"Renunglah sinar rembulan bila saat rindukan saya.. pasti wajah saya menjenguk hadir.. seindah sinar rembulan, seindah itulah cinta saya pada awak.. walaupun jauh untuk digapai, awak tetap indah dan menawan dalam hati saya.."

Photobucket


Thursday, June 24, 2010

CINTA TAKKAN MATI


" .. biar
pohon-pohon rebah
tanah-tanah jadi rekah
laut sungai bergelora
tanahair tak lagi bahagia
kita harus berpegangan jari
menyentuh hati ke hati
kerna cinta itu takkan pernah mati - .. "

credit: Pena Alam aka Pa'Al, 131009


Hmmm... so sweet puisi nih.. walau pendek terkesan pada hati aku..
tiba rasa aku nak mengayat..




biar..
musim bertukar musim
malam berganti malam
hari berganti bulan
detik berganti waktu.....
jangan pernah lupa
jejak pada tanah tercinta
ikatan ukhwah terjalin
bibit rasa mesra berpadu
dalam satu jalinan kasih
erat kukuh dalam genggaman
abadikan setiap sudut
sememangnya cinta takkan pernah mati.. ~ZH

yaa.. rindu sangat waktu, saat, jam dan minit kita semua bersama.. walau pada asalnya kita tidak pernah langsung kenal antara satu sama dengan yang lain.. tapi kemesraan jalinan ukhwah dari kalian bagaikan kita telah lama berkenalan.. jangan pernah matikan cinta itu..


To all Volunteers JKM "Team Building siri 2/2010" ...
You are the best in THE WORLD..
see u all at GAZA..

Sunday, June 20, 2010

KOSONG...

“Salam cik xxxx. Maafkan sy krn diamkn dr slama ni. Sy byk masalah. Sy dh x duk s’gor. Keje pun part-time kat J.B . Trima kasih sbb sudi bkwn skjap dgn sy yg TIADA masa dpn. Jga dr eh? Last msg dr sy. Bye cik xxxx. Have a nice day.”

Hmmm… sms nih aku dapat pada 18/6/2010 jam 05:43 pagi.. time msg nih masuk, mmg aku x prasan and sedar.. maklum arr time tuh still aku dibaluti mimpi lagi kot?.. aku sedar pon time 18:13 petang.. itu pon sebab aku nak wat calling … (sms tuh sebijik aku copy balik sama yg asal).. So, agak apa rasa perasaan aku time baca msg tuh?.. sedih? ketawa sampai tak hingat dunia??.. hati pecah???.. NOTHING!..

Tau kenapa?.. sebab mmg sudah aku jangka benda ini akan terjadi sejak dari mula hubungan.. walau mmg aku dah kenal lama dgn dia sejak bangku sekolah.. cuma kami tak CLOSE.. coz dia nih dulu punya dunianya sendiri.. mmg payah utk aku jelaskan.. aku lak anti lelaki time tuh.. so mmg kita org x bertegur sapa and mesra alam .. (hehe)

Memang banyak sad story aku dgr pasal dia.. itu pon sepupu dia yg rajin story kat aku coz kami berkawan sampai kini.. and hajat kawan aku nih mmg nak satukan kami berdua.. coz aku nih baik hati, sopan santun.. bla bla.. kira aku nih pompuan melayu terakhir de gebuu arr pada mata rabun dorang.. hehe.. kata M lagi, L dah jatuh gaung ngan wajah aku pasal hari2 tgk kat dlm hp??.. aiseh time tuh mmg aku nak gelak cam org giler dalam ati.. cam biasa.. aku kanz minah control sweet cover ayu gedik.. uhuhu.. hairan gak aku nih asal mereka-mereka itew rajin benor dorang nak gokan-gokan kan org??.. siap wat risikan lagik nak pastikan aku nih benar serius x de mambang??... so, aku layankan ajer la.. janji korang semua happy.. jgn tanya hati aku nih benar happy ke dak?.. so, segala rasa aku pendam dalam diam.. dan berfikir… fikir dan fikir.. sampai pecah kepala.. nasib x dpt anugerah pemikir tehebat abad ini.. idak mau mak abah aku org paling happy coz ank dia org nih genius al masuk angin kuar asap.. hehe

Berbalik pasal si pengirim sms.. so aku letak nick dia sbg L ok.. time aku diperkenalkan semula dgn L.. dia baru frust ngan awek dia.. awek dia pon kawan aku gak time sekolah dulu.. awek dia aku letak nick R .. and sepupu L aku ltk nick M.. dari cerita asal M, si R nih jadikan dia hanya alat batu loncatan sahaja.. banyak masa, tenaga dan wang ringgit L habiskan demi mengejar cinta R.. last, bila time L nak masuk meminang R, R menolak dengan kejam dan terus memutuskan perhubungan??.. L rasa cam dipermainkan.. dan selepas itu L suker menyendiri and berubah sikap.. citer R lak, si L terlalu kuat mengongkong, merajuk and cemburu buta.. L sebenar yg minta putus tanpa sebab.. hmmm.. time nih mmg aku dah gelak dalam hati.. mmg pening layan menda remeh temeh nih.. tp dah dorang story mory aku just layankan ajer la..

