"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Thursday, July 30, 2009

CORAT CORET



Dengan tali layar cintaku
Kugubah menjadi kejora dilangit biru
Moga berserilah malam sepimu
Saat merindu syair berlagu
Bergurindam di dada awan
Memujuk sendumu yang mendayu
Rintihan nyanyian pilu
Sang pungguk merindu

Akan ku tulis seluruh raksa
Yang pernah menjadi mentera
Perisaikan hatimu goyah kembali gagah
Menarilah gemalai mengusung langkah berbunga
Merentakkan semula detak yang kau gerak
Biar kembang kudup serimu
Hingga menyinsing riang
Penuh mencerlang

Tataplah surat kaling ini
Yang tak lagi punya wajah
Tak lagi menjadi suara
Tak lagi bersayembara ditaman maya
Biar hadirku hanya sesusuk kabus bogamu
Bila rindu bisa memelukku
Berpeluklah dalam rindumu
Yang selalu akan merenungmu
Dari lensa kehidupan tiada gambaran
Ku lukiskan dibalik jendela waktu
Sebuah kanvas percintaan
Seribu khayalan

Kasih...
Andai aku pergi lagi
Aku mahu kau renung bulan dilangit
Memanggillah dengan seluruh wacana hatimu
Agar getar suaramu sampai aras menjejakku
Kan ku pulang kepangkuan rindumu
Memenuhi segala permintaan
Segala harapan

Dimalam itu nanti...
Kita kaitkan bersama bintang-bintang disyurga
Buat hiasan tiara tahtanya sebuah cinta
Meletakkan kau dipuncak tertinggi mahligai jiwa
Berbingkaikan sebutir senyuman yang paling sempurna
Kekalkan kau bahagia
Sentiasa

Tataplah dilangit luas itu
Kerna disana telah kulukiskan warna-warna pelangi
Ditengah hujan dan mentari sebagai ganti
Mencagar kembali waktumu berlalu
Menagih aku pamit pulang
Keteratakmu tanpa jemu

Demi kamu...
Walau harus terluluh sarang hatiku
Hangus terbakar seluruh gelaksi kekasih sejati
Akan terbulai jasadku gelentang tak tertahan
Menerima hukuman kerna engkar pada janji setia
Seusai usia harus ditimpa nestapa cinta
Aku rela....

( Cek Bulan Di Awan )


Seperti selalu puisi diatas aku rampok kat blog puan seri yang comel ala awet muda purbawara tuh.. ekeke.. pasal menjak-menjak nih aku memang tandus idea halusinasi jiwang karat nak mengayat puisi.. otak aku dah masuk virus kot? perlu setting semula kok.. perlu udara segarr.. hihi.. maka mana ada puisi kamu or sesiapa yg terbuat aku ter.. feel.. membaca tuh, aku rampok arr.. ada manyak nih dah aku rampok.. nanti ada free time aku postingkan kat c nih.. cam biasa gak mohon halal yerr pada tuan tanah yg dirampok tuh.. hehehe..

Aku seperti selalu dan sedia maklum, tgh busy ala nyampah gitew... ada yg marah ker aku bilang busy? hehe.. so, maybe akan amat jarang untuk berblog dan mengayat ala manja gedik kat umah gelap aku nih.. tp kalau time busy aku tuh tetiba datang lak ilham nak mengayat puisi terjah masuk.. aku post la nanti kat c ni.. hehe

Pada yang konon kata suka ngan puisi-puisi cinta maya aku tuh.. TQVM! suka ati korang arr nak rampok ker apa ker.. aku halalkan dunia akhirat.. hehe.. camne arr kowang bleh tersentuh eh??.. apa pon idup "tommy page" aku kerana dengan adanyer dia aku bisa berpuisi cinta meroyan, menagih cam ganja kembali.. hahaha..

Pada yang tgh layan feel sedih luka rasa kecewa plak tuh .. be strong selalu k? ingat, sekali gagal bukan untuk selamanya.. banyak lagi kumbang dan bunga bersepah kat taman idaman.. selalulah berangan cam aku nih haa.. mana tau dalam asyik berangan tuh, mimpi jadi kenyataan lak.. tp jangan lupa sertakan dgn doa mentera beradu mengekek mingilai tauu.. hehehe.. semangat!! ciayukk!!! ^_-

Ok, OUT!!

Thursday, July 23, 2009

POTRET WAJAH 2


Ku buka kembali..
Saat pertama kali terlihat..
Gambaran Potret Wajah
Ada kuasa yang menarik aku
Lantas menatap wajah itu..
Penuh segala gerak rasa
Terlalu sukar untuk aku ungkai
Mengirai satu persatu
Denyut nadi yang berdegub
Dalam bayangan aku memuja, teruja..
Seakan kau sentiasa hadir menemani
Membalut seribu kelukaan
Tentang kesakitan yang tak terlihat
Yang aku simpan dalam lubuk diam..

Saat kau dekat datang hampiri..
Menghulur tangan untuk disambut
Memeluk erat segala rasa
Benar aku tak menjangka
Seakan dunia ini miliku
Walau..
Kita bercanda hanya pada tinta
Terbuat aku terusik kasih
Terus mendalam rasa sayang
Tanpa sedar terlupa..
Tentang siapa aku..
Kerna kau langsung tak pernah
Buat aku berduka..

Rasa ini tetap utuh
Sehingga kini..
Walau pernah ku cuba
Mencarik-carik rindu ini
Hapuskan tiap bayang mu
Padamkan segala kisah
Buang jauh dalam igauan
Impian yang tak mungkin nyata
Namun tetap ia riang berlegar
Mengamit aku saban waktu
Memeluk erat tiap denyut nadi
Menjadi sang pungguk rindukan bulan..

