semakin tersiksa dan tanpa ku rela
Gugur semangatku mengharung dunia

Mengapa harus kau mengalah
Pada dugaan kau menyerah
Sedaya ku tadah gelisah
Namun tanpamu aku rebah
Katakan ku masih di hati
Walau helah tak ku peduli
Asal lena tak dikejuti
Kerna ku masih bermimpi lagi

Mungkin kau dah berubah tidak seperti dulu
Mungkin dunia serba indah bila jauh dariku
Nyatakanlah kekurangan ku
Agar kan sempurna menghiasi hidupmu
Sebak kesepian tanpa belaianmu

Mengapa harus kau mengalah
Pada dugaan kau menyerah
Sedaya ku tadah gelisah
Namun tanpamu aku rebah
Katakan ku masih di hati
Walau helah tak ku peduli
Asal lena tak dikejuti
Kerna ku masih bermimpi lagi

Tak sanggup aku walau sedetik ku kehilanganmu kasih
Kerana ku percaya cinta abadi selamanya
Biar hilang dalam genggaman
Cintamu akan ku kejarkan
Berdua bersatu hingga nafas terakhirku

Mengapa harus kau mengalah
Pada dugaan kau menyerah
Sedaya ku tadah gelisah
Namun tanpamu aku rebah
Katakan ku masih di hati
Walau helah tak ku peduli
Asal lena tak dikejuti
Kerna ku masih bermimpi lagi



"I love this song so much.. I dedicated this song for my secret love.. U are the only one in my heart.. I love U so much dear.."

Tuesday, April 13, 2010

DO U DREAM OF ME??



Dreams within the still of night
On wings of hope take flight inside of me
There upon some distant shore
We want for nothing more than what will be
And you and I, here we are
I wonder as we've come this far...

If I could only read your mind
Tell me the answer I would find
Do you dream of me?
And when you're smiling in your sleep
Beyond the promises we keep
Do you dream of me?

Love has found a magic space
A deep and hidden place where time stands still
Now I hold you in my arms
You know you hold my heart and always will

And you and I, here we are
And it's a wonder that we've come this far.

And after all that we've been through
You've leaned on me, I've leaned on you
Do you dream of me?
And when you're smiling in your sleep
Beyond the promises we keep
Do you dream of me?

If I could only read your mind
Tell me the answer I would find
Do you dream of me?
And when you're smiling in your sleep
Beyond the promises we keep
Do you dream of me?
And after all that we've been through
You've leaned on me, I've leaned on you.
Do you dream of me?

Monday, April 12, 2010

LOVE for ALLAH


Many of us selalu mengatakan, love your God first barulah love your partner. Sayangi dan cintai Allah bagi yang Islam, bagi yang bukan Islam maka cintai Tuhan mereka dulu, barulah boleh mencintai pasangan mereka.

In my humble opinion…

Cinta kepada Allah, atau Love for Allah, or Love kepada Tuhan mereka dulu ni… “It goes without saying!” – apa yang I maksudkan di sini… Cinta kepada Tuhan itu, TIDAK PERLU diperkatakan lagi kerana ianya adalah wajib! IT’S A MUST!

Mengapa kita perlu usulkan lagi, mengapa perlu kita persoalkan lagi. Sudah satu kewajipan kita untuk mencintai dan menyayangi Tuhan kita. Ianya adalah yang paling utama. Tidak kita letak ianya kedua…ataupun pertama, or terdahulu kerana ianya adalah yang terunggul dan teragung! Out of our league, out of options…End of story!

Takkan kita begitu jahil sehingga kita fikirkan, “Nak cinta yang mana dulu ya? Kekasih atau Tuhan?” heyye… PASTINYA, kalau I orang islam, My LOVE is for ALLAH!


So, please semua… jangan rasa rendah diri, jangan rasa bagai melakukan kesilapan apabila gagal bercinta atau rasa kegagalan itu kerana kurang mencintai Tuhan… KERANA,

Rasa cinta kita, rasa sunyi, feelings of love kasih dan sayang yang bergelumang dalam diri ini… Kesunyian yang menghenyak tubuh yang longlai… Keinginan yang mencengkam jiwa dan hati nurani yang makin perlahan geraknya… Bukankah semua perasaan ini datang dari Dia yang Maha Esa?

YES, Cinta dari Tuhan itu terunggul, YES, Cinta dari Tuhan itu penuh kesetiaan, keluhuran, kelembutan, Yes Islamic people, Love from Allah, penuh dengan kenikmatan kasih dan sayang yang mengasyikkan…TETAPI, tanya pada diri anda sendiri…

“Mengapa Tuhan ciptakan Adam dan Hawa?”
“Kemudian memasukkan perasaan cinta?”
“Mengapakah Tuhan ciptakan manusia berpasang-pasangan?”
“Mengapakah Tuhan telah menulis jodoh mu?”
“Mengapa adanya hukum akad nikah?”