Pada L lak segala diari kehidupan L ada pada M.. kalau aku nak tau semua kisah tanya pd M coz dia malas nak ungkit kisah yg lepas..(aku lagi malas nak ambik tau u know).. bagi L semua dah tamat.. R dah mati dalam kamus hidup dia.. hmm.. aku just diam time dia story dlm phone.. pada aku, mmg x koser aku nak tanya M or R lebih lagi pada L?.. dan bukan cara aku nak soal selidik cam polis pencen tak bergaji?.. aku lebih suka kalau org tuh yakni tuan badan sendiri yg bersikap terbuka story mory.. bak kata akak ziana zain “tiada rahsia antara kita” lorr.. pada aku hendak memulakan satu perhubungan mesti ada rasa percaya and telus .. tak kisah arr berkawan or bercinta??... itu penting!. barulah perhubungan itu tidak disulami dengan rasa syak wasangka yg bisa membunuh semua rasa?. bila rasa dah mati, time tuh bunga-bunga cinta pon dah x mampu berkembang mekar.. walau disirami dengan air and baja selalu.. ada paham??..

Pada aku, sebenarnya L tidak yakin pada diri sendiri.. suka ikut rasa egonya yg ntah apa-apa ntah maybe kot?.. pastuh suka wat judge org guna otak dia sendiri??.. ( aku paling benci klau jantan pakai ego dia bukan otak dia,, huh! ) itu apa yg aku dapat rasa bila kami berbual di talian.. pasal aku ajak jumpa dia cam nak ngelat.. siap aku suh M lagi aturkan date kita org?.. pasal M asyik tanya jer suh ajak jumpa.. huhu .. klau dia segan berdua ngan aku, M dan lakinyer bleh join sama.. just jumpa jer!.. aku kikiskan rasa malu dan segan aku yg melampau ajak dia keluar.. kira sejarahlah aku ajak org jantan kuar dating.. huhu.. tak tahu aku pasal apa dia x bg respon?.. pastuh senyapp teruss.. bukannyer aku nak telan dia pon.. or bogelkan dia tengah org??.. aku nak jumpa dia pon just nak tau ruper dia camna?.. real life dia.. maklum arr 15 tahun dah x jumpa kan?.. maybe wajah masing2 dah berubah.. aku pon dah berubah.. dulu comel comot.. now, sweet huduh geler babon.. (hehe).. tementelah kami pernah jadi kawan sekelas masa dulu kanz.. salahkah?? or aku berhubung ngan makhluk halus yg x nampak ker??.. maybe ada secret yg aku tak tau dia sembunyikan dari aku?.. hmmm entahlah.. last aku pon dah malas nak mikir.. sakit otak!.. byk lagik masalah lain yg memerlukan otak aku nih utk berfikir.. layan dreams ngan abe tom lagik besttt arr.. mmg x sakit otak and kepala.. melainkanz syok semata-mata.. wakakaka.. aku da start rapu rapik nyangrapik kerepek.. ;p

"Wsalam.. XXX siapa pon diri awk sy tetap terima..tiada taraf N darjat dlm bkawan. Kita tetap kawan dunia dan akhirat.. ajal maut jodoh pertemuan itu kuasa Allah. Biar Dia yg aturkan. Tp kita ttp juga kena berusaha. Tiap masalah pasti ada jalan penyelesaian ok.. Don’t forget Allah.. jaga solat N diri awk d rantau org.. Awk bleh call, sms or mail sy utk kongsi segala rasa anytime.. jgn jadikan ini yg terakhir buat kita.. terus majukan diri.. ok sayang? ;).. email : xxxxx@gmail.com. See u again.."

Nah, itu balasan msg yg aku bagi pada L.. hope dia faham maksud yg cuba aku nak sampaikan padanya.. harap dia x jadik sprt W, H and Z yg dah aku hancur lumatkan seluruh rasa yang aku ada.. tiada lagi kenangan utk aku kenang coz sudah aku semadikan dengan aman.. cuma tinggal nama yg tiada membawa apa-apa kesan.. sekian.. OUT!