Tiba kadang rasa ini jauh..
Bila imbasan gerak halusinasi
Tidak lagi menjengah
Kala kabus menutupi
Meminggir tentang sesuatu
Memungkin menjeruk ilham
Hilang terus dari bayangan
Aku tercari...
Pasti selalu begitu..
Dan.. ia tetap hadir
Memukau ribuan sentuhan
Menari-nari melakar lukisan
Warna-warna unik pelangi indah
Kembali aku memusat tumpu
Terus ralat menatap kagum
Pemilik rupa pada Potret Wajah..

Kamu..
Putera Potret Wajah Hayalanku
Aku akan selalu mencintai kamu..
Biar ku tahu cinta itu
Tidak berhak bertakhta buat aku..
Cukup, hanya..
Kau mampu ada duduk hampir dengan ku..
Terus diam menemani saban waktu..
Jangan pernah pergi jauh dariku..
Biar sulit tentang kamu menghalang..

Benarkanlah...


Tinta rasa hati : Azwa Safwa

Monday, July 20, 2009

Menuju Puncak..


Pagi semalam aku dianugerahkan pencapaian BM (Bronze Manager) dalam MLM yang aku buat.. apa lg kalau x product SNE.. bermakna aku telah menapak setapak anak tangga lagi.. Aku tak tau nak ceritakan bagaimana situasi hati dan rasa aku tika itu.. entah seronok? sedih? atau apa ya??.. lihat saja sijil penganugerahan and jambangan bunga yg aku terima kat atas tu..

Sebetulnya waktu aku menceburi bidang MLM nih terlalu banyak cabaran dan dugaan yg aku tempuh.. sukar untuk aku ungkai sebenarnya.. hmm, entahlah klau x kuat semangat, pasti aku dah ditempatkan kat wad sakit mental.. huhuhu.. tapi kawan2 seperjuangan byk memberi galakan dan semangat yg padu buat aku utk terus bertahan dan selalu memberi kata-kata perangsang buat aku agar jiwa aku tidak patah!.. begitu juga dgn org2 besar dalam company itu.. dilayannya kita tiada beza pangkat atau taraf kedudukan..

Kalau ditanya ttg aku pada mereka yg mengenali.. pasti ada yg akan tersenyum, tergelak entah apa lg.. apa taknya.. akulah org yg paling penakut dan gugup tahap paling melampau sekali bila dipanggil ke pentas bila diminta berucap.. pernah ada satu waktu tu aku rasa nak pitam pon ada.. apa taknyer aku gemuruh, nak berucap kat puluhan org yg fokus memandang kita.. kalau sorang dua tuh ok lg la.. selalu juga aku melarikan diri menyorok.. agar mereka tidak melihat aku dan bakal dipanggil.. hehe.. hari2 juga aku kena makan "rotan" dgn para leaders bila semangat aku mula luntur.. pudar dan emosi aku celaru, kusut serabut.. mereka tetap memberi sokongan tanpa henti.. terima kasih pada semua..

AKU AKAN BERJAYA!
AKU TIDAK AKAN GAGAL!!
AKU MAHU BERUSAHA BERSUNGGUH-SUNGGUH!!!


Bersama kita menuju puncak kejayaan.. ;)

Thursday, July 02, 2009

Mesej WISH BESDAY!!

Photobucket


" waa...walau pn lgi 2 ari birthdy wa..xpe kn ila wish awal...so 'HAPPY BIRTHDY TO U' SEMOGA PANJANG UMUR N MURAH REZEKI LAST SKALI SEMOGA B'RTEMU JODOH...INSYAALLH..."

>> hehe.. minah nih antara yg terpaling awal wish besday buat aku dalam ruang komen kat facebook.. aku suker baca ayat dia yg nak last tuh.. SEMOGA B'RTEMU JODOH... wahh, aminn ya rabbal alaminn.. hehe.. minah nih asal jumpa aku mesti asyik suh aku cepat kawin jer.. jgn memilih lar.. pot pet pot pet.. cair taik tinga aku dibuatnya.. hehe.. siap gokan aku ngan si anu la.. si sanun la.. abg dia yg ala sopan santun pon turut sama di gokannya.. haiyaa.. apa ingat bab kawin nih cam pilih ayam kfc ker? hihi.. yup, mudahan mulut awak tuh masin arr.. tq.

" Wa happy birthday to you... semoga bertambah sukses n berjaya dalam hidup, tabah hadapi cabaran...taat pada ibubapa..sembahyang jgn tinggal itu tiang agama setinggi mane pun ilmu klu x sembahyang sendiri mau ingat ye..."

>> huhuhu.. mesej nih baru jer sebentar tadi masuk dlm my hp blue aku..sayu plak aku membacanya..yup, insyaAllah.. TQVM!


Sebenarnya ada 2 3 4 lagi mesej yg aku dapat.. tapi ayatnya lebih kurang sama dengan yang 2 diatas.. beserta juga dengan pictures yang menarik.. terima kasih semua atas tanda ingatan kalian pada aku.. miss and luv u all.. ever 4 ever..

Maaf tiada warkah untuk aku coretkan sempena hari lahir aku kali ini.. seperti biasa aku mati ayat untuk mengayat..

FOR MY BIRTHDAY.. I WISH MY DREAMS COMES TRUE.. SELAMAT HARI LAHIR SAYANGG.. ^_-