Kerana, walau dunia ini hanya pinjaman, tetapi Allah mahu kita menggunakan akal dan fikiran kita agar bijak membuat keputusan dalam kehidupan bercinta…kemudian melahirkan zuriat yang baik-baik untuk memakmurkan dunia ini… BUKAN hanya sekadar duduk dan tengok je dunia ini mentang-mentang pinjam…

Memang apa sahaja yang kita lakukan, mesti kerana “LILLAHHITAALA”, semua untuk ALLAH, akan tetapi…ianya bukan bermaksud, beramal kepadanya dengan sembahyang 24jam, berdoa sepanjang waktu kepada Allah sehingga tak buat kerja lain! Sebaliknya… Allah mahu kita melakukan pelbagai perkara yang telah disediakan di dalam dunia ini, kerana itu juga adalah satu amalan!

Mencintai seseorang dengan penuh ikhlas dan jujur…adalah satu amalan suci, yang akan membawa kepada pernikahan yang mana pahalanya seperti mendirikan sebuah masjid! Amalan besar tu…


Memberi perbelanjaan kepada isteri tanpa berkira, dan penuh ikhlas…amalan suci jugak! Kerana Allah memberi ganjaran yang besar kepada suami yang suka berbelanja kepada isteri dan membahagiakan bakal ibu kepada anak-anaknya nanti. Di dunia lagi Tuhan akan curahkan rezeki yang melimpah ruah.


Kemudian menanam benih-benih yang subur di malam jumaat, sambil membaca ayat-ayat suci alQuran sehingga membuatkan isteri mengandungkan anak-anak yang baka soleh dan solehah. Ini juga sunat, pahala yang besar.
Jadi, dari contoh-contoh ini jelaslah maksud sentiasa mencintai Allah terlebih dahulu itu…adalah melakukan kesemua amalan-amalan bukan saja dari bacaan, doa-doa maupun sembahyang sahaja sebaliknya, KESEMUA SEKALI…termasuklah melakukan pelbagai-bagai jenis amalan lagi yang diizinkan Tuhan…

So, as Islamic man, sebagai seorang lelaki Islam… YES! My Love is For ALLAH for sure! Dan tidak kiralah lelaki atau wanita Islam, LOVE ALLAH is a must. No doubt about it! Nobody can tell us otherwise! CUMA….cinta di sekeliling kita ini juga amat penting dan perlu diutamakan dengan keikhlasan dan keluhuran agar ianya menjadi satu amalan yang diberkati Tuhan, kerana semua ini juga adalah suruhan darinya! InsyAllah!

p.s. : *Untuk mendapatkan berbagai-bagai tip cinta, sila klik di sini

Salam hormat,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Saturday, April 10, 2010

PEMUJAMU


Kali ini ku tlah jatuh ke dalam
Dosa begitu besar
Terlalu mencintai
Begitu dalam

Mata itu berhasil hipnotisku
Menjerat nafsu jiwa
Mengurungku kedalam
Keindahan

Rasanya ingin malam ini
Menciummu hingga lemas
Rasanya ingin malam ini
Memelukmu hingga terlelap

Kau bagaikan simbol semesta alam
Dan aku pemujamu
Setiap saat bersimpuh dihadapmu

Kau memegang semua kehidupanku
Keluar dari derita
Menuju kedamaian yang Ilahi

Tuhan tolong segera sadarkan
Aku dari semua
Pengaruh sihir cinta mati
Aku kepadanya

Ku ingin ini bukan hanya
Sekedar mimpi belaka
Ku ingin ini menjadi
Dosa terindah dalam hidupku


:: ADA BAND ::

Thursday, April 01, 2010

PATRI


Andai hati ini sang kecapi
perasaan jadi talinya
engkau memetik jari jemari
berlagu irama duka dan lara

Andai tubuh ini boneka
nalurinya benang sutera
engkau dalang mengawalnya
ketimur keutara kemana jua
aku hanya menuruti
mengikut apa saja hukuman

Andai diri ini taman tasik
sang kirana pula jiwa raganya
engkau menjaring dengan senyuman
dan mengurungkannya dari segala
namun diri ini insani
pasti ada kemahuannya

Kerna aku terpanah arjuna
sedikitpun tidakku menyesali ooo
aku rela ditawanan
aku rela terpatri cinta suci
aku rela ditawanan
aku rela terpatri cinta suci....
ooo...ooo..

:: JINBARA ::