Friday, June 11, 2010

Risalah Hati



Hidupku tanpa cintamu
Bagai malam tanpa bintang
Cintaku tanpa sambutmu
Bagai panas tanpa hujan
Jiwaku berbisik lirih
Ku harus milikimu

Aku bisa membuatmu
Jatuh cinta kepadaku
Meski kau tak cinta kepadaku
Beri sedikit waktu
Biar cinta datang
Karena telah terbiasa

Simpan mawar yang kuberi
Mungkin wanginya mengilhami
Sudikah dirimu untuk
Kenali aku dulu
Sebelum kau ludahi aku
Sebelum kau robek hatiku

Aku bisa membuatmu
Jatuh cinta kepadaku
Meski kau tak cinta... kepadaku

Hidup tanpa cintamu
Bagai bulan tanpa bintang
Cintaku tanpa sambutmu
Bagai panas tanpa hujan



:: DEWA ::

Thursday, June 10, 2010

Cakaran Ghimau..ngaummm!!


Time bohsan kanz best lak aku baca buku nih.. "CAKAR HARIMAU".. Tips Kebahagian Rumahtangga.. hehehe.. slalunyer bibir aku yg x brapa nak sexy nih rajin no nyebut time kengkawan aku ada problem ngan laki dorang.. mmg lancar jer mulut aku suh dorang wat cakar ghimau.. kuang kuang kuang.. apo maksud jelas makna dia aku enggak tahu deh!?.. biasa la aku kan very de pandai cakap dari reti buat?.. haha .. so, bila dah selongkar isi peyot buku tuh.. baru arr aku tauu... ooo camtuh ker?! paham.. paham..hehehe.. perghh.. nasib aku masih de belum berlaki.. idak mau aku praktik sampai lebam berbirat bunge cinta aku kerjakan dengan penuh belaian rakus x hingat.. grrr.. wakaka.. opsss.. jangan fikir biru kuning ok... bersihkan minda anda dari think black dog dot dot.. hahaha ;p

So, aku ceduk sket arr tips pe yg aku paham dak berapa clear paham tuh.. maybe kena praktik real dulu kot?.. haruss paham benor.. hehehe..

Mulai dengan langkah satu kanz, si isteri.. (ingat tau "ISTERI".. bukan awek or scandal!.. paham!?.. harammm tuh.. uhuhu) perlulah mengurut tengkuk suami dengan penuh kasih sayang memandangkan bahagian itu terdapat banyak urat tegang yang perlu diuraikan.. idak arr nnt suami nih rasa tegang al muka x pueh ati jer nenguk kita kanz?.. ;p

Langkah dua pula, mengurut pada bahagian bahu hingga ke lengan and diikuti langkah tiga dengan membuat "jemput-jemput" al gedikz pada bahagian tulang belikat..

Bagi langkah empat dan lima, bagi sentuhan yang pling cukup penting and perlu kreatif dan ia dimulai dengan "Cakaran Harimau" yakni menggunakan kuku pendek yg bermula dari bahagian tengkuk membawa ke pinggang... tp klau kuku panjang pon aku rasa ok kot? baru arr rasa pedih berbirat.. mesti jerit melolong sedap sakit.. hahaha ;p

Ok, cakaran tadi harus diselang-selikan dengan urutan labah-labah.. imagine arr camne nak buat.. huhu.. bermula dari pinggang hingga ke bahagian tengkuk... perlu dilakukan dengan manje2 and penuh kasih sayang tau... idak hasilnya kurang jadi sedap.. heheh

Langkah enam lak ialah dengan menggenggam kedua-dua tapak tangan dan kemudian tepuk2 pada bahagian belakang badan suami dari atas hingga ke pinggang. bagik dia kesedapan yang tak terhingga.. sedap badan arr.. nak pikir nakal arr tuh?.. ekeke

Hasilnya.. yakni "bonus" tambahan di mana setelah diurut, suami berasa tenang dan seronok... i cakap u.. selepas itu kanz, berikan bisikan kalimah penuh sayangg.. wat arr sore al manje gedik dik dik kat telinga suami seperti " abgg bucuk.. sayang cinta padamu" or dalam hindi slang.. " me tum fe piyar kar pi hu " walahhhh... cairr beb!

Sekian, wassalam... pasal lampu dah pon padam kanz??.. wakakaka.. ;p
Jangan bilang aku nih gatai lak duk ngayat menda nih yerr.. tp mmg gatai ponn.. pasal nyamok geget arr.. hehehe.. ok, aku pon OUT lah!